Zodat er meer vlees over blijft voor onsArthur schreef: 29 jan 2023, 00:43 ^^^^![]()
Waarom is dat een goed voornemen?Veel Nederlanders zijn het nieuwe jaar gestart met goede voornemens....of helemaal vegetariër of veganist worden

Zodat er meer vlees over blijft voor onsArthur schreef: 29 jan 2023, 00:43 ^^^^![]()
Waarom is dat een goed voornemen?Veel Nederlanders zijn het nieuwe jaar gestart met goede voornemens....of helemaal vegetariër of veganist worden
https://www.parool.nl/nederland/consume ... ~b45a96e4/
De Consumentenbond onderzocht 75 vegetarische en veganistische burgers, gemaakt van onder meer soja, noten, erwteneiwit of groente. Het overgrote deel was veel te zout en bevatte te veel verzadigd vet.
Voor voedingsonderzoeker Guido Camps van Wageningen University komt de uitkomst van het onderzoek niet als een verrassing. “Het is een feit dat vleesvervangers veel verzadigde vetten en zout bevatten. Fabrikanten willen iets smakelijks maken. De focus ligt op het maken van een aantrekkelijk product dat voor de consument qua gevoel wel op vlees lijkt. En daar hoort zout en verzadigd vet ook bij. Bovendien bevatten veel burgers een gefrituurd krokant buitenlaagje en dat maakt het ook minder gezond,” vertelt Camps.
Nog steeds gezonder en duurzamer
Ook Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid bij de VU, ziet dat fabrikanten zout en verzadigd vet toevoegen aan vegaburgers om die meer op vlees(waren) te laten lijken. “Dit zie je aan de consistentie, textuur en smaak. Als ze er minder in stoppen vinden veel consumenten ze niet lekker.”
Te veel zout kan leiden tot een hoge bloeddruk, legt Seidell uit. “En te veel verzadigd vet is niet goed voor hart- en bloedvaten.”
Toch is volgens de Consumentenbond de vegaburger nog altijd gezonder dan een burger van rundvlees, waar doorgaans evenveel zout maar meer verzadigd vet in zit, zegt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond. “Bovendien zijn vegavarianten een stuk duurzamer. Niet alleen qua dierenwelzijn, maar ook door de veel kleinere impact op het klimaat. Met wat minder zout zijn ze nog gezonder ten opzichte van vlees, dus fabrikanten zijn aan zet.”
Poe dit ziet er goed uit, opgeslagen. Thanks!Fernando schreef: 04 jun 2023, 12:07 Die gaan we onthouden! Als je trouwens een keer de beste wagyu (a5) wil eten, die zit op nog geen kilometer van waar je vanavond gaat eten: www.wagyukanata.com
Het beste wagyuvlees voor redelijk (on)betaalbare prijzen![]()
JP schreef: 31 jan 2024, 15:04 Toen hadden ze nog geen bouwvergunning, of omgevingsvergunning, of bestemmingsplan, in Emmer Compas
Dus als we alles omdraaien, waarom komen die mensen uit het oerwoud nou hier wonen? Niet voor de quinoa denk ik![]()
JP schreef: 31 jan 2024, 14:50 Ons instinct is veranderd van zelf jagen en voor je gezin met de blote klauwen een darmlemen hut te bouwen, naar een stelletje watjes die de enige weerstand haalt uit flesjes Yakult.