Zo'n dynamisch contract is helemaal mooi met een EV, als ik die oplaad trek je zo 90kwh in 8u uit het net
(Alleen heb ik zelf een vast contract vanwege zonnepanelen en zekerheid)
Ik zou precies hetzelfde doenArthur schreef: ↑30 apr 2024, 18:15 Is mij te veel gedoe om bij te houden. Wil iets doen wanneer ik dat wil doen. En niet steeds hoeven loeren of t wel uit kan. En het is handig dat je thuis bent. Of je moet al alles ‘slim’ hebben.
Ik heb net een nieuw dak en wilde zonnepanelen laten plaatsen maar had dat al ff on hold gezet vanwege wat extra kosten. Zoals het nu lijkt wacht ik nog maar ff wat langer mee. Kosten zijn nu ook te behappen. Nog ff de kat uit de boom kijken.
Jij bent slimArthur schreef: ↑30 apr 2024, 18:15 Is mij te veel gedoe om bij te houden. Wil iets doen wanneer ik dat wil doen. En niet steeds hoeven loeren of t wel uit kan. En het is handig dat je thuis bent. Of je moet al alles ‘slim’ hebben.
Ik heb net een nieuw dak en wilde zonnepanelen laten plaatsen maar had dat al ff on hold gezet vanwege wat extra kosten. Zoals het nu lijkt wacht ik nog maar ff wat langer mee. Kosten zijn nu ook te behappen. Nog ff de kat uit de boom kijken.
Wasmachine, wasdroger en vaatwasser een schop geven rond een uur of 12 (uitgesteld start) lijkt me redelijk eenvoudig.Arthur schreef: ↑30 apr 2024, 18:15 Is mij te veel gedoe om bij te houden. Wil iets doen wanneer ik dat wil doen. En niet steeds hoeven loeren of t wel uit kan. En het is handig dat je thuis bent. Of je moet al alles ‘slim’ hebben.
Ik heb net een nieuw dak en wilde zonnepanelen laten plaatsen maar had dat al ff on hold gezet vanwege wat extra kosten. Zoals het nu lijkt wacht ik nog maar ff wat langer mee. Kosten zijn nu ook te behappen. Nog ff de kat uit de boom kijken.
Juist een contract aangaan waarin staat opgenomen dat je panelen hebt en aan teruglevering doet en om het helemaal kloppend te maken zou je ook alvast een registratie bij www.energieleveren.nl kunnen doen.
Geen idee van de meerprijs maar heb je ontwikkelaars in je kennissenkring? Klinkt als een relatief klusje voor iemand die code kan kloppen (mits je de waarden van je zonnepanelen realtime kunt uitlezen via een API). In de app van mijn zonnepanelen zie ik het PV-surplus, indien die positief is heb ik energie over. Als die warmtepomp ook aan te sturen is verhoog je het getal bij een surplus, verlaag je de ondergrens als het negatief is.
Dit heb ik dus net gedaan.. 3 jaar vast via Greenchoice zojuist. Betere tarieven en die paar euro "boete" per maand is geen probleem.Elise schreef: ↑01 mei 2024, 08:15Juist een contract aangaan waarin staat opgenomen dat je panelen hebt en aan teruglevering doet en om het helemaal kloppend te maken zou je ook alvast een registratie bij www.energieleveren.nl kunnen doen.
Het is nu echt een tijd waarin van alles kan wijzigen, dus je wilt niet het risico lopen dat als je panelen eenmaal liggen, en je eerst de laatste maanden van je huidige contract wilt uitdienen om daarna pas een contract voor langere tijd wilt aan te gaan, je ineens geconfronteerd wordt met terugleververgoedingen of andere zaken die je terugverdientijd negatief beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld verhoogde maandelijkse leveringskosten.
Ik zou er dus voor kiezen om een lopend contract te beëindigen en een eventuele boete voor lief te nemen. Een nieuw contract zou ik ook voor 3 jaar aangaan waarbij het enige risico is dat in die komende 3 jaar de saldering op de schop gaat, al verwacht ik niet dat onze huidige minister daar nog een keer zijn handen aan gaat branden, dat wordt wachten op een nieuwe regering/minister.
Mijns inziens is het wachten op Eneco / Vattenfall en hun dochterondernemingen die ook terugleververgoedingen gaan vragen.
Als je de P1 poort van de slimme meter uitleest weet je precies hoeveel overschot als je hebt.Tom schreef: ↑01 mei 2024, 11:44Geen idee van de meerprijs maar heb je ontwikkelaars in je kennissenkring? Klinkt als een relatief klusje voor iemand die code kan kloppen (mits je de waarden van je zonnepanelen realtime kunt uitlezen via een API). In de app van mijn zonnepanelen zie ik het PV-surplus, indien die positief is heb ik energie over. Als die warmtepomp ook aan te sturen is verhoog je het getal bij een surplus, verlaag je de ondergrens als het negatief is.
Als ik dit lees is het iets minder zwart/wit dan gesteld wordt in de Media. Je krijgt dus feitelijk nog 3 cent voor je teruglevering. Maar nog steeds echt absurd. Of lees ik het helemaal verkeerd?EvdP schreef: ↑01 mei 2024, 11:20 Was gisteren in het nieuws:
https://nieuws.eneco.nl/eneco-introduce ... nepanelen/
En Vattenfall ook:
https://www.ad.nl/economie/net-als-enec ... ~ad8f4d19/
Kort samengevat, alles wat je saldeert kost je 11,5ct per kWh en wat buiten de saldering valt levert je 3ct op.
Begrijp ook niet zo goed dat vele mensen blijven wachten want dit soort extra kosten voor paneelbezitters is al enige tijd gaande en het wordt er niet beter op. Dat was voor mij reden om medio februari al bij Greenchoice een vast contract voor 3 jaar af te sluiten (ingaande per 1 juli) met een TLV van 11 ct/kWh (sinds eind feb 5 ct) voor mijn overschot van ca 5.000 kWh. De tijd van 89 ct TLV ligt achter ons, maar 11 cent voor de komende drie jaar vind ik prima. De verwaarloosbaar hogere maandlasten (4,50€) bij Greenchoice als zonnepanelenbezitter neem ik voor lief. Vast contract voor 3 jaar vind je overigens niet op hun site, maar wel via deze link.
Ik vraag me af of je hier echt veel/wat mee wint, dit gaat alleen wat opleveren als je flink overschot aan zonnestroom hebt.Jaws schreef: ↑01 mei 2024, 11:38 Toevallig ben ik bezig met de aanschaf van een warmtepomp. Nu lees ik eea over “grid ready”, waarbij de warmtepomp op zonnige dagen de teveel opgewekte energie van de zonnepanelen gebruikt om de watertemperatuur in een boilervat te verhogen. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk dat je teruglevert. Maar het kost natuurlijk weer extra knaken…
thnx, ziet er goed uit. Vanavond even verder kijken en eventueel afsluiten, zit nu variabel bij Delta, maar zelfde maandlast. Dan liever 3 jaar zekerheidPaskal schreef: ↑01 mei 2024, 13:09Begrijp ook niet zo goed dat vele mensen blijven wachten want dit soort extra kosten voor paneelbezitters is al enige tijd gaande en het wordt er niet beter op. Dat was voor mij reden om medio februari al bij Greenchoice een vast contract voor 3 jaar af te sluiten (ingaande per 1 juli) met een TLV van 11 ct/kWh (sinds eind feb 5 ct) voor mijn overschot van ca 5.000 kWh. De tijd van 89 ct TLV ligt achter ons, maar 11 cent voor de komende drie jaar vind ik prima. De verwaarloosbaar hogere maandlasten (4,50€) bij Greenchoice als zonnepanelenbezitter neem ik voor lief. Vast contract voor 3 jaar vind je overigens niet op hun site, maar wel via deze link.
Je hebt helemaal gelijk en daarnaast heb je ook wekelijks de boiler desinfectering voor legionella.
Dus stel er is sprake van een negatieve prijs van 11:00 ~ 17:00 uur en Zonneplan schakelt je panelen uit en in die tijd komt het ook niet voor dat er een tekort is aan stroom (dus geen powerplay) dan krijg je over dat gehele tijdstip geen enkele vergoeding?Gert-jan schreef: ↑01 mei 2024, 23:38 Dit vat de huidige gekte op de energiemarkt voor mij wel samen. Bij negatieve prijzen schakelen de panelen uit, geen powerplay vergoeding zoals zonneplan dat noemt, maar wel weer als het energienetwerk toch tekort komt. Dan krijg je dus alsnog een grotere vergoeding dan dat je aan kosten maakt voor het aanhebben van de panelen.
Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google [Bot] en 2 gasten