Bakker/slager of supermarkt?
- Maus335i
- Berichten: 3824
- Lid geworden op: 18 apr 2007, 14:05
- Locatie: Groningen
Bakker/slager of supermarkt?
Vorige week (toen ik behoorlijk ziek was) heb ik eens bij de bakkerij om de hoek via thuisbezorgd.nl brood besteld. Paar belegde broodjes, maar ook wat witte zachte onbelegde bolletjes. Normaal gesproken koop ik die rommel altijd bij de AH en maak het nooit op, dus binnen 4 a 5 dagen zijn die bolletjes van de AH altijd groen. Tot mijn verbazing echter, bleven de bolletjes van de bakker meer dan een week goed. Ze bleven zelfs niet alleen goed, maar ook nog écht lekker en "sappig"? Nouja, niet uitgedroogd in ieder geval. Iets waar ik me altijd mateloos aan stoor, want bijna al het brood van de AH smaakt uitgedroogd en beschimmelt in no-time.
Zo haalde ik ook altijd vleesch bij de super, biefstuk (altijd taai en je betaalt ook voor het vet), gehakt noem maar op. Sinds enige tijd koop ik de biefstukjes bij de slager, die netjes het vet er af snijdt (dus meer vlees voor dezelfde prijs) en goed mals en lekker!
Ja, slager en bakker zijn een tikkie duurder dan de super. Maar de kwaliteit van het voer is ZOveel beter!!
Moest ik ff kwijt
Zo haalde ik ook altijd vleesch bij de super, biefstuk (altijd taai en je betaalt ook voor het vet), gehakt noem maar op. Sinds enige tijd koop ik de biefstukjes bij de slager, die netjes het vet er af snijdt (dus meer vlees voor dezelfde prijs) en goed mals en lekker!
Ja, slager en bakker zijn een tikkie duurder dan de super. Maar de kwaliteit van het voer is ZOveel beter!!
Moest ik ff kwijt
-
Online
- Berichten: 18532
- Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:19
- Locatie: Boedelbak
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Man, nu nog naar de kaasboer.
Nederlanders leren 't nog wel eens!
Nederlanders leren 't nog wel eens!
-
Online
- Berichten: 6493
- Lid geworden op: 03 sep 2009, 11:29
- Auto: BMW G21 330i M-Sport
- Locatie: Emmen e.o.
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Ook niet meer dan logisch, bij een supermarkt zitten er veel meer schakels tussen voordat het in de winkel ligt.
Bij een goede bakker en slager zijn die schakels er veel minder. Komt nog bij dat vlees in supermarkten (en veel slagers net zo) wat worden opgespoten met vocht zodat het gewicht toeneemt en het dus duurder is. Merk je vrij vlot als je het in de pan doet.
Bij een goede bakker en slager zijn die schakels er veel minder. Komt nog bij dat vlees in supermarkten (en veel slagers net zo) wat worden opgespoten met vocht zodat het gewicht toeneemt en het dus duurder is. Merk je vrij vlot als je het in de pan doet.
-
OnlineMartijn_bmw
- Berichten: 26712
- Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
- Locatie: Provincie Utrecht
Re: Bakker/slager of supermarkt?
herkenbaar!
wegens gemak koop ik nog vaak bij de super maar zeker in het weekeind ook steeds vaker bij de bakker en slager. Veel lekkerder
wegens gemak koop ik nog vaak bij de super maar zeker in het weekeind ook steeds vaker bij de bakker en slager. Veel lekkerder
- Bert ///M3
- Berichten: 9352
- Lid geworden op: 28 mar 2006, 22:30
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Klopt. Hier zit de slager bij de supermarkt in en heb je dus gelijk keus uit 2 assortimenten, en dat van de slager is gewoon veel beter
- pimmetje
- Berichten: 197
- Lid geworden op: 24 jul 2007, 23:46
- Locatie: Spijkenisse
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Ik doe vrijwel altijd mijn boodschappen na 18:00, dus dan heb ik alleen de supermarkt (AH, Plus).
Maar voor een goed stukje vlees kan je inderdaad naar de slager (voor brood hetzelfde), scheelt hier nog geld ook.
Ik kies toch altijd voor de supermarkt, elke rij waar ik in sta is al te veel.
Maar voor een goed stukje vlees kan je inderdaad naar de slager (voor brood hetzelfde), scheelt hier nog geld ook.
Ik kies toch altijd voor de supermarkt, elke rij waar ik in sta is al te veel.
- dvh
- Berichten: 17191
- Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Bolletjes van de AH zijn niet te pruimen...
Meestal haal ik ze bij de plaatselijke bakker. Zijn wel duur maar ook erg lekker ( 2,50 voor 6 )
Meestal haal ik ze bij de plaatselijke bakker. Zijn wel duur maar ook erg lekker ( 2,50 voor 6 )
- Erik dB
- Berichten: 2468
- Lid geworden op: 06 mei 2006, 04:16
- Locatie: Amsterdam
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Bij mij is het ook vaak een gemak/tijdsissue, en eindig ik bij de AH hier om de hoek voor brood en vlees. Die Excellent biefstukjes zijn nog wel prima, maar van het brood word ik niet heel gelukkig. Helaas blijft het vaak bij de goede voornemens om voor beide even om te rijden, parkeerplek te zoeken, in de rij te staan, boete te krijgen, dat soort dingen .
Als het mooi weer is pak ik de fiets naar kantoor en wip ik even langs de bakker voor een vers ontbijtje, dat dan weer wel.
Als het mooi weer is pak ik de fiets naar kantoor en wip ik even langs de bakker voor een vers ontbijtje, dat dan weer wel.
- JP
- Berichten: 31236
- Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
- Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Bij menig tankstation krijg je nog beter brood dan bij de Appie.
- Martin van der Zwaard
- Berichten: 8693
- Lid geworden op: 21 okt 2007, 10:50
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Dat scheelt niet veel hoor. Goed, de bakker bakt 's nachts het brood voor de komende dag.Richardt. schreef:Ook niet meer dan logisch, bij een supermarkt zitten er veel meer schakels tussen voordat het in de winkel ligt.
Brood in de supermarkt komt bij een industriële bakkerij vandaan. Die bakken overdag, leveren 's nachts.
Dus als je maandag een brood gaat halen bij AH, C1000 of waar dan ook, dan is dat gisterenmiddag gebakken.
Groot verschil met bovengenoemde en de ambachtelijke bakker is, dat de laatste nog veel op melkbasis doet en de grotere bakkerijen op waterbasis.
Maar beide is gewoon vers brood.
- Joop
- Berichten: 8891
- Lid geworden op: 04 mar 2007, 23:20
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Hallelujah, Maurice has seen the light...
Wat dat aan gaat hebben de meeste echt een hele slechte smaak v.w.b. lekker eten en drinken.
De meeste Nederlanders gaan dit helaas maar waar echt nooit leren Erik...Erik Stoffelsen schreef:Man, nu nog naar de kaasboer.
Nederlanders leren 't nog wel eens!
Wat dat aan gaat hebben de meeste echt een hele slechte smaak v.w.b. lekker eten en drinken.
- Martin van der Zwaard
- Berichten: 8693
- Lid geworden op: 21 okt 2007, 10:50
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Heeft niet alleen met smaak te maken, er zijn ook genoeg mensen/gezinnen die het gewoon niet kunnen veroorloven om alles bij de slager/bakker/kaasspecialist etc te halen.
- Riceaux
- Berichten: 8121
- Lid geworden op: 24 sep 2009, 19:41
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Brood van de AH verschilt per regio en soms per AH. Ligt er maar net aan wie de leverancier is. Bij 'mijn' AH wordt het brood 's ochtends vroeg aangeleverd.
- JP
- Berichten: 31236
- Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
- Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Ga graag naar de kaasboer, alleen die andere dingen buiten de kaas, daar heb ik niets mee.
Ital. specialiteiten, Olijven, Olietjes, Noten, crackers, Zoutjes.....
Gewoon (jong)belegen Goudse kaas....niets met schimmel of welke andere buitenlandse kaas....
Ital. specialiteiten, Olijven, Olietjes, Noten, crackers, Zoutjes.....
Gewoon (jong)belegen Goudse kaas....niets met schimmel of welke andere buitenlandse kaas....
- Downforce Hans
- Berichten: 12548
- Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
- Locatie: Waterloo
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Grappig dat jij kan bepalen dat de meeste mensen een slechte smaak hebben.......,wat een onzin zeg.Joop schreef:Hallelujah, Maurice has seen the light...
De meeste Nederlanders gaan dit helaas maar waar echt nooit leren Erik...Erik Stoffelsen schreef:Man, nu nog naar de kaasboer.
Nederlanders leren 't nog wel eens!
Wat dat aan gaat hebben de meeste echt een hele slechte smaak v.w.b. lekker eten en drinken.
- G Kolkman
- Berichten: 2636
- Lid geworden op: 25 feb 2007, 11:40
- Auto: Miata (2x..) /E30 rally /S2000
- Locatie: Eindhoven
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Vlees -> AH (vanwege de tijd, en ik bedenk me meestal op de dag zelf pas wat ik wil eten)
Brood -> altijd lekker bij de bakker. Is lekkerder en blijft lekkerder. Vergt wel de nodige logistieke inspanningen maar ik was het na een paar keer bij een leeg rek in zowel de AH als bij de Jumbo he-le-maal zat. Als er nog wat ligt zijn het vaak van die fancy dure broodsoorten die nog niet lekker zijn ook.
Brood -> altijd lekker bij de bakker. Is lekkerder en blijft lekkerder. Vergt wel de nodige logistieke inspanningen maar ik was het na een paar keer bij een leeg rek in zowel de AH als bij de Jumbo he-le-maal zat. Als er nog wat ligt zijn het vaak van die fancy dure broodsoorten die nog niet lekker zijn ook.
- Martin van der Zwaard
- Berichten: 8693
- Lid geworden op: 21 okt 2007, 10:50
Re: Bakker/slager of supermarkt?
AH werkt in NL met 2 of 3 dedicated bakkerijen. Die leveren in bepaalde regio's.Riceaux schreef:Brood van de AH verschilt per regio en soms per AH. Ligt er maar net aan wie de leverancier is. Bij 'mijn' AH wordt het brood 's ochtends vroeg aangeleverd.
En iedere supermarkt krijgt 's ochtends zijn brood geleverd.
Wat je vaak wel merkt, is dat het personeel op de winkelvloer slecht met de apparatuur om kan gaan of gewoon niet hebben geleerd hoe een brood goed af te bakken. Dan gaat de kwaliteit ook snel achteruit.
-
- Berichten: 21725
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:35
Re: Bakker/slager of supermarkt?
+1JP schreef:Bij menig tankstation krijg je nog beter brood dan bij de Appie.
Call me stupid maar ik ga vaak expres naar een tankstation om een broodje te halen ipv naar een winkelcentrum.
Vaak bakken ze die dingen daar vers en ligt het nog niet lang omdat er veel aanloop is van klanten. En ff vragen naar iets wat nog niet klaarligt, dan smeren ze het voor je neus. Heerlijk! En je kunt voor de deur parkeren zonder kosten.
-
- Berichten: 39197
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:29
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Brood bij de bakker is lekkerder, vlees van de slager beter en lekkerder, kaas bij de kaasboer lekkerder, alleen heb je er een dagtaak aan om overal langs te gaan.
Wij halen ook gewoon bij AH, wel vers afgebakken brood altijd. Soms op vrijdag langs de kaasboer en een enkele keer langs de slager maar meestal keuze voor snel en gemakkelijk en de tijd aan andere dingen besteden.
Wij halen ook gewoon bij AH, wel vers afgebakken brood altijd. Soms op vrijdag langs de kaasboer en een enkele keer langs de slager maar meestal keuze voor snel en gemakkelijk en de tijd aan andere dingen besteden.
- Riceaux
- Berichten: 8121
- Lid geworden op: 24 sep 2009, 19:41
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Daar heb je zeker gelijk in, 's ochtends en 's middags staat er personeel wat al lange tijd op de afdeling werkt en veel ervaring heeft. 's Avonds daarentegen staat er vaak gewoon jeugd, die het vak minder goed beheerst.Martin van der Zwaard schreef:Riceaux schreef:Brood van de AH verschilt per regio en soms per AH. Ligt er maar net aan wie de leverancier is. Bij 'mijn' AH wordt het brood 's ochtends vroeg aangeleverd.
Wat je vaak wel merkt, is dat het personeel op de winkelvloer slecht met de apparatuur om kan gaan of gewoon niet hebben geleerd hoe een brood goed af te bakken. Dan gaat de kwaliteit ook snel achteruit.
- JP
- Berichten: 31236
- Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
- Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Bakken ze 's avonds dan nog af? Ze verkopen toch liever nee, dan uiteindelijk brood weg te moeten gooien
- Riceaux
- Berichten: 8121
- Lid geworden op: 24 sep 2009, 19:41
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Als jij brood hebt besteld bakken ze dat nog wel af ja. In ieder geval bij ons wel.JP schreef:Bakken ze 's avonds dan nog af? Ze verkopen toch liever nee, dan uiteindelijk brood weg te moeten gooien
- Martin van der Zwaard
- Berichten: 8693
- Lid geworden op: 21 okt 2007, 10:50
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Meeste winkels bakken op 3 tijden per dag.JP schreef:Bakken ze 's avonds dan nog af? Ze verkopen toch liever nee, dan uiteindelijk brood weg te moeten gooien
Maar Plus heeft dacht ik de regel dat er tot 20.00u brood aanwezig moet zijn in de winkel. AH heeft dat ook dacht ik.
Leuk onderwerp. Heb 5,5 jaar in het brood gezeten dus weet er wel het een en ander vanaf. En niet vergeten wat het is al weer wat jaartje geleden.
- stefan740
- Berichten: 1419
- Lid geworden op: 28 jan 2008, 12:48
- Locatie: Nijmegen
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Bij de bakker en slager sta je wel altijd te wachten in de winkel. Ik weet niet of jullie dat ook hebben?
- Maus335i
- Berichten: 3824
- Lid geworden op: 18 apr 2007, 14:05
- Locatie: Groningen
Re: Bakker/slager of supermarkt?
Ah interessant om te wetenMartin van der Zwaard schreef:Dat scheelt niet veel hoor. Goed, de bakker bakt 's nachts het brood voor de komende dag.Richardt. schreef:Ook niet meer dan logisch, bij een supermarkt zitten er veel meer schakels tussen voordat het in de winkel ligt.
Brood in de supermarkt komt bij een industriële bakkerij vandaan. Die bakken overdag, leveren 's nachts.
Dus als je maandag een brood gaat halen bij AH, C1000 of waar dan ook, dan is dat gisterenmiddag gebakken.
Groot verschil met bovengenoemde en de ambachtelijke bakker is, dat de laatste nog veel op melkbasis doet en de grotere bakkerijen op waterbasis.
Maar beide is gewoon vers brood.
Het viel me ook al op met de gebakken croissants die je bij de AH in zo'n plastic zakje koopt. Vaak warm, dus wordt gewoon gebakken in de supermarkt zelf. Het mag dan wel "vers" zijn, maar ik vind het niet te vreten. Het is zo ontzettend droog gebakken, dat als je er een hap in zet dat ding a: kraakt en b: voor je neus volledig afbrokkelt. Vergelijk dat eens met een klassieke croissanterie, de croissant is smeuiger ofzo... romiger.. ik kan het niet goed omschrijven. Dat is nou met dat bolletje van de bakker net zo. Met nog als bijkomstigheid datie niet platgedrukt is, mooi rond en als je hem opensnijdt echt vol met brood zit ipv voornamelijk luchtbelletjes. Zou dat ook met water/melkbasis te maken hebben?
@stefan740, ik word hier altijd direct geholpen, maar daar moet ik wel bij zeggen dat bij de slager vaak een man of 4/5 rondlopen. Ze zijn ook tot 7 uur elke werkdag open en 6 uur op zaterdag, erg relaxed