Het grote BBQ topic!

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Het grote BBQ topic!

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 07:13

Ik ben dus helemaal verslaafd!!!!! Ik ben vandaag zelfs om half zeven opgestaan om mijn eerste Pulled Pork te bereiden. Dat is een varkensnek van meer dan 2 kilo die je "low en slow" op de BBQ bereid. Dit houdt in dat je de temperatuur van de BBQ onder de 120 graden houdt en zo het vlees langzaam op laat warmen. De totale bereidingstijd zal zo'n 12 a 13 uur in beslag gaan nemen.

Vanmorgen dus om half zeven op om mijn Weber klaar te maken voor gebruik. Hieronder een schaamteloze copy paste van een ander forum:

Zo! Hij ligt er op! De kerntemperatuur is nu 21 graden. Ik heb de luchtschuif onder minimaal openstaan. Boven op ongeveer een derde. Ik heb helaas geen thermometer op het handvat dus ik moet het een beetje op gevoel doen. Ik zal de temperatuur van de kern goed in de gaten houden. De bak met hickory chips heb ik er ook boven gezet. Nu dus: Foto's!!!

Zo trof ik de BBQ vanmorgen aan.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Ik had hem gisteren al voorbereid.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Wood chips bakje in het water:

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Kolen in de starter!

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Blijft mooi!

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Koude kolen in de BBQ voor de Minion Method.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Ready to go!

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Kerntemperatuur bij aanvang op 21 graden.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Laatst gewijzigd door Petrolhead Tom op 01 jun 2014, 18:32, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 01 aug 2013, 07:53

12-13 uur?
Hoe hou je de kolen dan op temp?

Ik ben meer van de 'a la minute' lapjes vlees.
Hoe sneller het naar binnen kan, hoe beter.

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 07:55

dvh schreef:12-13 uur?
Hoe hou je de kolen dan op temp?

Ik ben meer van de 'a la minute' lapjes vlees.
Hoe sneller het naar binnen kan, hoe beter.
Ik heb een thermometer in de BBQ staan en een thermometer in het vlees. Als ik zie dat de temperatuur gaat dalen steek ik weer een aantal kolen aan en gaan die er bij in.

Dit noemen ze low en slow. Wat jij doet is high en fast of zoals iemand anders het laatst wel geinig omschreef: een paar speklappen cremeren. :lollerdelol:

Rupie
Berichten: 9466
Lid geworden op: 19 nov 2007, 15:31

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Rupie » 01 aug 2013, 08:07

Heb je Hans op de bbq gelegd? Die dikke nek komt me bekend voor :mrgreen:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 08:08

:hungry: :lollerdelol:

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 08:12

Ik zou de thermometer in de kont steken voor de beste temperatuurmeting.

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 08:24

Hij rookt!

Laatst gewijzigd door Petrolhead Tom op 01 aug 2013, 08:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Knot
Berichten: 40493
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Knot » 01 aug 2013, 08:27

RVV schreef:Ik zou de thermometer in de kont steken voor de beste temperatuurmeting.
:lollerdelol:

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 28813
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Randstad

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn_bmw » 01 aug 2013, 08:32

een oom van me is hier ook helemaal gek van! laatst stond ie om 4.00uur op om de BBQ aan te steken om vervolgens om 19.00uur te kunnen eten :shock:

maar moet zeggen het was wel erg lekker!

zelf vind ik BBQ-en wel leuk en lekker maar inderdaad zoals DVh zegt gewoon lekker makkelijk speklappen, worsten, kippenpoten etc.

wel ben ik alleen van het BBQ-en met kolen op mijn weber, electrisch of gas vind ik toch net niks....

Gebruikersavatar
Knot
Berichten: 40493
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Knot » 01 aug 2013, 08:38

Dat in de brand steken is het mooiste :)

Rupie
Berichten: 9466
Lid geworden op: 19 nov 2007, 15:31

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Rupie » 01 aug 2013, 09:02

Afbeelding

Gebruikersavatar
Sjoerd
Berichten: 1428
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:05

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Sjoerd » 01 aug 2013, 09:08

Supergaaf!

Heb je een beetje vleesachtergrond? Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Gebruikersavatar
Snipe
Berichten: 12633
Lid geworden op: 12 feb 2008, 20:08
Locatie: Amsterdam

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Snipe » 01 aug 2013, 09:08

Die pulled pork is goed! Laatst een keer gegeten en dat beviel uitstekend.

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 09:10

Sjoerd schreef:Supergaaf!

Heb je een beetje vleesachtergrond? Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Opa was vroeger slager. Toen ik 9 was kon ik zelf een kip slachten. BBQ heb ik altijd mooi gevonden.

Dus een beetje wel. :thumbup:

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 09:20

Sjoerd voor het eindresultaat vanavond in Enschede eten :D

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 09:22

Maar ik moet zeggen dit is compleet nieuw voor mij.. Zolang bezig zijn met BBQ'en moet je ook de de hele dag er bij aanwezig zijn Tom? Of werken jullie met ploegen? :D

Gebruikersavatar
Snipe
Berichten: 12633
Lid geworden op: 12 feb 2008, 20:08
Locatie: Amsterdam

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Snipe » 01 aug 2013, 09:23

Het eindresultaat is overigens een soort draadjesvlees van de BBQ.

@Rico: je hoeft er niet de hele dag naast te staan. Als je de deksel eraf haalt blijft de temperatuur ook niet goed. "If you're looking, you ain't cooking."

creon
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 nov 2012, 11:45

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door creon » 01 aug 2013, 09:25

Zo BBQ'en is gewoon erg relax
optijd dat ding aansteken
en vervolgens lekker samen met de visiete een pilsje doen
af en toe kijken of de temp nog goed is, en verder pilsen

als alles er lang genoeg opgelegen heeft ETEN
en dan eet je ook alleen maar vlees (bij ons tenminste)
omdat je niet elke keer hoeft te wachten tot je speklapje/hamburger/kippepoot weer eens gaar is

meeste BBQ's zit je je eigen helemaal vol te proppen met stokbrood en koude schotel
omdat je elke keer moet wachten tot je stukje vlees gaar is

Op deze manier BBQ'en is alles tegelijk gaar, en kun je dus gewoon lekker door blijven kluiven

Gebruikersavatar
Roy RS
Berichten: 5043
Lid geworden op: 07 mar 2010, 21:01

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Roy RS » 01 aug 2013, 09:32

completely mad dit...ik was ook even heel enthousiast...ik houd van hele kippen en ging aan de gang...tot ik las hoe lang dat duurde...toen ben ik aan mijn brommer gaan sleutelen...5 uren lang en toen naar de poulier gelopen voor een gegrilde kip :tong:

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 28813
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Randstad

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn_bmw » 01 aug 2013, 09:41

Knot schreef:Dat in de brand steken is het mooiste :)
klopt! daar heb ik tegenwoordig deze voor :rolling:

Afbeelding

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 01 aug 2013, 09:42

Als ikzelf BBQ dan wil ik ook altijd goed vlees.
Dus geen gemalen worsten, hamburgers of kip(afval)stokjes.

Gewoon biefstukjes, gemarineerde filelapjes , steaks, varkenshaas, ect. Gewoon.. the good stuff. Niet al dat afval in zo'n bbq-pakket.. Dan is de lol er voor mij snel af.

Vanavond ook weer bbq'en. Met bovenstaande als hoofdmenu.
Zelf (geitenkaas) salades maken. Lekker goed brood halen. Goede sausjes erbij.. Veel fruit.

:hungry:

lol@Martijn

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 28813
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Randstad

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn_bmw » 01 aug 2013, 09:44

mee eens DVH moet wel goed vlees zijn, overigens zalm in alu folie kan ook erg lekker zijn! of garnalen spiezen :D

mark123
Berichten: 652
Lid geworden op: 15 feb 2011, 16:34
Locatie: ZO Brabant

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door mark123 » 01 aug 2013, 09:45

Good busy!

Ik heb voor dit weekend picanha en longhaas op de planning staan op het WGA'tje, kan niet wachten!

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 09:46

Ik weet niet wat voor BBQ je gebruikt DVH maar ik vind het zelf echt heerlijk om alles indirect te grillen. Dan heb je de kolen aan de ene kant en het vlees aan de andere kant. Op die manier BBQ je op een lagere temperatuur en heb je minder kans dat je vlees verbrand. Het duurt wel iets langer.

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11999
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door WJ » 01 aug 2013, 09:50

Geen hamburgers, DVH? Wat is dat voor nancy pancy BBQ festijn? :tong: En een goede shashlik stick gaat er bij mij ook wel in.
Maar inderdaad wel zelf/slager made, geld voor al het vlees natuurlijk. Ook voor de dagelijkse maaltijd.

Vis pakketjes zijn ook een van mijn favo's op de BBQ. Erg goed te doen altijd.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bombadil, Google [Bot] en 9 gasten