Het grote BBQ topic!

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
mark123
Berichten: 652
Lid geworden op: 15 feb 2011, 16:34
Locatie: ZO Brabant

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door mark123 » 05 aug 2013, 19:18

Bij intratuin nu een 57 OTP voor 179 incl weber starter.

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 05 aug 2013, 19:21

Klopt. Al denk ik dat ik voor de 57 GBS ga. Heb ik het in één keer voor elkaar. :tooth:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 05 aug 2013, 19:48

Even een verzameling van quotes van gisteren. :D

Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?

Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.

Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.

Kant en klaar! Wel handig met gebrek aan tijd.

Afbeelding
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr

In de bak:

Afbeelding
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr

En klaar om de Q in te gaan. Uiteraard laat ik het brood eerst nog even een tijdje rijzen.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)

Afbeelding
Brood 3 by Petrolhead Tom, on Flickr

Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.

Afbeelding
Brood 4 by Petrolhead Tom, on Flickr

Het brood is echt heerlijk! De Beer Can Chicken zit er nu in. :D

Apple woodchips in bier.

Afbeelding
Apple chips in beer by Petrolhead Tom, on Flickr

Bewerkt blik Veltins.

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Nou het smaakte heerlijk! Dit is zeker niet mijn laatste BCC! :D

Net uit de BBQ:

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Daarna nog wat ribben en speklappen indirect op de BBQ gehad:

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Van de ribben heb ik alleen deze foto:

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Het was heerlijk! Prima zondag! :D :crazy:

Gebruikersavatar
Luc B
Berichten: 1404
Lid geworden op: 23 jun 2008, 09:31

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Luc B » 05 aug 2013, 21:15

Beer can chicken is zooooo lekker. Jammer dat we hier van die kleine klote kipjes hebben.

Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 3691
Lid geworden op: 30 dec 2011, 21:55

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn M » 05 aug 2013, 22:07

Knot schreef:
Martijn M schreef:BBQen is topsport. Zoveel mogelijk bier en vlees naar binnen proppen in zo min mogelijk tijd :tong:
+1 do/vr/za/zo heb ik m aan gehad :)
Zoals het hoort!
Niet van dat (overdreven...?) gekloot, gewoon snel vreten. :P

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 05 aug 2013, 22:09

Luc B schreef:Beer can chicken is zooooo lekker. Jammer dat we hier van die kleine klote kipjes hebben.
Dit kipje was inderdaad klein. Gewoon om eens te proberen een Lidl kip gescoord. Viel me niet tegen. Vroeger altijd zelf scharrelhaantjes gemest met mijn opa en die waren echt wel wat groter en lekkerder maar bij gebrek aan een vers stuk vlees een aardige vervanger.

* bedenkt zich dat er volgend jaar scharrelhanen de tuin in gaan. * :hungry: :tooth:

Gebruikersavatar
GTRene
Berichten: 54882
Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door GTRene » 05 aug 2013, 22:36

stelletje barbaren :mrgreen:

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 05 aug 2013, 22:41

Na 1.5 week BBQ heb ik het wel weer gezien.
Tijd voor boerenkool met worst..

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 29428
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Luco » 05 aug 2013, 22:44

erwtensoep met dit koude weer :tooth:

Gebruikersavatar
Luc B
Berichten: 1404
Lid geworden op: 23 jun 2008, 09:31

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Luc B » 05 aug 2013, 22:55

dvh schreef:Na 1.5 week BBQ heb ik het wel weer gezien.
Tijd voor boerenkool met worst..
Hier bbq'en we in de winter nog! Niets lekker als een goed stuk vlees buiten in de winter.

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 06 aug 2013, 07:53

Luc B schreef:
dvh schreef:Na 1.5 week BBQ heb ik het wel weer gezien.
Tijd voor boerenkool met worst..
Hier bbq'en we in de winter nog! Niets lekker als een goed stuk vlees buiten in de winter.
Dat ga ik dit jaar dus ook doen. :hungry:

mark123
Berichten: 652
Lid geworden op: 15 feb 2011, 16:34
Locatie: ZO Brabant

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door mark123 » 06 aug 2013, 09:27

Vrijdag pecan-crusted pork tenderloin pinwheels, moink balls, longhaas, black angus rib eye en picanha.

Kan niet wachten!

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 06 aug 2013, 10:36

Dat kan ik me voorstellen!

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 29 mei 2014, 20:32

Zoooooo notenvreters! Gaan we dit jaar weer BBQ-en? Ik wel! En om nog vaker te kunnen bbq-en heb ik maar even zo'n kekke Weber Go Anywhere gescoord. :D Die gaat volgende week mee naar de noordkaap! :D

Gebruikersavatar
Joy
Berichten: 10881
Lid geworden op: 03 feb 2006, 00:24

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Joy » 29 mei 2014, 20:44

Morgen BBQ nr. 4 van het jaar. Ik zit op schema. :wink:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 29 mei 2014, 20:45

Joy schreef:Morgen BBQ nr. 4 van het jaar. Ik zit op schema. :wink:
Ik weet niet waar de teller op staat ik ben in ieder geval de tien al voorbij. Wat ga je maken Joy?

Ik denk dat ik zaterdag mijn tweede poging pullen pork ga wagen. De vorige keer was niet heel goed gelukt jammer genoeg.

ErikS
Berichten: 18971
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
Locatie: Boedelbak

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door ErikS » 30 mei 2014, 12:12

Ik heb ook al zeker 4/5 keer de BBQ aan gehad.

Genieten.

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 30 mei 2014, 12:36

Gasbbq de deur uit en voor 25,- een kolending gekocht. 25,-..
Fuck Weber.. behalve de kolen en aanmaakblokjes dan... :mrgreen:

Gewoon ouderwets burnen die kip.. Het aangebrande compenseren we wel met extra saus.. :hungry:

Online
Gebruikersavatar
tomgtr
Berichten: 10904
Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
Locatie: Zuid Holland

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door tomgtr » 30 mei 2014, 12:55

Was vervent fan van kolen maar heb vorig jaar gas bbq gekocht. Wat een openbaring. Smaak is zelfde als je briketten gebruikt. Maar alles lukt zoals je wil. al 1,5 gasfles leeg gejast dit jaar.

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 30 mei 2014, 13:13

Het fikkie stoken is het mooiste. :D

Online
Gebruikersavatar
tomgtr
Berichten: 10904
Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
Locatie: Zuid Holland

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door tomgtr » 30 mei 2014, 13:28

Ben een oud chemisch analist, ben gek op fikkies en explosies. Maar met rieten dak durf ik niet meer zo :tooth:

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11999
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door WJ » 30 mei 2014, 13:28

Ik vind de smaak tussen kolen en gas echt een wereld van verschil. of mis ik iets?

Ik heb jammer genoeg alleen een balkon, denk niet dat mensen daar gelukkig van worden als ik daarop ga zitten bbq'en. Denk dat ik niet veel verder dan een bak plaat. :(

Online
Gebruikersavatar
tomgtr
Berichten: 10904
Lid geworden op: 09 jan 2010, 11:22
Locatie: Zuid Holland

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door tomgtr » 30 mei 2014, 13:36

WJ schreef:Ik vind de smaak tussen kolen en gas echt een wereld van verschil. of mis ik iets?

Ik heb jammer genoeg alleen een balkon, denk niet dat mensen daar gelukkig van worden als ik daarop ga zitten bbq'en. Denk dat ik niet veel verder dan een bak plaat. :(

Tussen houtskool en gas wel, tussen briketten en gas niet. Briketten geven 0 smaak. Het vet wat op de briketten valt en verbrandt (met de rook die daarbij vrij komt) geeft het meest van de bbq smaak die wij kennen. Een beetje fatsoenlijke gas bbq heeft metalen strips boven de gas branders die loei heet worden en waarop vallend vet ook verbrandt. Dus krijg je ook die flame grilled smaak. Er zijn zelfs gas bbqs waar een apart vakje is waar je nat hout kan gooien om rook smaak te krijgen.

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11999
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door WJ » 30 mei 2014, 13:46

aaaah duidelijk.

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 30 mei 2014, 13:56

Ik stook met houtskool :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: A110_Bleu_Sierra, Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Bombadil, jos_br, L5S1, Mark 320iS, Sidney en 6 gasten