Wat koken/bakken we vandaag?
- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Lees smiley.
-
Online
- Berichten: 18971
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Wou 't toch nog ff erin wrijven! 

- Petrolhead Tom
- Berichten: 13003
- Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:56
- Locatie: vwupforum.com
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Gezien je professie kan ik me dat helemaal voorstellen.ErikS schreef:Wou 't toch nog ff erin wrijven!

Koken is aardig aan mij besteed. Als ik iets maak is het lekker maar nooit hoogstaand daarom neem ik vaak met minder hoge kwaliteit ingredienten genoegen. Al moet ik zeggen dat het vlees van de slager toch wel beter smaakt en vers altijd beter is dan uit blik/potje/zakje noem het maar op. Ik wil alleen geen uren in de keuken staan als ik honger heb.

- Mathieu
- Berichten: 5200
- Lid geworden op: 03 feb 2006, 12:43
- Locatie: Ergens in brabant
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Je hoeft echt niet uren in de keuken staan. Als je je zelf wat basis dingen aanleert of laat aanleren en verse ingrediënten gebruikt dan ben je er al.
Als je geen kwaliteit gebruikt in de keuken dan heb dus de hele flikkerse boel nodig om smaak te krijgen
Kwaliteit is smaak - punt.
Andere tip is[ url]http://www.24kitchen.nl[/url]
Als je geen kwaliteit gebruikt in de keuken dan heb dus de hele flikkerse boel nodig om smaak te krijgen

Kwaliteit is smaak - punt.
Andere tip is[ url]http://www.24kitchen.nl[/url]
Laatst gewijzigd door Mathieu op 12 dec 2012, 13:23, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
24 Kitchen geweldige zender.
- cooldragon
- Berichten: 857
- Lid geworden op: 27 nov 2006, 17:52
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Vandaag voor het eerst met mijn voor mijn verjaardag gekregen Big Green Egg voor het eerst een 'testdrive' gemaakt.
Conclusie: dit is grillen en smoken 'on a whole different level'
Mensen die claimen dat het een overpriced weber is, kunnen dan gewoon niet BBQ-en
Nu wist ik al redelijk een potje overweg te gaan met de normale houtskool BBQ, dit is BBQ porno!;-)
Vandaag porterhouse Ribeye, Lamsrack en kippendijen filet geprobeerd.
Verschillend gegrilld: well done en medium rare.
well done gegrilld is al het vlees nog steeds heel erg mals (geen schoenzool dus)
medium rare: vlees is nog prachtig rose, maar geen enkele spat bloed/vocht te bekennen.
Dat is heel erg mooi verdeeld bewaard gebleven ove het hee stuk vlees en mooi dichtgeschroeid aan de buitenkant.
smaak: tsja, afhankelijk van de marinade, maar ik proef wel degelijk verschil met de normale BBQ.
Ondanks de forse prijs zeer zeker een aanrader (heb nu een mini voor binnen, maar wil nog een XL voor buiten)
Conclusie: dit is grillen en smoken 'on a whole different level'
Mensen die claimen dat het een overpriced weber is, kunnen dan gewoon niet BBQ-en

Nu wist ik al redelijk een potje overweg te gaan met de normale houtskool BBQ, dit is BBQ porno!;-)
Vandaag porterhouse Ribeye, Lamsrack en kippendijen filet geprobeerd.
Verschillend gegrilld: well done en medium rare.
well done gegrilld is al het vlees nog steeds heel erg mals (geen schoenzool dus)
medium rare: vlees is nog prachtig rose, maar geen enkele spat bloed/vocht te bekennen.
Dat is heel erg mooi verdeeld bewaard gebleven ove het hee stuk vlees en mooi dichtgeschroeid aan de buitenkant.
smaak: tsja, afhankelijk van de marinade, maar ik proef wel degelijk verschil met de normale BBQ.
Ondanks de forse prijs zeer zeker een aanrader (heb nu een mini voor binnen, maar wil nog een XL voor buiten)
-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Wat koken/bakken we vandaag?

-
Online
- Berichten: 18971
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Green egg rules.
2 zalmen van 6 kg naast elkaar op een xxl......
2 zalmen van 6 kg naast elkaar op een xxl......

- Luco
- Berichten: 29428
- Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Zelfgemaakte goulashsoep




- Niels v/d burgh
- Berichten: 2168
- Lid geworden op: 31 okt 2010, 10:49
- Auto: Zweedse diesel
- Locatie: Noord- NL
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Zelfgemaakte Roti



-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Inclusief rotivel Niels????
- Niels v/d burgh
- Berichten: 2168
- Lid geworden op: 31 okt 2010, 10:49
- Auto: Zweedse diesel
- Locatie: Noord- NL
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Jep, Eten met de handjesXave30 schreef:Inclusief rotivel Niels????
-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
-
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 11 mei 2012, 19:48
- Locatie: Berkel en Rodenrijs
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Ha, leuk een topic over koken!
Sinds februari doe ik een traineeship bij een groot Europees bedrijf, als resultaat daar van woon en werk in in 2013 in een aantal EU steden: Kopenhagen, Milaan, Frankfurt, Londen. Nu heb ik voorheen dus echt nog nooit gekookt, voorheen was het altijd mama of toen ik ging samenwonen mijn vriendin. Nu moet ik wel, en ben daarom gedwongen te leren koken.
Stomweg ga ik het nog leuk vinden ook, ik wil natuurlijk wel lekker eten als ik een uur in de keuken sta. Kost toch geld en tijd, dus dan maar iets leuks van maken.
Vanavond een simpele salade gemaakt, maar misschien toch leuk om te delen:

Salade met peer en blauwe kaas, wat zit er in:
- 'wilde sla"
- stukjes walnoot
- peer geschild en in partjes
- blauwe kaas verkruimeld in blokjes
- half rood uitje in ringetjes
Dressing gemaakt uit:
- mayonaise
- creme freche
- witte wijn azijn
- citroensap
- bieslook
- peterselie
- teentje knoflook
- beetje peper en zout
Resultaat: heerlijk met een glaasje rode wijn en een afgebakken frans stokbroodje. Voor mijn doen absoluut niet slecht
Sinds februari doe ik een traineeship bij een groot Europees bedrijf, als resultaat daar van woon en werk in in 2013 in een aantal EU steden: Kopenhagen, Milaan, Frankfurt, Londen. Nu heb ik voorheen dus echt nog nooit gekookt, voorheen was het altijd mama of toen ik ging samenwonen mijn vriendin. Nu moet ik wel, en ben daarom gedwongen te leren koken.
Stomweg ga ik het nog leuk vinden ook, ik wil natuurlijk wel lekker eten als ik een uur in de keuken sta. Kost toch geld en tijd, dus dan maar iets leuks van maken.
Vanavond een simpele salade gemaakt, maar misschien toch leuk om te delen:
Salade met peer en blauwe kaas, wat zit er in:
- 'wilde sla"
- stukjes walnoot
- peer geschild en in partjes
- blauwe kaas verkruimeld in blokjes
- half rood uitje in ringetjes
Dressing gemaakt uit:
- mayonaise
- creme freche
- witte wijn azijn
- citroensap
- bieslook
- peterselie
- teentje knoflook
- beetje peper en zout
Resultaat: heerlijk met een glaasje rode wijn en een afgebakken frans stokbroodje. Voor mijn doen absoluut niet slecht

-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Bord doet veel goeds voor de presentatie. 

-
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 11 mei 2012, 19:48
- Locatie: Berkel en Rodenrijs
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Dankje, en idd zo ver ben ik nog niet... "pleurt het nu gewoon op het bord", main concern is dat het goed smaakt



-
- Berichten: 9982
- Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:19
- Auto: M3P, 130i
- Locatie: Spaceship in silence
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Van het weekend tiramisu gemaakt. Recept uit "De zilveren Lepel":

- duifjes.com
- Berichten: 8490
- Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
- Locatie: Fryslan
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Ah koken!
Gisteren weer eens 'mn' doperwtensoep gemaakt!
Knoflook, ui en rodepeper aanfruiten in een pan
liter water erbij en *(ja sorry) 2x bouillonblokje en ff laten koken
Dan een zak diepvriesdoperwten erbij en alles flink laten doorkoken ongv 20min
Ondertussen de verse koriander fijnhakken *(behalve een paar voor de garnering)
alles doorelkaar gooien met creme fraiche erbij en de staafmixer goed er door heen!
Serveren met als garnering beetje koriander en theelepel creme fraiche erop stofbrood erbij en smullen maar
Eenvoudig, vegetarisch en erg goedkoop!

Gisteren weer eens 'mn' doperwtensoep gemaakt!
Knoflook, ui en rodepeper aanfruiten in een pan
liter water erbij en *(ja sorry) 2x bouillonblokje en ff laten koken
Dan een zak diepvriesdoperwten erbij en alles flink laten doorkoken ongv 20min
Ondertussen de verse koriander fijnhakken *(behalve een paar voor de garnering)
alles doorelkaar gooien met creme fraiche erbij en de staafmixer goed er door heen!
Serveren met als garnering beetje koriander en theelepel creme fraiche erop stofbrood erbij en smullen maar
Eenvoudig, vegetarisch en erg goedkoop!
-
- Berichten: 9466
- Lid geworden op: 19 nov 2007, 15:31
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Klinkt goed
Kijken of ik 'm kan onthouden 


-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Wat gaaf Ion-Lee.
- Ar
- Berichten: 2625
- Lid geworden op: 18 aug 2007, 22:00
- Auto: Prius
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Ik ben niet zo van dat transvetten topic, dus geef ik maar een kick aan deze.
Op de foto voor de watermeloen: gefrituurde aubergines, spaanse pepers, aardappels en nog wat andere groenten in verdunde yoghurt met knoflook (morgen vrij).
Soep
Kleine broodjes van balderdeeg met gehakt, uien, tomaten enz.
Gevulde aardappelen en paprika's: met rijst, gehakt enz.
Rijst met soort van gehaktballen
Salade (citroen en olijfolie er overheen)
Nog snel wat warme brood bij de Turkse bakker gehaald om een uur of 21.00 uur.
Een lage resolutiefoto, maar het smaakt er niet minder om.

Op de foto voor de watermeloen: gefrituurde aubergines, spaanse pepers, aardappels en nog wat andere groenten in verdunde yoghurt met knoflook (morgen vrij).
Soep
Kleine broodjes van balderdeeg met gehakt, uien, tomaten enz.
Gevulde aardappelen en paprika's: met rijst, gehakt enz.
Rijst met soort van gehaktballen
Salade (citroen en olijfolie er overheen)
Nog snel wat warme brood bij de Turkse bakker gehaald om een uur of 21.00 uur.

Een lage resolutiefoto, maar het smaakt er niet minder om.

- Knot
- Berichten: 40526
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:29
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Best tafeltje... bij ons was het gewoon bloemkool, aardappels, zomerburgers en kaassausje.
-
OnlineMartijn_bmw
- Berichten: 28828
- Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
- Locatie: Randstad
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
dat ziet er goed uit ar!!
bij ons was het gister "gewoon" spitskool met kaassaus, gebakken krieltjes en kip gordonbleu
bij ons was het gister "gewoon" spitskool met kaassaus, gebakken krieltjes en kip gordonbleu

-
Online
- Berichten: 18971
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Lekker Ar!
Ziet er écht op z'n middellandse zee's uit!
(Krijg lekkere trek...)
Ziet er écht op z'n middellandse zee's uit!
(Krijg lekkere trek...)
-
- Berichten: 15380
- Lid geworden op: 01 nov 2007, 22:35
- Locatie: Hello E39 , farewell E30 & E34
Re: Wat koken/bakken we vandaag?
Fantastisch Ar!
Ik weet waar je huis woont!
Ik weet waar je huis woont!

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Amazon [Bot], Andreass, Berry1000RR, Downforce Hans, ErikS, MParallel, pj311, RS-Ron, tomgtr, vigilante en 2 gasten