Inmiddels al in de 2e maand van 2022. Goede voornemen was om meer 'groen' te gaan eten en niet meer of in elk geval minder te kannimaliseren. Buiten dat een kropje sla uit eigen tuin, gevoed door wat nabije chemische fabrieken, danwel dagelijkse kerosinelozingen van de Awacs basis hier op een steenworp, gewoon goedkoper is voor je uienlederen (als je er in kijkt, krijg je tranen in je ogen) portemonnee.
3 keer in de week een lekker mals stukje biefvlees, met alleen wat peper en zout, geserveerd op een bedje van zelfgemaakte Nicola-aardappelen-frieten, wordt gewoon te veel. Elke keer de schaamte als je bij de slager staat, te bedelen voor een goed stukje rund of knorretje, in ruil voor een weekje salaris. Dan heb ik het nog niet over elke keer het gekwijl van zo'n overheerlijk mals stukje Wagyu, wat smelt op je tong, het speeksel wat je uit de bek loopt, zo langs je vlinderdasje, over je van Bommels en over de bezel van je Rolly Tiffany.
Nee man, dat moet anno 2022 anders kunnen. Stukje zwemdier dan ? Nou een stuk 400 gram zalm ging er ook altijd wel in, wel met huidje dan......ben geen jood. Alleen is dat ook allemaal niet fsc-gekweekt, en ook daar wringt de Ecco. Als je eenmaal de 40 gepasseerd wordt, komt het besef dat we de planeet aan het leegvreten zijn. Hebben we het nog niet eens over dat die grazende melkfabrieken veel te veel methaan uitstoten, waardoor we geen sneeuw meer zien, de brandstoffen duurdeer worden, en we straks verplicht worden in een elektrische scootmobiel te kruipen.
Dus nu sta ik graag open voor recepten met boterbonen, schorseneren, rucola en choggia bieten. Alleen samen kunnen we 100 jaar oud worden.....
