Het grote BBQ topic!

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 01 aug 2013, 09:53

Ik heb gewoon een ordinaire gas-bbq.

Als we terugkomen van een dag recreatie moet dat ding gewoon aangeknalt worden en klaar zijn :-)

@Wj, neen. Gewoon vleesch. voor een hamburger ga ik wel naar de McDonalds... :mrgreen:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 10:02

Kolen duurt inderdaad wel even. Met een brikettenstarter en de temperatuur regelen ben je toch al gauw een uur verder voordat je kunt beginnen.

Gebruikersavatar
Knot
Berichten: 40971
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Knot » 01 aug 2013, 10:32

dvh schreef:Gewoon vleesch. voor een hamburger ga ik wel naar de McDonalds... :mrgreen:
En daar krijg je lekkere hamburgers zeg.... :shock:

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 10:37

Snipe schreef:
@Rico: je hoeft er niet de hele dag naast te staan. Als je de deksel eraf haalt blijft de temperatuur ook niet goed. "If you're looking, you ain't cooking."
Duidelijk!

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 11:01

Nou! Zojuist even, met behulp van mijn vriendin, wat kolen bijgevuld. De temperatuur van de dome was teruggevallen naar 85 graden. Het vlees zit op 72 graden. Ik heb de schuif even vol open gedraaid en weer dicht om wat as te lozen. De kolen die ik heb aangevuld waren gewoon koud. De temperatuur ging net weer goed omhoog maar staat nu weer rond de 100.

Afbeelding
72 graden by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
100 graden by Petrolhead Tom, on Flickr

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 11:06

Ik lees het al, morgen aan de schijterij :mrgreen:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 11:13

Nee hoor! Net nog wat appelhout snippers toegevoegd. Dat wordt smullen vanavond. :D :hungry:

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 11:15

En niet verpesten met allerlei ranzige calve sausjes hé!

Gebruikersavatar
MartijnGizmo
Berichten: 13056
Lid geworden op: 22 feb 2007, 18:20
Locatie: Almere

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door MartijnGizmo » 01 aug 2013, 12:44

Lekker bezig Tom, een vriend van me is ook zo fanatiek met z'n Weber, toevallig gaan we er vanavond eten. Volgens mij weet niet iedereen in dit topic het verschil tussen barbecuen en "vlees opwarmen in de tuin"... :tooth:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 12:45

MartijnGizmo schreef:Lekker bezig Tom, een vriend van me is ook zo fanatiek met z'n Weber, toevallig gaan we er vanavond eten. Volgens mij weet niet iedereen in dit topic het verschil tussen barbecuen en "vlees opwarmen in de tuin"... :tooth:
Veel plezier! Er zit inderdaad nogal wat verschil in.

Voor het einde van het jaar staat hier een 57cm Weber. Dan ga ik met kerst Kalkoen op de BBQ klaarmaken. :swinging:

creon
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 nov 2012, 11:45

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door creon » 01 aug 2013, 12:54

mijn beste aankoop op BBQ gebied was een oud olie vat van 200L
paar stukjes pijp eraan, kogelkraantje erop
kolemantje
nu al 3 jaar plezier van

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 01 aug 2013, 15:05

Het schiet mooi op! :D

Dome zit nu op 105 en de kern zit nu op 83.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

indobesar
Berichten: 9986
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:19
Auto: M3P, 130i
Locatie: Spaceship in silence

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door indobesar » 01 aug 2013, 15:29

Petrolhead Tom schreef:
MartijnGizmo schreef:Lekker bezig Tom, een vriend van me is ook zo fanatiek met z'n Weber, toevallig gaan we er vanavond eten. Volgens mij weet niet iedereen in dit topic het verschil tussen barbecuen en "vlees opwarmen in de tuin"... :tooth:
Veel plezier! Er zit inderdaad nogal wat verschil in.

Voor het einde van het jaar staat hier een 57cm Weber. Dan ga ik met kerst Kalkoen op de BBQ klaarmaken. :swinging:
Geen GreenEgg?

Afbeelding
Laatst gewijzigd door indobesar op 01 aug 2013, 16:27, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 01 aug 2013, 16:00

#ondertussen bij huize Westendorp#

Afbeelding

Gebruikersavatar
GTRene
Berichten: 54882
Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door GTRene » 01 aug 2013, 19:26

:mrgreen:

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 29072
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Randstad

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn_bmw » 01 aug 2013, 20:01

En hoe smaakte het??!

Gebruikersavatar
Fernando
Berichten: 5149
Lid geworden op: 19 mar 2006, 03:27

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Fernando » 01 aug 2013, 23:29

op dit moment in huize Westendorp:

Afbeelding

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 29072
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Randstad

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn_bmw » 02 aug 2013, 08:53

:lollerdelol: :lollerdelol:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 02 aug 2013, 08:55

Hahahahaha het smaakte prima. Daarna lekker aan het pils gegaan met het broertje van mijn vriendin die de hele nacht de wc heeft beziggehouden. Eerste keer dronken geloof ik. :tooth:

Gebruikersavatar
Roy RS
Berichten: 5078
Lid geworden op: 07 mar 2010, 21:01

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Roy RS » 02 aug 2013, 08:56

prima?! Dude je hebt de hele dag gebakken en dan is het niet meer dan prima? :coffee:

Gebraden kip was ook prima...€ 5,20 en 3 minuten om te halen bij de poulier... :kikker:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 02 aug 2013, 09:01

Ik zie inderdaad wel wat verbeter punten. De gebruikte rub mag wat scherper en er mag wat vet af de volgende keer. Beginnersfoutjes denk ik.

Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17197
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door dvh » 02 aug 2013, 09:06

Gisteren even wat vlees opgewarmd op de BBQ.
Lekker!

Kiphaasjes. Filélapjes. En nog wat stevig gemarineerde knoflookgamba's.
Samen met wat breekbrood, zelfgemaakte aioli en nog wat konijnenvoedsel.
En gewoon binnen een uurtje weer voldaan.. :crazy:

Afbeelding
Deze is trouwens ook geniaal.

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 29072
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Randstad

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Martijn_bmw » 02 aug 2013, 09:09

dvh schreef:Gisteren even wat vlees opgewarmd op de BBQ.
Lekker!

Kiphaasjes. Filélapjes. En nog wat stevig gemarineerde knoflookgamba's.
Samen met wat breekbrood, zelfgemaakte aioli en nog wat konijnenvoedsel.
En gewoon binnen een uurtje weer voldaan.. :crazy:

Afbeelding
Deze is trouwens ook geniaal.
:mrgreen: :thumbup:

Gebruikersavatar
RVV
Berichten: 32209
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
Locatie: Rudi Rolex@Basel

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door RVV » 02 aug 2013, 09:14

Petrolhead Tom schreef:Ik zie inderdaad wel wat verbeter punten. De gebruikte rub mag wat scherper en er mag wat vet af de volgende keer. Beginnersfoutjes denk ik.
Ik kreeg nou juist de indruk dat je een pro bent op het gebied van BBQ'en. Misschien de de volgende keer toch eerst oefenen op een paar kipspiesjes die ala minute klaar zijn ipv 13 uur achter de BBQ te staan :tooth:

Gebruikersavatar
Petrolhead Tom
Berichten: 13003
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
Locatie: vwupforum.com

Re: BBQ in 2013 draadje.

Bericht door Petrolhead Tom » 02 aug 2013, 10:02

RVV schreef:
Petrolhead Tom schreef:Ik zie inderdaad wel wat verbeter punten. De gebruikte rub mag wat scherper en er mag wat vet af de volgende keer. Beginnersfoutjes denk ik.
Ik kreeg nou juist de indruk dat je een pro bent op het gebied van BBQ'en. Misschien de de volgende keer toch eerst oefenen op een paar kipspiesjes die ala minute klaar zijn ipv 13 uur achter de BBQ te staan :tooth:
Mwoah dat gaat me allemaal al heel aardig af. Het vlees was an sich ook helemaal top. Supermals, lichtgerookt eigenlijk precies zoals ik het van te voren had bedoeld. Wat je van te voren dan weer niet in kunt schatten is hoe de smaak van de gebruikte rub zich zal ontwikkelen. Dat viel een beetje tegen. Volgende keer dus een andere rub gebruiken en wat meer vet van het vlees afsnijden. Een jaar geleden was ik waarschijnlijk helemaal tevreden geweest maar we eten hier de laatste tijd ook vele malen minder vet dus dan valt zo'n uitschieter gewoon op.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 8 gasten