Infiniti Emerg-e Concept

Voor alle koikarpers en andere rauwe auto's uit het land van de rijzende zon.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
GTRene
Berichten: 54882
Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06

Infiniti Emerg-e Concept

Bericht door GTRene » 27 feb 2012, 17:08

Infiniti Emerg-e Concept....wow :wave:
. Infiniti heeft nog niet zo heel veel losgelaten over de auto, aangezien dit nog geen officiële onthulling betreft.
Wel weten we dat de Emerg-e een hybride is. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor en een benzinemotor. De concept-car is achterwielaangedreven en heeft de beschikking over een lithium-ion accupakket.
We komen ongetwijfeld meer over de Emerg-e Concept te weten in de aanloop naar de Autosalon van Genève. De auto maakt z'n publieksdebuut op de eerste persdag op 6 maart.
mooie kar, op sommige foto's heeft ie wel wat weg van de Ascari KZR1

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

meer>>

http://www.autoweek.nl/autonieuws/18753 ... SJwAi0Y522

Gebruikersavatar
GTRene
Berichten: 54882
Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06

Re: Infiniti Emerg-e Concept

Bericht door GTRene » 08 mar 2012, 19:47

prachtig ding

Afbeelding

Afbeelding
Zwei Elektromotoren mit jeweils 204 PS treiben die Hinterachse an. Falls die Batterien einmal den Saft verlieren hilft ein 1.2 Liter Dreizylinder mit 50 PS aus.
Afbeelding
Vier Sekunden vergehen bis 100 km/h - das Ende der Fahnenstange ist bei 209 km/h erreicht.

Gebruikersavatar
GTRene
Berichten: 54882
Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06

Re: Infiniti Emerg-e Concept

Bericht door GTRene » 28 nov 2012, 12:19

Tijdens de Salon van Genève in maart van dit jaar presenteerde Infiniti een fraaie sportwagen, de elektrische Emerg-e. Zoals zo vaak met dit soort auto’s is de belangrijkste taak gewoon mooi zijn en aandacht trekken. Zo keken we ook naar de Emerg-e. Hij zou 408 pk hebben, 1000 Nm kunnen leveren en in vier seconden op 100 zitten. O, en niet onbelangrijk: hij zou voorzien zijn van een driecilinder range extender om op een actieradius van 500 kilometer uit te kunnen komen. Tja, als zo’n auto alleen maar bedoeld is om op een podium rondjes te draaien vergezeld door een schone dame, dan kun je de mooiste specificaties verzinnen. Wat maakt het uit.

Maar de werkelijkheid is mooier dan we in maart konden bevroeden. De Infiniti Emerg-e is namelijk meer dan een gelikt showmodel: hij is het resultaat van een door de Engelse overheid ondersteund ontwikkelingsproject waarbij naast Infiniti bijvoorbeeld ook Lotus is betrokken en nog tal van kleinere, maar zeer zeker essentiële leveranciers. Gebaseerd op het onderstel van de seriehybride Lotus Evora 414 E en voorzien van dezelfde aandrijftechniek als die Lotus zijn er twee rijdende prototypen gebouwd. Met één daarvan hebben we op het testcircuit in het Engelse Millbrook kunnen rijden.

De sensatie van een elektrische sportwagen is z’n grote trekkracht direct vanuit stilstand. Dat is bij de Emerg-e niet anders. De ferme duw in de rug gaat ononderbroken door. De toegevoegde attractie van de Emerg-e is z’n kartachtige onderstel. Wat ligt deze auto goed op de weg! En mocht de grens bereikt lijken, dan wordt de auto door middel van torque vectoring in het spoor gehouden. Dit smaakt naar meer, bocht na bocht. Wanneer de range extender aanspringt (en dat laat-ie luid horen) zoekt de verbrandingsmotor zelf z’n optimale toerengebied op. Het toerenverloop loopt totaal niet gelijk op met de snelheid. Dat is even wennen, de snelheidsmeter is meer dan ooit nodig als ijkpunt voor waar je mee bezig bent. Maar daar leren we snel mee leven.

Of er een vervolg komt op deze eerste kennismaking is zeer onwaarschijnlijk, het ontwikkelingsproject is hoofdzakelijk bedoeld om kennis en ervaring op te doen voor latere Infiniti-modellen. Jammer, erg jammer.
http://www.autoweek.nl/nieuws/21389/ger ... ti-emerg-e

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten