Dus niet dodelijk..Adenovirus - Adenovirussen veroorzaken bij mensen doorgaans milde ziekteverschijnselen, waaronder luchtweginfecties en conjunctivitis (bindvliesontsteking ).
In het huidige geval dus niet aan de orde, want er sterven hoofdzakelijk ouderen.Chlamydophila pneumoniae is een bacterie die de longen aantast. Deze bacterie wordt het meest bij kinderen en jongeren aangetroffen.
Komt hoofdzakelijk bij kinderen voor.Kinkhoest of pertussis is een infectieziekte van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door een bacterie,
Daar wordt vanalles tegen gedaan, en vaak met succes.Legionella - De griepvariant (ook wel pontiackoorts) is meestal tijdelijk en van doorgaande aard, de veteranenziekte daarentegen is een chronische longaandoening met mogelijk dodelijke afloop. Voorwaarde voor infectie is dat de bacterie door de neus of de mond wordt opgenomen en zich kan vestigen in de longen. De verspreiding gebeurt dan ook door middel van zogenaamde aerosolen, dit zijn kleine waterdruppeltjes die de bacterie kunnen bevatten en ontstaan door turbulente waterbewegingen. Risicogroepen zijn personen met een verminderde weerstand, ouderen en stevige rokers.
Ook voor deze geldt, het zijn de ouderen die nu aan de beurt zijn.Mycoplasma pneumoniae is de belangrijkste verwekker van longontsteking bij mensen tussen de 15 en 30 jaar. Tijdens de wintermaanden komen longontstekingen met de bacterie vaker voor.
Zou een kandidaat kunnen zijn.De pneumokok (Streptococcus pneumoniae) is een grampositieve bacterie, die bij veel mensen als commensaal aanwezig is en bij de meeste mensen geen ziekte tot gevolg heeft. Als dit wel gebeurt, kan een dergelijke ziekte echter soms zeer ernstig zijn en fataal verlopen. Wereldwijd overlijden jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen aan een infectie door deze bacterie.
Ziektebeelden
De ziektebeelden die de bacterie kan veroorzaken zijn onder andere: longontsteking, bijholteontsteking, artritis, meningitis, pericarditis, oorontsteking, sepsis, en buikvliesontsteking.
Risicogroepen
Deze aandoeningen kunnen voorkomen bij mensen met een verminderde weerstand, maar meestal is niet duidelijk waarom de één ziek wordt en de ander niet. Kinderen en ouderen hebben een groter risico om ziek te worden. Ook mensen zonder een goed functionerende milt vormen een risicogroep, omdat bij een aantal van hen een pneumokokkeninfectie snel en zeer ernstig kan verlopen. Vooral longontsteking, sepsis en meningitis eisen ieder jaar in Nederland nog meer dan duizend doden.
Komt neit vaak voor, maar kan ook een kandidaat zijn.Papegaaienziekte of psittacose is bij mensen een infectieziekte veroorzaakt door de bacterie Chlamydophila psittaci met het klinische beeld van een atypische longontsteking. De naam is afgeleid vanwege het feit dat dit organisme vrij vaak bij allerlei vogels uit de groep van de papegaaiachtigen (psittaciformes) voorkomt. De ziekte kan ook voorkomen bij duiven, kippen en parkieten en is dan in principe ornithose genaamd. Psittacose is een zeldzame Zoönose en kan voorkomen bij risicoberoepen als vogelkwekers, bij vogelliefhebbers en duivenmelkers. De ziekte is voor mensen niet ongevaarlijk en kan fataal verlopen in zeldzame gevallen (<1%). De overdracht verloopt aerogeen en de incubatieperiode is 1 tot 4 weken.
Diarree is geen ziektebeeld bij deze pandemie.Q Koorts - Besmetting leidt in ongeveer 60% van de gevallen niet tot ziekteverschijnselen, bij de overige 40% komt het tot griepachtige verschijnselen zoals koorts, hevige hoofdpijn, koude rillingen, zweten, spierpijn, misselijkheid en braken, diarree of een verlaagde hartslag. Allerlei complicaties zijn mogelijk, waaronder endocarditis. Na een tot twee weken treedt gewoonlijk herstel op. Zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand hebben een verhoogd risico op ziekteverschijnselen na een besmetting en op een zwaarder verloop. Volgens de Q-koorts polikliniek in Den Bosch ontwikkelt zich in 1-5% van de gevallen een chronische variant van de ziekte. Bij onderzoek van de GGD in Noord-Brabant bleek dat een kwart van de vrouwelijke patiënten na een jaar nog klachten had. Voor mannen was dit 15%. Als de besmetting chronisch is geworden kunnen patiënten lange tijd zeer vermoeid zijn, er zijn gevallen bekend waarbij de vermoeidheidsklachten inmiddels meer dan twee jaar aanhouden.
Komt dus hoofdzakelijk bij kinderen voor.Het RS-virus komt zoveel voor, dat ieder kind er wel een keer mee wordt besmet in de eerste levensjaren. Voor kinderen in ontwikkelingslanden is het RS-virus, na malaria, de grootste doodsoorzaak. Kinderen die op een kinderdagverblijf verblijven, krijgen het RS-virus vaak al in hun eerste levensjaar. Het virus wordt overgedragen door direct contact (handcontact, knuffelen, inademen van uitgehoeste lucht). Baby's raken vaak besmet door contact met een volwassene die gewoon verkouden lijkt. De symptomen zijn dan vaak hoesten, moeilijker ademhalen en soms lichte koorts. Bij ernstige vormen moet soms tijdelijk (enige dagen) wat extra zuurstof worden gegeven waarvoor dan opname noodzakelijk is. Dit treedt op bij ongeveer 1 op de 100 gevallen. In de meeste gevallen is het RS-virus niet ernstig en zijn de klachten met een week of twee verdwenen.[1]
Is een zus van COVID-19SARS - Als symptomen van SARS gelden de volgende:
• Plotselinge koorts van minimaal 38 °C
• Spierpijn
• Hoofdpijn
• Keelpijn
• Droge hoest
• Kortademigheid
In dit stadium is de ziekte nagenoeg niet te onderscheiden van een zware griep.
Als complicatie kan optreden:
• longontsteking
• hypoxie (gebrek aan zuurstof)
• acute ademhalingsproblemen, die soms beademing noodzakelijk maken
TBC – Komt in NL zo goed als niet voor..
Vogelgriep – Niet ernstig voor de mens
De andere die er bijstaan zijn óf Corona, óf Influenza-virussen.