Het klopt dat de pH van het bloed zeer goed wordt gereguleerd; 7,35-7,45, normaliter maakt voeding voor de pH waarde IMO niet uit, dit wordt allemaal keurig door de nieren geregeld.Luco schreef:@Romo, of het waar is weet ik niet, maar je ph level en zuurgraad in je lichaam schijnt ook heel veel invloed te hebben?
Het bloed moet ph 7,43 zijn ofzoiets? iets te hoog of te laag en je bent dood.
Maar omdat bijna al ons huidige voedsel en andere troep een veel te lage ph waarde heeft, haalt het lichaam allerlei stoffen uit het lichaam om je ph op de juiste waarde te houden.
Waardoor je eigenlijk roofbouw pleegt op je lichaam.
Maatje van me is zich er nu heel erg in het verdiepen, en heeft zelfs een speciale kraan aangeschaft die dus de ph en zuurgraad in het water aanpast zodat het gezonder voor je is, dus puur drinken en weer andere waarden om te koken en dergelijke.
Klopt dat een beetje of is het complete onzin?
Anders wordt het als de nieren niet meer werken, dan houdt het gewoon op als er niet wordt ingegrepen.
Hier staat het hele verhaal;
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuur-base- ... ht_(bloed)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ketose_(metabolisme)
De rest van het verhaal lijkt me niet heel erg evidence based, maar proberen kan je het natuurlijk. De homeostase van het lijf is een van de meest en best bewaakte functies van het lijf, en das niet voor niets zo, je eetpatroon zal de homeostase niet verstoren IMO
HVS (Hyperventilatie Syndroom) kan wel als een ernstig verstorende factor gezien worden, maar dat heeft dan weer niets met voeding te maken.