Bron/Tekst -> http://www.depers.nl/opmerkelijk/631918 ... urger.htmlEerste synthetische hamburger in de maak
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht zijn erin geslaagd in het laboratorium stukjes vlees te kweken. Dat heeft hoogleraar fysiologie Mark Post bekendgemaakt op een congres in Vancouver, meldt de BBC.
•'Kweekvlees ethisch en natuurlijk'
•'Gaat de consument dit wel slikken'
[..]
Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industrie.
-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Take it and run with it:
- GTRene
- Berichten: 54882
- Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06
- PD power
- Berichten: 1967
- Lid geworden op: 03 sep 2006, 19:53
- Locatie: Coevorden
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Iets met een klok en een klepel, verhaal klopt iig niet, met name dat stukje "chemicalien"......Mathieu schreef:Wat te denken van de nep-kaas op de pizza's, Lasagne e.d.
Ook wel analoog kaas genoemd. Heeft helemaal niets met kaas te maken.
Goedkoop en een hogere smelttemperatuur dan kaas. Dus het verbrand niet zo snel.
Nep-honing, oftewel suikerwater met een smaakje wat als honing wordt verkocht.
Oftewel er is geen bij aan te pas gekomen, lekker goedkoop. Veel non-EU Honing is nep.
Nu hoorde ik pas geleden ook voor mij iets nieuws over de melkfabrieken.
Melk die binnenkomt wordt in de fabriek wordt eerst met behulp van chemicalien leeg getrokken en gefilterd zodat er een soort ondermelk overblijft waar alle vetten, mineralen e.d uit zijn om vervolgens de 'melk' weer op te bouwen. Dus voor de halfvolle melk stoppen we de juiste hoeveelheid vet terug, voor de volle melk nog ietsjes meer. Calcium wordt ook weer toegevoegd.
Dus i.p.v. de melk af te romen zoals voorheen werd gedaan trekt men de melk gewoon leeg en wordt als een puzzel weer in elkaar gezet![]()
Kan iemand dit verhaal bevestigen?
Als er wordt gescheiden, gebeurd dit door mechanische of natuurlijke processen, magere en halvolle melk , wordt idd wel gedeeltelijk van onder af opgebouwd, omdat we wel een deel van het eiwit en lactose willen hebben, maar minder vet, met een "volle" smaak, dit laatste gaat nooit lukken, maar uiteindelijk de consument bepaalt, wordt hooguit beinvloed.
Verschil tussen "gangbare" en biologische melkveehouderij is veel kleiner dan veel mensen denken.
De keuze daartussen heeft met idealisme te maken en eigenlijk niks met dierenwelzijn of gezond te maken.
Gezond eten is gewoon gevarieerd en gedoseerd eten, als een omnivoor, daar hoort ook vlees en vis bij, maar ook 2 glazen volle melk en groente en fruit.
Moet eerlijk bekennen dat fruit bij mij er nog wel eens bij in schiet

- Mathieu
- Berichten: 5200
- Lid geworden op: 03 feb 2006, 12:43
- Locatie: Ergens in brabant
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Dank voor de uitleg 

- romo
- Berichten: 27091
- Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
- Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Net op Radar.......................voeding.................
Jamie Oliver over Amerikaanse Hamburgers.......................restvlees wat je een hond nog niet voorzet, eerst "gewassen" in ammonia.................om de Salmonellen en de E-Coli te doden........eet smakelijk....
Ook handig;
http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/
Jamie Oliver over Amerikaanse Hamburgers.......................restvlees wat je een hond nog niet voorzet, eerst "gewassen" in ammonia.................om de Salmonellen en de E-Coli te doden........eet smakelijk....
Ook handig;
http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/
- Erik dB
- Berichten: 2490
- Lid geworden op: 06 mei 2006, 04:16
- Locatie: Amsterdam
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Toch heb ik daar erg smakelijke burgers gegeten. Nooit geweten dat ammonia zo goed combineerde met een beetje ketchup!romo schreef:Net op Radar.......................voeding.................
Jamie Oliver over Amerikaanse Hamburgers.......................restvlees wat je een hond nog niet voorzet, eerst "gewassen" in ammonia.................om de Salmonellen en de E-Coli te doden........eet smakelijk....
Ook handig;
http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/
- RVV
- Berichten: 32209
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
- Locatie: Rudi Rolex@Basel
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Yech mac troep... Lamah
-
- Berichten: 9466
- Lid geworden op: 19 nov 2007, 15:31
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
En daar durven ze geld voor te vragen?! Laten ze dan eerst een fatsoenlijke app maken waarmee je de barcode kan scannen en je kunt zien wanneer je naar het ziekenhuis kan voor je chemokuur of wanneer je kan beginnen met de voorbereiding van je eigen afscheid!
Sorry voor het sarcasme, niet helemaal mijn stijl op deze manier. Maar als je innovatief wil zijn met een app, pak het dan ook goed aan.
De naam ook, bouillonmagazine..
- romo
- Berichten: 27091
- Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
- Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Ik heb maar gepost, ik heb er verder niet naar gekeken, als het niet wat is wil ik hem zonder pardon verwijderen....
-
- Berichten: 6859
- Lid geworden op: 10 feb 2006, 14:33
- Locatie: Black Hole
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
alt schreef:Mooi, dat toch humor is over dit onderwerp, dat doet mij goed.
Eten is genieten.
Nog even zeuren:
Neem verse vis, die wordt gevangen, zeg bij IJsland, als het visserschip klaar is met vissen dan komt de eerste gevangen vis pas na 7 dagen aan de wal.
Dat is geen verse vis meer, maar diepvries vis.
Dus verse vis is marketing.
.
Dit is dus inderdaad gezeur Alt.....zo gaat dit helemaal niet....
Afstand Nederland - Ijsland is zo'n 2000km....wat denk je dat dat gaat kosten aan gasolie?
In de Noordzee heb je dagvisserij,meerdaagse visserij ( 2 tot 4 dagen) en overweekse visserij (8 dagen.)
Laatst gewijzigd door Marc R op 20 feb 2012, 22:43, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 9466
- Lid geworden op: 19 nov 2007, 15:31
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Het is een naslagwerk waar ze 2,39 voor vragen. Je kan net zo goed een uitdraai maken van een lijst op internet. Een infantiele app daarmee wat mij betreft, maar dat moet ieder voor zich maar bepalen.romo schreef:Ik heb maar gepost, ik heb er verder niet naar gekeken, als het niet wat is wil ik hem zonder pardon verwijderen....
- RVV
- Berichten: 32209
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:44
- Locatie: Rudi Rolex@Basel
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
*ziet Ruben staan in de Appie met een Leitz ordner map, schuimbekkend driftig te bladeren*
- alt
- Berichten: 3016
- Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Marc,
Jij weet dat als ik dat zo lees beter dan ik, maar ik denk dat Noorzeevis is en die is strek gequoteerd.
De fabrieksvisserboten vissen op oceanen, dat wilde opmerken.
Melk:
Werd, als ik mij dat nog goed herinnerd in het verleden proeven gedaan met melk door verschillende membramen te persen.
Hier hield men dan verschillende delen van de melk over.
Zo kom men de melk weer opbouwen algelang naar het product voor de productie.
Groenten:
Het bronwater, dat veelal wordt gebruikt, wordt door een membraam gepompt zodat alle mogelijke schadelijke en voedingstoffen er uitgefilterd worden.
Omose water.
Bloem:
De graankorrels worden eerst begast om de het ongedierte en schimmels te elimineren.
Worden gemalen, gaan in een reactor daar worden de bloemsoorten met hoge glutengehalte en zetmeel gescheiden door middel van een luchtstroom.
Wat ik wil zeggen is dat er steeds meer basis grondstoffen worden bewerkt (ontleed) om doormiddel van toevoegingen ( GEEN E-nummers) een constantere qualiteit te verkrijgen.
Daarom is mij motto: kwaliteit moet je moet een lange ij schrijven, qualiteit van vroeger is anders als kwalitijd van nu.
Jij weet dat als ik dat zo lees beter dan ik, maar ik denk dat Noorzeevis is en die is strek gequoteerd.
De fabrieksvisserboten vissen op oceanen, dat wilde opmerken.
Melk:
Werd, als ik mij dat nog goed herinnerd in het verleden proeven gedaan met melk door verschillende membramen te persen.
Hier hield men dan verschillende delen van de melk over.
Zo kom men de melk weer opbouwen algelang naar het product voor de productie.
Groenten:
Het bronwater, dat veelal wordt gebruikt, wordt door een membraam gepompt zodat alle mogelijke schadelijke en voedingstoffen er uitgefilterd worden.
Omose water.
Bloem:
De graankorrels worden eerst begast om de het ongedierte en schimmels te elimineren.
Worden gemalen, gaan in een reactor daar worden de bloemsoorten met hoge glutengehalte en zetmeel gescheiden door middel van een luchtstroom.
Wat ik wil zeggen is dat er steeds meer basis grondstoffen worden bewerkt (ontleed) om doormiddel van toevoegingen ( GEEN E-nummers) een constantere qualiteit te verkrijgen.
Daarom is mij motto: kwaliteit moet je moet een lange ij schrijven, qualiteit van vroeger is anders als kwalitijd van nu.
- duifjes.com
- Berichten: 8490
- Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
- Locatie: Fryslan
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Het was weer een stukje om te smullen Romo......van Radarromo schreef:Net op Radar.......................voeding.................
Jamie Oliver over Amerikaanse Hamburgers.......................restvlees wat je een hond nog niet voorzet, eerst "gewassen" in ammonia.................om de Salmonellen en de E-Coli te doden........eet smakelijk....
Ook handig;
http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/

-
- Berichten: 6859
- Lid geworden op: 10 feb 2006, 14:33
- Locatie: Black Hole
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Die fabrieksboten vissen voornamelijk op Makreel,Kabeljauw,Koolvis,Haring (geen hollandse maatjes)alt schreef:Marc,
Jij weet dat als ik dat zo lees beter dan ik, maar ik denk dat Noorzeevis is en die is strek gequoteerd.
De fabrieksvisserboten vissen op oceanen, dat wilde opmerken.
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.
- romo
- Berichten: 27091
- Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
- Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Ruben schreef:Dat van die bloedgroep ben ik wel benieuwd naar. Zijn er hier mensen op DF die daar ervaring mee hebben cq naar een diëtist of iets dergelijks zijn geweest? Ben nu ook redelijk bezig met dit soort dingen en zou het op zijn minst weleens willen proberen.Macboy schreef:Als je veel uit eten gaat hoef je ook niet op die potjes te letten
Leuke verhalen heren. In veel landen is al volop bekend dat de verwerking van eten afhankelijk is van je bloedgroep. Persoonsgebonden voeding is dus in elk geval altijd het beste.
Life is a bitch, then you die...
Check dit filmpje, gaat over medicatie op persoonlijke maat, dat gaat ook voor voeding gelden, ik had hem geloof ik ook al eens in het eeuwige leven draadje gepost, een keer extra kan geen kwaad, want BAANBREKEND !!
http://www.zie.nl/video/wetenschap/Onst ... fz5lpf1jwn
- PD power
- Berichten: 1967
- Lid geworden op: 03 sep 2006, 19:53
- Locatie: Coevorden
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Ach als je de CV van Antionette kent, zal Radar ook vast niet met positief nieuws over vlees komen, heb het niet gezien, trouwens.duifjes.com schreef:Het was weer een stukje om te smullen Romo......van Radarromo schreef:Net op Radar.......................voeding.................
Jamie Oliver over Amerikaanse Hamburgers.......................restvlees wat je een hond nog niet voorzet, eerst "gewassen" in ammonia.................om de Salmonellen en de E-Coli te doden........eet smakelijk....
Ook handig;
http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/
- alt
- Berichten: 3016
- Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Die fabrieksboten vissen voornamelijk op Makreel,Kabeljauw,Koolvis,Haring (geen hollandse maatjes)
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.
Marc , dat is duidelijk
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.
Die fabrieksboten vissen voornamelijk op Makreel,Kabeljauw,Koolvis,Haring (geen hollandse maatjes)alt schreef:Marc,
Jij weet dat als ik dat zo lees beter dan ik, maar ik denk dat Noorzeevis is en die is strek gequoteerd.
De fabrieksvisserboten vissen op oceanen, dat wilde opmerken.
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.
Marc , dat is duidelijk
- Mathieu
- Berichten: 5200
- Lid geworden op: 03 feb 2006, 12:43
- Locatie: Ergens in brabant
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
En wat 'about' het gistextract in het eten?
Is dit de E621 of toch niet?
Is dit de E621 of toch niet?
- duifjes.com
- Berichten: 8490
- Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
- Locatie: Fryslan
- Mathieu
- Berichten: 5200
- Lid geworden op: 03 feb 2006, 12:43
- Locatie: Ergens in brabant
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Nu eindelijk Stevia als suikervervanger op de markt is ben ik eens gaan kijken op de verpakking van Natrena Stevia.
Kom ik dit tegen op het etiket: Sucralose
En daar gaan we weer
Kom ik dit tegen op het etiket: Sucralose
En daar gaan we weer

- Bert ///M3
- Berichten: 9424
- Lid geworden op: 28 mar 2006, 22:30
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Ligt ook aan het product. Hollandse garnalen worden bijvoorbeeld of rechtstreeks aan de handelaar geleverd of ze gaan via de veilig. Maar als de handelaar ze eenmaal heeft worden ze ook bedenkt met chemicaliën (poeder) om ze langer houdbaar te houden, worden op transport naar Marokko gezet om gepeld te worden, en komen hier na een aantal dagen weer terug.alt schreef:Die fabrieksboten vissen voornamelijk op Makreel,Kabeljauw,Koolvis,Haring (geen hollandse maatjes)
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.Die fabrieksboten vissen voornamelijk op Makreel,Kabeljauw,Koolvis,Haring (geen hollandse maatjes)alt schreef:Marc,
Jij weet dat als ik dat zo lees beter dan ik, maar ik denk dat Noorzeevis is en die is strek gequoteerd.
De fabrieksvisserboten vissen op oceanen, dat wilde opmerken.
Noordzeevissers die vissen voor andere doeleinden,hebben geen vriescapaciteit aan boord...die vis wordt ook afgeslagen op de veiling.
Marc , dat is duidelijk
De meeste rond en platvis gaat wel vaak rechtstreeks van de veilig naar de handelaar en vervolgens naar de winkel.
- alt
- Berichten: 3016
- Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
ik kan het toch niet laten, daarom lees dit artikel over conserveren van zgn vers voedsel.
http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artik ... ederf.html
http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artik ... ederf.html
- Dennis Cavallino
- Berichten: 15827
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 13:36
- Locatie: Groene Hart
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Ik denk niet dat dit ging over de hamburgertenten die hij in dit boek beschreef:romo schreef:Net op Radar.......................voeding.................
Jamie Oliver over Amerikaanse Hamburgers.......................restvlees wat je een hond nog niet voorzet, eerst "gewassen" in ammonia.................om de Salmonellen en de E-Coli te doden........eet smakelijk....
- Dennis Cavallino
- Berichten: 15827
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 13:36
- Locatie: Groene Hart
Re: Weet wat je eet, voeding en manipulatie door de industri
Van alle linkjes hier vind ik deze het meest interessant.alt schreef:ik kan het toch niet laten, daarom lees dit artikel over conserveren van zgn vers voedsel.
http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artik ... ederf.html
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: D. Peters, Darudevampire, Google [Bot], MarcF, Sander-E46 en 1 gast