Haha, krent. Je had je nog 25 euro kunnen besparen en mijn oude weber bbq gratis kunnen afhalendvh schreef:Ik stook met houtskool
Het grote BBQ topic!
- tomgtr
- Berichten: 10925
- Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
- Locatie: Zuid Holland
Re: BBQ in 2013 draadje.
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Waarde forumgenoten,
Een tijdje terug heb ik een Weber Go Anywhwere aangeschaft. Wat een top ding! Echt een must have voor iedere bbq-er. De 57 centimeter ketel is wat overkill als je met zijn tweeën alleen een stukje zalm en een paar hamburgers wilt eten.
Wat stond er op het menu?
Zalm gerookt met eikenhout en een paar hamburgers. Het smaakte weer mooi!
Uiteraard alles indirect.
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Mooie rookring op de hamburger:
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Een tijdje terug heb ik een Weber Go Anywhwere aangeschaft. Wat een top ding! Echt een must have voor iedere bbq-er. De 57 centimeter ketel is wat overkill als je met zijn tweeën alleen een stukje zalm en een paar hamburgers wilt eten.
Wat stond er op het menu?
Zalm gerookt met eikenhout en een paar hamburgers. Het smaakte weer mooi!
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr
Salmon by Petrolhead Tom, on FlickrMooie rookring op de hamburger:
Salmon by Petrolhead Tom, on Flickr- InjectTheVenom
- Berichten: 4264
- Lid geworden op: 09 jun 2007, 12:21
- Locatie: Import-Limburger
Re: Het grote BBQ topic!
Ik zie dat je de goede saus er bij hebt staan 
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: Het grote BBQ topic!
Niet goedkoop maar inderdaad een topsausje! 
- Sjoerd MP BMW
- Berichten: 871
- Lid geworden op: 10 feb 2009, 17:27
- Locatie: Deutschland
Re: Het grote BBQ topic!
Wij hebben een Weber Q120 BBQ op gas. Gaskranen open, ontsteking indrukken en gaan!
Toch miste ik afgelopen zomer dat knisperend hout van een vuurtje en na het zien van een aantal tuinhaarden en aanverwante producten heb ik doen besluiten zelf een stookput te gaan metselen, zo geschiedde...
M'n smit is nu bezig een stalen deksel te maken voor op de put. Zodat ik deze 's avonds kan doven, bij een regenbui het hout niet nat wordt en de honden niet telkens het houtskool eruit gappen.
De Weber Fireplace vond ik nog wel leuk om te zien, maar onhandig om deze te doven. Moet je hittebestendige handschoenen aantrekken om die stalen ring ertussenuit te halen.
Toch miste ik afgelopen zomer dat knisperend hout van een vuurtje en na het zien van een aantal tuinhaarden en aanverwante producten heb ik doen besluiten zelf een stookput te gaan metselen, zo geschiedde...
M'n smit is nu bezig een stalen deksel te maken voor op de put. Zodat ik deze 's avonds kan doven, bij een regenbui het hout niet nat wordt en de honden niet telkens het houtskool eruit gappen.
De Weber Fireplace vond ik nog wel leuk om te zien, maar onhandig om deze te doven. Moet je hittebestendige handschoenen aantrekken om die stalen ring ertussenuit te halen.
- ///Joost
- Berichten: 11738
- Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
- Locatie: Uit lockdown
Re: Het grote BBQ topic!
Sodeju, ik krijg echt honger van dit topic. 
- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: Het grote BBQ topic!
Even een topickick.....
Ik wil een stevige bbq...
Wat raden jullie me aan?
Geen gas... Houtskool mag... Electrisch ook... Open vuur, mag ook. Moet een mooi (en niet te gek duur) systeem hebben.
Wilde eerst zo'n 3-poot met zwevend roosten op open vuur. Kei leuk. Iets meer gedoe... Maar ook veel (ge)rook midden in de woonwijk..
Kom maar op
Ik wil een stevige bbq...
Wat raden jullie me aan?
Geen gas... Houtskool mag... Electrisch ook... Open vuur, mag ook. Moet een mooi (en niet te gek duur) systeem hebben.
Wilde eerst zo'n 3-poot met zwevend roosten op open vuur. Kei leuk. Iets meer gedoe... Maar ook veel (ge)rook midden in de woonwijk..
Kom maar op
- Arthur
- Berichten: 43842
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
- Auto: Nr.51
- Locatie: Boven Barcelona
Re: Het grote BBQ topic!
Green Egg?
- tomgtr
- Berichten: 10925
- Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
- Locatie: Zuid Holland
Re: Het grote BBQ topic!
Green egg kost al gauw 1000 plus. Leuk voor erbij denk ik maar je wil toch iets waar je lomp burgers, kippetje en sate op kan grillen zeg maar. Ik heb een gas bbq van weber, bevalt goed (ik kan moeilijk anders door rieten dak) maar anders zou ik nog steeds op weber houtskool/briketten BBQ grillen. Daar kan je de temp redelijk goed onder controle houden bij culinaire aspiraties maar ook gewoon lekker simpel burgers en worstjes op grillen zonder het te cremeren.
- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: Het grote BBQ topic!
Nouja dat zeg maar. Zo'n egg is wel leuk. Maar kost voor een 'M-size' al gauw 1500,-... Beetje duur vind ik dat dan toch wel.
Zoiets lijkt me ook wel leuk...
Zoiets lijkt me ook wel leuk...
- Bijlagen
-
- image.jpeg (112.68 KiB) 2446 keer bekeken
-
PeterB
- Berichten: 3418
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55
Re: Het grote BBQ topic!
Goed alternatief voor een groen ei.
http://www.auplexkamado.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.auplexkamado.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
ErikS
- Berichten: 18984
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Het grote BBQ topic!
Ik heb mega veel schik van m'n Boretti Bernini.

Wel gas, maar wil je 'smaak' toevoegen dan leg ik altijd een bak vol met rookhout & kruiden tussen de twee branders in. Daar steek ik eerst een fikkie in zodat je een houtskool idee krijgt kwa smaak.
Maar dan veel makkelijker & super goed te regelen kwa temperatuur.
Enige nadeel is, is dat met 1 brander op de laagste stand de temp ongeveer 115 graden blijft. Voor écht langzaam garen dus net te hoog. Ik zou er het liefst een green egg naast willen, maar een mycooker / black basterd moet gewoon net zo goed werken. Komt nog wel.
Wel gas, maar wil je 'smaak' toevoegen dan leg ik altijd een bak vol met rookhout & kruiden tussen de twee branders in. Daar steek ik eerst een fikkie in zodat je een houtskool idee krijgt kwa smaak.
Maar dan veel makkelijker & super goed te regelen kwa temperatuur.
Enige nadeel is, is dat met 1 brander op de laagste stand de temp ongeveer 115 graden blijft. Voor écht langzaam garen dus net te hoog. Ik zou er het liefst een green egg naast willen, maar een mycooker / black basterd moet gewoon net zo goed werken. Komt nog wel.
- Macboy
- Berichten: 26187
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 11:49
- Locatie: www.petkovski.nl
-
ErikS
- Berichten: 18984
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Het grote BBQ topic!
Van Boretti is er trouwens ook een gave kolen BBQ.
Gave uitstraling, roosters zijn in hoogte te verstellen ed.
Werkt ook goed.
En ik vind ze een gave uitstraling hebben & gewoon goed werken.

Gave uitstraling, roosters zijn in hoogte te verstellen ed.
Werkt ook goed.
En ik vind ze een gave uitstraling hebben & gewoon goed werken.

- cooldragon
- Berichten: 857
- Lid geworden op: 27 nov 2006, 17:52
Re: Het grote BBQ topic!
heb nu sinds 3 jaar een BGE mini en sinds 2 jaar een BGE XL.
Kan je zeggen: het is elke euro waard. (moest van de mevrouw mezelf eerst maar eens zien te bewijzen met de mini) Primo schijnt ook een goed (goedkoper)alternatief te zijn, maar het kamado systeem voor BBQ-en heeft me 10000% overtuigd.
een ieder die zegt dat die geen verschil proeft tussen een gas bbq of ' normale' weber en een BGE (of andere goede kamado). heeft of ongevoelige smaakpapillen(lees: geen smaak) of kan niet BBQ-en (is erg lastig met een BGE, niks kan eigenlijk 'mislukken )
dus heb je die extra euro's ervoor over; ik zou t zeker doen.
40 jaar garantie op alle onderdelen (behalve het vilt).
Inmiddels 15 mensen die bij mij hebben gegeten van de BGE hebben er nu ook een gekocht
overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)
Kan je zeggen: het is elke euro waard. (moest van de mevrouw mezelf eerst maar eens zien te bewijzen met de mini) Primo schijnt ook een goed (goedkoper)alternatief te zijn, maar het kamado systeem voor BBQ-en heeft me 10000% overtuigd.
een ieder die zegt dat die geen verschil proeft tussen een gas bbq of ' normale' weber en een BGE (of andere goede kamado). heeft of ongevoelige smaakpapillen(lees: geen smaak) of kan niet BBQ-en (is erg lastig met een BGE, niks kan eigenlijk 'mislukken )
dus heb je die extra euro's ervoor over; ik zou t zeker doen.
40 jaar garantie op alle onderdelen (behalve het vilt).
Inmiddels 15 mensen die bij mij hebben gegeten van de BGE hebben er nu ook een gekocht
overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)
- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: Het grote BBQ topic!
Ik denk dat ik voor dit ga:

Net als een 'egg' maar dan wat goedkoper.. Monolith heten ze. Voelt als een kluis. Veel van die BBQ's zijn van die blikken wiebel dingen.. Dit staat ontzettend stevig op z'n poten. Kost een honderdje of 5 en dan heb je een redelijke maat. En ziet er toch nog wel leuk uit.
http://www.monolithgrill.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Net als een 'egg' maar dan wat goedkoper.. Monolith heten ze. Voelt als een kluis. Veel van die BBQ's zijn van die blikken wiebel dingen.. Dit staat ontzettend stevig op z'n poten. Kost een honderdje of 5 en dan heb je een redelijke maat. En ziet er toch nog wel leuk uit.
http://www.monolithgrill.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomgtr
- Berichten: 10925
- Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
- Locatie: Zuid Holland
Re: Het grote BBQ topic!
cooldragon schreef:heb nu sinds 3 jaar een BGE mini en sinds 2 jaar een BGE XL.
Kan je zeggen: het is elke euro waard. (moest van de mevrouw mezelf eerst maar eens zien te bewijzen met de mini) Primo schijnt ook een goed (goedkoper)alternatief te zijn, maar het kamado systeem voor BBQ-en heeft me 10000% overtuigd.
een ieder die zegt dat die geen verschil proeft tussen een gas bbq of ' normale' weber en een BGE (of andere goede kamado). heeft of ongevoelige smaakpapillen(lees: geen smaak) of kan niet BBQ-en (is erg lastig met een BGE, niks kan eigenlijk 'mislukken )
dus heb je die extra euro's ervoor over; ik zou t zeker doen.
40 jaar garantie op alle onderdelen (behalve het vilt).
Inmiddels 15 mensen die bij mij hebben gegeten van de BGE hebben er nu ook een gekocht![]()
![]()
overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)
Je mag ons ook overtuigen hoor. Ik pak alvast mijn agenda erbij.
- Downforce Hans
- Berichten: 12615
- Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
- Locatie: Waterloo
Re: Het grote BBQ topic!
ErikS schreef:Van Boretti is er trouwens ook een gave kolen BBQ.
Gave uitstraling, roosters zijn in hoogte te verstellen ed.
Werkt ook goed.
En ik vind ze een gave uitstraling hebben & gewoon goed werken.
Ik heb een Weber maar zou hem graag ruilen voor deze.
Een kennis heeft hem en het is een solide ding met 1 groot voordeel en dat is dat je het rek met de kolen omhoog kan draaien.
Als de kolen wat minder heet zijn draai je ze gewoon omhoog, erg handig.
Bij de Weber moet je er altijd kolen bij gooien wat een gedoe is met dat rek wat je er dan vanaf moet halen.
Grtz,Hanz06
-
flieger
- Berichten: 848
- Lid geworden op: 09 jun 2010, 13:24
Re: Het grote BBQ topic!
Waar vind je deze voor een honderdje of 5? Ik zie ze vanaf 879: http://winkel.monolithgrill.nl/monolith/bbq" onclick="window.open(this.href);return false;dvh schreef:Ik denk dat ik voor dit ga:
Net als een 'egg' maar dan wat goedkoper.. Monolith heten ze. Voelt als een kluis. Veel van die BBQ's zijn van die blikken wiebel dingen.. Dit staat ontzettend stevig op z'n poten. Kost een honderdje of 5 en dan heb je een redelijke maat. En ziet er toch nog wel leuk uit.
http://www.monolithgrill.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Arthur
- Berichten: 43842
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
- Auto: Nr.51
- Locatie: Boven Barcelona
Re: Het grote BBQ topic!
Dacht dat ik naar een drumstel keek... 
- Downforce Hans
- Berichten: 12615
- Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
- Locatie: Waterloo
Re: Het grote BBQ topic!
Die Green eggs zijn duur en dan komen de rekjes er nog bij......
Rekjes voor aan de zijkant kosten wat materiaal betreft een tientje maar staan voor 180,- in de folder.
Rekjes voor aan de zijkant kosten wat materiaal betreft een tientje maar staan voor 180,- in de folder.
-
indobesar
- Berichten: 9986
- Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:19
- Auto: M3P, 130i
- Locatie: Spaceship in silence
Re: Het grote BBQ topic!
cooldragon schreef:overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)
Krijg nu weer trek!
- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: Het grote BBQ topic!
Al het Indonesische voedsel is goed 
-
ErikS
- Berichten: 18984
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Het grote BBQ topic!
En ook dat werkt perfect met het kolenluikje aan de voorkant inderdaad.Ik heb een Weber maar zou hem graag ruilen voor deze.
Een kennis heeft hem en het is een solide ding met 1 groot voordeel en dat is dat je het rek met de kolen omhoog kan draaien.
Als de kolen wat minder heet zijn draai je ze gewoon omhoog, erg handig.
Bij de Weber moet je er altijd kolen bij gooien wat een gedoe is met dat rek wat je er dan vanaf moet halen.
Grtz,Hanz06
Maar vooral het naar boven & beneden & luchttoevoer regelen werkt gewoon heel goed.
Maar voor mij komt er ook een keer een EGG. Dat blijft de mooiste/beste 'BBQ'.
- Macboy
- Berichten: 26187
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 11:49
- Locatie: www.petkovski.nl
Re: Het grote BBQ topic!
Oke ik reageer dus weer eens op een 2 jaar oude post.....
TIJD VOOR EEN DF BBQ !!!!
Lol @ drumstel.
TIJD VOOR EEN DF BBQ !!!!
Lol @ drumstel.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
