Het grote BBQ topic!

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tomgtr
Berichten: 10904
Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
Locatie: Zuid Holland

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door tomgtr » 30 mei 2014, 14:01

dvh schreef:Ik stook met houtskool :)
Haha, krent. Je had je nog 25 euro kunnen besparen en mijn oude weber bbq gratis kunnen afhalen :)

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 jun 2014, 18:31

Waarde forumgenoten,

Een tijdje terug heb ik een Weber Go Anywhwere aangeschaft. Wat een top ding! Echt een must have voor iedere bbq-er. De 57 centimeter ketel is wat overkill als je met zijn tweeën alleen een stukje zalm en een paar hamburgers wilt eten.

Wat stond er op het menu?
Zalm gerookt met eikenhout en een paar hamburgers. Het smaakte weer mooi! :D Uiteraard alles indirect.

AfbeeldingSalmon by Petrolhead Tom, on Flickr

AfbeeldingSalmon by Petrolhead Tom, on Flickr

AfbeeldingSalmon by Petrolhead Tom, on Flickr

AfbeeldingSalmon by Petrolhead Tom, on Flickr

Mooie rookring op de hamburger:
AfbeeldingSalmon by Petrolhead Tom, on Flickr

Gebruikersavatar
InjectTheVenom
Berichten: 4264
Lid geworden op: 09 jun 2007, 12:21
Locatie: Import-Limburger

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door InjectTheVenom » 01 jun 2014, 20:53

Ik zie dat je de goede saus er bij hebt staan :hungry:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Petrolhead Tom » 01 jun 2014, 20:56

Niet goedkoop maar inderdaad een topsausje! :D

Gebruikersavatar
Sjoerd MP BMW
Berichten: 871
Lid geworden op: 10 feb 2009, 17:27
Locatie: Deutschland

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Sjoerd MP BMW » 02 jun 2014, 17:10

Wij hebben een Weber Q120 BBQ op gas. Gaskranen open, ontsteking indrukken en gaan!
Toch miste ik afgelopen zomer dat knisperend hout van een vuurtje en na het zien van een aantal tuinhaarden en aanverwante producten heb ik doen besluiten zelf een stookput te gaan metselen, zo geschiedde...
IMG_0618.JPG
IMG_0618.JPG (135.5 KiB) 2687 keer bekeken
M'n smit is nu bezig een stalen deksel te maken voor op de put. Zodat ik deze 's avonds kan doven, bij een regenbui het hout niet nat wordt en de honden niet telkens het houtskool eruit gappen.

De Weber Fireplace vond ik nog wel leuk om te zien, maar onhandig om deze te doven. Moet je hittebestendige handschoenen aantrekken om die stalen ring ertussenuit te halen.

Gebruikersavatar
///Joost
Berichten: 11738
Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
Locatie: Uit lockdown

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door ///Joost » 03 jun 2014, 11:26

Sodeju, ik krijg echt honger van dit topic. :hungry:

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door dvh » 17 apr 2016, 20:19

Even een topickick.....

Ik wil een stevige bbq...
Wat raden jullie me aan?

Geen gas... Houtskool mag... Electrisch ook... Open vuur, mag ook. Moet een mooi (en niet te gek duur) systeem hebben.

Wilde eerst zo'n 3-poot met zwevend roosten op open vuur. Kei leuk. Iets meer gedoe... Maar ook veel (ge)rook midden in de woonwijk..

Kom maar op :)

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 43471
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.51
Locatie: Boven Barcelona

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Arthur » 17 apr 2016, 20:28

Green Egg?

Gebruikersavatar
tomgtr
Berichten: 10904
Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
Locatie: Zuid Holland

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door tomgtr » 17 apr 2016, 21:31

Green egg kost al gauw 1000 plus. Leuk voor erbij denk ik maar je wil toch iets waar je lomp burgers, kippetje en sate op kan grillen zeg maar. Ik heb een gas bbq van weber, bevalt goed (ik kan moeilijk anders door rieten dak) maar anders zou ik nog steeds op weber houtskool/briketten BBQ grillen. Daar kan je de temp redelijk goed onder controle houden bij culinaire aspiraties maar ook gewoon lekker simpel burgers en worstjes op grillen zonder het te cremeren.

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door dvh » 17 apr 2016, 21:35

Nouja dat zeg maar. Zo'n egg is wel leuk. Maar kost voor een 'M-size' al gauw 1500,-... Beetje duur vind ik dat dan toch wel.

Zoiets lijkt me ook wel leuk...
Bijlagen
image.jpeg
image.jpeg (112.68 KiB) 2386 keer bekeken

PeterB
Berichten: 3387
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door PeterB » 17 apr 2016, 23:28

Goed alternatief voor een groen ei.
http://www.auplexkamado.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

ErikS
Berichten: 18971
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
Locatie: Boedelbak

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door ErikS » 18 apr 2016, 08:33

Ik heb mega veel schik van m'n Boretti Bernini.

Afbeelding

Wel gas, maar wil je 'smaak' toevoegen dan leg ik altijd een bak vol met rookhout & kruiden tussen de twee branders in. Daar steek ik eerst een fikkie in zodat je een houtskool idee krijgt kwa smaak.

Maar dan veel makkelijker & super goed te regelen kwa temperatuur.
Enige nadeel is, is dat met 1 brander op de laagste stand de temp ongeveer 115 graden blijft. Voor écht langzaam garen dus net te hoog. Ik zou er het liefst een green egg naast willen, maar een mycooker / black basterd moet gewoon net zo goed werken. Komt nog wel. :tooth:

Gebruikersavatar
Macboy
Berichten: 26187
Lid geworden op: 02 feb 2006, 11:49
Locatie: www.petkovski.nl

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Macboy » 18 apr 2016, 10:18

Geweldig ding :hungry:

AfbeeldingSalmon by Petrolhead Tom

ErikS
Berichten: 18971
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
Locatie: Boedelbak

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door ErikS » 18 apr 2016, 10:24

Van Boretti is er trouwens ook een gave kolen BBQ.
Gave uitstraling, roosters zijn in hoogte te verstellen ed.

Werkt ook goed.

En ik vind ze een gave uitstraling hebben & gewoon goed werken.

Afbeelding

Gebruikersavatar
cooldragon
Berichten: 857
Lid geworden op: 27 nov 2006, 17:52

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door cooldragon » 18 apr 2016, 22:59

heb nu sinds 3 jaar een BGE mini en sinds 2 jaar een BGE XL.
Kan je zeggen: het is elke euro waard. (moest van de mevrouw mezelf eerst maar eens zien te bewijzen met de mini) Primo schijnt ook een goed (goedkoper)alternatief te zijn, maar het kamado systeem voor BBQ-en heeft me 10000% overtuigd.

een ieder die zegt dat die geen verschil proeft tussen een gas bbq of ' normale' weber en een BGE (of andere goede kamado). heeft of ongevoelige smaakpapillen(lees: geen smaak) of kan niet BBQ-en (is erg lastig met een BGE, niks kan eigenlijk 'mislukken )

dus heb je die extra euro's ervoor over; ik zou t zeker doen.

40 jaar garantie op alle onderdelen (behalve het vilt).

Inmiddels 15 mensen die bij mij hebben gegeten van de BGE hebben er nu ook een gekocht :hungry: :hungry:

overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door dvh » 19 apr 2016, 09:09

Ik denk dat ik voor dit ga:
Afbeelding

Net als een 'egg' maar dan wat goedkoper.. Monolith heten ze. Voelt als een kluis. Veel van die BBQ's zijn van die blikken wiebel dingen.. Dit staat ontzettend stevig op z'n poten. Kost een honderdje of 5 en dan heb je een redelijke maat. En ziet er toch nog wel leuk uit.

http://www.monolithgrill.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
tomgtr
Berichten: 10904
Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
Locatie: Zuid Holland

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door tomgtr » 19 apr 2016, 09:14

cooldragon schreef:heb nu sinds 3 jaar een BGE mini en sinds 2 jaar een BGE XL.
Kan je zeggen: het is elke euro waard. (moest van de mevrouw mezelf eerst maar eens zien te bewijzen met de mini) Primo schijnt ook een goed (goedkoper)alternatief te zijn, maar het kamado systeem voor BBQ-en heeft me 10000% overtuigd.

een ieder die zegt dat die geen verschil proeft tussen een gas bbq of ' normale' weber en een BGE (of andere goede kamado). heeft of ongevoelige smaakpapillen(lees: geen smaak) of kan niet BBQ-en (is erg lastig met een BGE, niks kan eigenlijk 'mislukken )

dus heb je die extra euro's ervoor over; ik zou t zeker doen.

40 jaar garantie op alle onderdelen (behalve het vilt).

Inmiddels 15 mensen die bij mij hebben gegeten van de BGE hebben er nu ook een gekocht :hungry: :hungry:

overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)

Je mag ons ook overtuigen hoor. Ik pak alvast mijn agenda erbij. :hungry:

Gebruikersavatar
Downforce Hans
Berichten: 12611
Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
Locatie: Waterloo

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Downforce Hans » 19 apr 2016, 09:16

ErikS schreef:Van Boretti is er trouwens ook een gave kolen BBQ.
Gave uitstraling, roosters zijn in hoogte te verstellen ed.

Werkt ook goed.

En ik vind ze een gave uitstraling hebben & gewoon goed werken.

Afbeelding

Ik heb een Weber maar zou hem graag ruilen voor deze.
Een kennis heeft hem en het is een solide ding met 1 groot voordeel en dat is dat je het rek met de kolen omhoog kan draaien.
Als de kolen wat minder heet zijn draai je ze gewoon omhoog, erg handig.
Bij de Weber moet je er altijd kolen bij gooien wat een gedoe is met dat rek wat je er dan vanaf moet halen.

Grtz,Hanz06

flieger
Berichten: 848
Lid geworden op: 09 jun 2010, 13:24

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door flieger » 19 apr 2016, 09:28

dvh schreef:Ik denk dat ik voor dit ga:
Afbeelding

Net als een 'egg' maar dan wat goedkoper.. Monolith heten ze. Voelt als een kluis. Veel van die BBQ's zijn van die blikken wiebel dingen.. Dit staat ontzettend stevig op z'n poten. Kost een honderdje of 5 en dan heb je een redelijke maat. En ziet er toch nog wel leuk uit.

http://www.monolithgrill.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Waar vind je deze voor een honderdje of 5? Ik zie ze vanaf 879: http://winkel.monolithgrill.nl/monolith/bbq" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 43471
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.51
Locatie: Boven Barcelona

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Arthur » 19 apr 2016, 09:30

Dacht dat ik naar een drumstel keek... :tooth:

Gebruikersavatar
Downforce Hans
Berichten: 12611
Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
Locatie: Waterloo

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Downforce Hans » 19 apr 2016, 09:39

Die Green eggs zijn duur en dan komen de rekjes er nog bij......
Rekjes voor aan de zijkant kosten wat materiaal betreft een tientje maar staan voor 180,- in de folder.

indobesar
Berichten: 9982
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:19
Auto: M3P, 130i
Locatie: Spaceship in silence

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door indobesar » 19 apr 2016, 11:25

cooldragon schreef:overigens voor de 'echte' indonesische sate heb ik nog de ouderwetse rechthoekige horeca bbq. die werken niet zo goed in de egg en de specifieke smoke smaak van de BGE past niet bij sate (wel echt alle andere dingen die je op een bbq zou willen doen)
:headbang:

Krijg nu weer trek!

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door dvh » 19 apr 2016, 11:27

Al het Indonesische voedsel is goed :-)

ErikS
Berichten: 18971
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
Locatie: Boedelbak

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door ErikS » 19 apr 2016, 13:20

Ik heb een Weber maar zou hem graag ruilen voor deze.
Een kennis heeft hem en het is een solide ding met 1 groot voordeel en dat is dat je het rek met de kolen omhoog kan draaien.
Als de kolen wat minder heet zijn draai je ze gewoon omhoog, erg handig.
Bij de Weber moet je er altijd kolen bij gooien wat een gedoe is met dat rek wat je er dan vanaf moet halen.

Grtz,Hanz06
En ook dat werkt perfect met het kolenluikje aan de voorkant inderdaad.
Maar vooral het naar boven & beneden & luchttoevoer regelen werkt gewoon heel goed.

Maar voor mij komt er ook een keer een EGG. Dat blijft de mooiste/beste 'BBQ'.

Gebruikersavatar
Macboy
Berichten: 26187
Lid geworden op: 02 feb 2006, 11:49
Locatie: www.petkovski.nl

Re: Het grote BBQ topic!

Bericht door Macboy » 19 apr 2016, 23:03

Oke ik reageer dus weer eens op een 2 jaar oude post.....


TIJD VOOR EEN DF BBQ !!!!


Lol @ drumstel.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Martijn_bmw, PetervdH, Wimo, WJ en 14 gasten