Het grote BBQ topic!
-
- Berichten: 652
- Lid geworden op: 15 feb 2011, 16:34
- Locatie: ZO Brabant
Re: BBQ in 2013 draadje.
Bij intratuin nu een 57 OTP voor 179 incl weber starter.
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Klopt. Al denk ik dat ik voor de 57 GBS ga. Heb ik het in één keer voor elkaar. 

- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Even een verzameling van quotes van gisteren. 
Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?
Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.
Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.
Kant en klaar! Wel handig met gebrek aan tijd.

Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
In de bak:

Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
En klaar om de Q in te gaan. Uiteraard laat ik het brood eerst nog even een tijdje rijzen.

Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)

Brood 3 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.

Brood 4 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood is echt heerlijk! De Beer Can Chicken zit er nu in.
Apple woodchips in bier.

Apple chips in beer by Petrolhead Tom, on Flickr
Bewerkt blik Veltins.

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Nou het smaakte heerlijk! Dit is zeker niet mijn laatste BCC!
Net uit de BBQ:

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Daarna nog wat ribben en speklappen indirect op de BBQ gehad:

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Van de ribben heb ik alleen deze foto:

Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Het was heerlijk! Prima zondag!


Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?
Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.
Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.
Kant en klaar! Wel handig met gebrek aan tijd.
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
In de bak:
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
En klaar om de Q in te gaan. Uiteraard laat ik het brood eerst nog even een tijdje rijzen.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)
Brood 3 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.
Brood 4 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood is echt heerlijk! De Beer Can Chicken zit er nu in.

Apple woodchips in bier.
Apple chips in beer by Petrolhead Tom, on Flickr
Bewerkt blik Veltins.
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Nou het smaakte heerlijk! Dit is zeker niet mijn laatste BCC!

Net uit de BBQ:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Daarna nog wat ribben en speklappen indirect op de BBQ gehad:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Van de ribben heb ik alleen deze foto:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Het was heerlijk! Prima zondag!


- Luc B
- Berichten: 1404
- Lid geworden op: 23 jun 2008, 09:31
Re: BBQ in 2013 draadje.
Beer can chicken is zooooo lekker. Jammer dat we hier van die kleine klote kipjes hebben.
- Martijn M
- Berichten: 3691
- Lid geworden op: 30 dec 2011, 21:55
Re: BBQ in 2013 draadje.
Zoals het hoort!Knot schreef:+1 do/vr/za/zo heb ik m aan gehadMartijn M schreef:BBQen is topsport. Zoveel mogelijk bier en vlees naar binnen proppen in zo min mogelijk tijd
Niet van dat (overdreven...?) gekloot, gewoon snel vreten.

- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Dit kipje was inderdaad klein. Gewoon om eens te proberen een Lidl kip gescoord. Viel me niet tegen. Vroeger altijd zelf scharrelhaantjes gemest met mijn opa en die waren echt wel wat groter en lekkerder maar bij gebrek aan een vers stuk vlees een aardige vervanger.Luc B schreef:Beer can chicken is zooooo lekker. Jammer dat we hier van die kleine klote kipjes hebben.
* bedenkt zich dat er volgend jaar scharrelhanen de tuin in gaan. *


- GTRene
- Berichten: 54882
- Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06
Re: BBQ in 2013 draadje.
stelletje barbaren 

- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: BBQ in 2013 draadje.
Na 1.5 week BBQ heb ik het wel weer gezien.
Tijd voor boerenkool met worst..
Tijd voor boerenkool met worst..
- Luco
- Berichten: 29428
- Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Re: BBQ in 2013 draadje.
erwtensoep met dit koude weer 

- Luc B
- Berichten: 1404
- Lid geworden op: 23 jun 2008, 09:31
Re: BBQ in 2013 draadje.
Hier bbq'en we in de winter nog! Niets lekker als een goed stuk vlees buiten in de winter.dvh schreef:Na 1.5 week BBQ heb ik het wel weer gezien.
Tijd voor boerenkool met worst..
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Dat ga ik dit jaar dus ook doen.Luc B schreef:Hier bbq'en we in de winter nog! Niets lekker als een goed stuk vlees buiten in de winter.dvh schreef:Na 1.5 week BBQ heb ik het wel weer gezien.
Tijd voor boerenkool met worst..

-
- Berichten: 652
- Lid geworden op: 15 feb 2011, 16:34
- Locatie: ZO Brabant
Re: BBQ in 2013 draadje.
Vrijdag pecan-crusted pork tenderloin pinwheels, moink balls, longhaas, black angus rib eye en picanha.
Kan niet wachten!
Kan niet wachten!
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Dat kan ik me voorstellen!
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Zoooooo notenvreters! Gaan we dit jaar weer BBQ-en? Ik wel! En om nog vaker te kunnen bbq-en heb ik maar even zo'n kekke Weber Go Anywhere gescoord.
Die gaat volgende week mee naar de noordkaap! 


- Joy
- Berichten: 10881
- Lid geworden op: 03 feb 2006, 00:24
Re: BBQ in 2013 draadje.
Morgen BBQ nr. 4 van het jaar. Ik zit op schema. 

- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Ik weet niet waar de teller op staat ik ben in ieder geval de tien al voorbij. Wat ga je maken Joy?Joy schreef:Morgen BBQ nr. 4 van het jaar. Ik zit op schema.
Ik denk dat ik zaterdag mijn tweede poging pullen pork ga wagen. De vorige keer was niet heel goed gelukt jammer genoeg.
-
- Berichten: 18971
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: BBQ in 2013 draadje.
Ik heb ook al zeker 4/5 keer de BBQ aan gehad.
Genieten.
Genieten.
- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: BBQ in 2013 draadje.
Gasbbq de deur uit en voor 25,- een kolending gekocht. 25,-..
Fuck Weber.. behalve de kolen en aanmaakblokjes dan...
Gewoon ouderwets burnen die kip.. Het aangebrande compenseren we wel met extra saus..
Fuck Weber.. behalve de kolen en aanmaakblokjes dan...

Gewoon ouderwets burnen die kip.. Het aangebrande compenseren we wel met extra saus..

- tomgtr
- Berichten: 10904
- Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
- Locatie: Zuid Holland
Re: BBQ in 2013 draadje.
Was vervent fan van kolen maar heb vorig jaar gas bbq gekocht. Wat een openbaring. Smaak is zelfde als je briketten gebruikt. Maar alles lukt zoals je wil. al 1,5 gasfles leeg gejast dit jaar.
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: BBQ in 2013 draadje.
Het fikkie stoken is het mooiste. 

- tomgtr
- Berichten: 10904
- Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
- Locatie: Zuid Holland
Re: BBQ in 2013 draadje.
Ben een oud chemisch analist, ben gek op fikkies en explosies. Maar met rieten dak durf ik niet meer zo 

- WJ
- Berichten: 11999
- Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
- Locatie: WeeWeeWee
Re: BBQ in 2013 draadje.
Ik vind de smaak tussen kolen en gas echt een wereld van verschil. of mis ik iets?
Ik heb jammer genoeg alleen een balkon, denk niet dat mensen daar gelukkig van worden als ik daarop ga zitten bbq'en. Denk dat ik niet veel verder dan een bak plaat.
Ik heb jammer genoeg alleen een balkon, denk niet dat mensen daar gelukkig van worden als ik daarop ga zitten bbq'en. Denk dat ik niet veel verder dan een bak plaat.

- tomgtr
- Berichten: 10904
- Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
- Locatie: Zuid Holland
Re: BBQ in 2013 draadje.
WJ schreef:Ik vind de smaak tussen kolen en gas echt een wereld van verschil. of mis ik iets?
Ik heb jammer genoeg alleen een balkon, denk niet dat mensen daar gelukkig van worden als ik daarop ga zitten bbq'en. Denk dat ik niet veel verder dan een bak plaat.
Tussen houtskool en gas wel, tussen briketten en gas niet. Briketten geven 0 smaak. Het vet wat op de briketten valt en verbrandt (met de rook die daarbij vrij komt) geeft het meest van de bbq smaak die wij kennen. Een beetje fatsoenlijke gas bbq heeft metalen strips boven de gas branders die loei heet worden en waarop vallend vet ook verbrandt. Dus krijg je ook die flame grilled smaak. Er zijn zelfs gas bbqs waar een apart vakje is waar je nat hout kan gooien om rook smaak te krijgen.
- WJ
- Berichten: 11999
- Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
- Locatie: WeeWeeWee
Re: BBQ in 2013 draadje.
aaaah duidelijk.
- dvh
- Berichten: 17197
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: BBQ in 2013 draadje.
Ik stook met houtskool 

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Andreass, Berry1000RR, Bing [Bot], FDD, Kasteel en 13 gasten