Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Een eigen hoekje voor alle klassiekers!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dennis Cavallino
Berichten: 15802
Lid geworden op: 02 feb 2006, 13:36
Locatie: Groene Hart
Contacteer:

Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Bericht door Dennis Cavallino » 01 okt 2012, 10:26

Zijn er gisteren nog mensen op Zandvoort geweest?

Gisteren was het oldtimerfestival op Zandvoort. Met onze dochter van 7 maanden zijn we een kijkje gaan nemen. Prima weertje, niet koud.

De Bristols, Amilcar en Alfa 8C vond ik wel erg gaaf om te zien. Dat zijn toch echt bijzondere auto's. Tussen de 'bekende' klassiekers zaten wel hele fraaie exemplaren. Opvallend vond ik wat oud Japans spul. Perfect gerestaureerde/gekoesterde daily drivers uit mijn jeugd. Wat ik ook leuk vond was de bontgekleurde verzameling Opels. We hebben enorm veel fraaie auto's gezien, ondanks het gebrek aan echte exoten, maar heel de entourage op Zandvoort spreekt mij nog altijd niet aan. Het is gewoon een rommeltje. Alle auto's staan schots en scheef. Het heeft geen sfeer. Als je niet zelf op 't circuit rijdt, is en blijft Circuitpark Zandvoort een hele lelijke plek om te vertoeven, ongeacht hoeveel mooie klassiekers je er dumpt.

Het raceprogramma was ook dramatisch samengesteld. Dat wist ik van tevoren, maar toch... We zijn niet zo lang gebleven ivm die kleine, maar volgens mij zijn we er toch zo'n 2,5 uur geweest en hebben geen race gezien. Alleen vrijrijden van wat brommers en koekblikjes. Juist midden op de dag zou je toch meer actie verwachten. Toen wij weggingen zag ik wel wat Escortjes die een half uur later zouden gaan starten, maar we hadden 't eigenlijk wel gezien.

De mooiste bocht van Zandvoort, de Hugenholtz kun je als toeschouwer amper zien door een groot hoog groen scherm. Als ik de directeur van Circuitpark Zandvoort was, dan zou ik boven de toegangsweg naar het pitcomplex een tribune bouwen, zodat je als toeschouwer zicht krijgt op het stuk Tarzan, Gerlach, Hugenholtz. Altijd actie. Het verkeer van/naar het pitcomplex zou er dan mooi onderdoor kunnen rijden.

Bij de State of Art tent hebben we even gebruik gemaakt van ons vip-bandje en een bakkie pleur gescoord. We hadden al lunch op in Bloemendaal aan Zee, anders was de hamburger er ook wel ingegaan.

Verder was ik blij toen ik weer in de file mocht kruipen tot aan mijn afslag in Aerdenhout en vanaf daar via Vogelenzang naar huis kon rijden. Dat blijft een mooie weg, met prachtig uitzicht en heerlijke bochten. :df:

Gebruikersavatar
Alexsti
Berichten: 1051
Lid geworden op: 18 jan 2007, 19:14
Auto: Een Soebaroe en Lotus

Re: Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Bericht door Alexsti » 01 okt 2012, 19:58

Ben er 2 dagen geweest in functie dus niet als toeschouwer , de functie als zoals sommige hier weten als marshal op een baanpost.
Heb in de pauze ook even snel rondje gelopen over het paddock en het moois bekeken, stond wel leuk spul tussen.

Jammer dat je de races gemist had Dennis ,er zijn er zondag toch nog 6 geweest , een porsche-cup , een soort westfield/openklasse en het NK historisch.
Vroeger waren er meer race's op dit soort dagen , kwam zeker dit weekend niet uit voor hun ofzo..
Ook idd. de nodige vrij-rijden van allerlei groepen , wat ook wel geing was om naar te kijken , weer eens wat anders.

Alex,

Gebruikersavatar
HeinJ
Berichten: 84
Lid geworden op: 10 jan 2010, 20:27

Re: Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Bericht door HeinJ » 01 okt 2012, 20:22

Gistermiddag was ik ook op Zandvoort te vinden. Omdat het vrij rijden pas om half 5 begon (grmbl) kwam ik pas na het middaguur aanhobbelen met de 02 (grijs met rode strepen, mocht je m gezien hebben). Ik blijf het een leuk evenement vinden, vooral ook omdat je met het vrij rijden tussen de oldtimers op de baan rijdt.

Dat Zandvoort geen op en top accomodatie is, tja.. ik vind het wel gezellig. Alleen lijkt het vrij rijden gedurende het oldtimerfestival in een soort verdomhoekje te komen. 2 jaar terug kon je nog de hele dag rondscheuren, vorig jaar was er geen vrij rijden omdat alles was afgehuurd door rijke autoclubjes, en dit jaar begon het dus pas om half 5, toen iedereen al naar huis ging.. achja, ik heb me desondanks prima vermaakt hoor! Genoeg te zien op de paddock en het NK GT was ook mooi om te zien en te horen!

Volgend jaar weer! :D

Gebruikersavatar
Alexsti
Berichten: 1051
Lid geworden op: 18 jan 2007, 19:14
Auto: Een Soebaroe en Lotus

Re: Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Bericht door Alexsti » 02 okt 2012, 18:04

Had je gezien Hein, jij mij ook ( hoop ik ) want ik stond na afloop de auto's van de baan te halen. :)

Nog een plaatjes van je:

Afbeelding
Afbeelding

Link van de site waar ze staan en nog veel meer foto's van die dag.:
http://www.racefotos.nl/index3.htm

Alex,

Jeroen E21
Berichten: 530
Lid geworden op: 24 okt 2008, 10:24
Locatie: Woerden
Contacteer:

Re: Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Bericht door Jeroen E21 » 02 okt 2012, 18:26

Zandvoort is natuurlijk ook een rommeltje en dit soort evenementen zullen ook nooit het niveau halen van wat je bijv in het buitenland aantreft, maar mede gezien het goede weer was de opkomst erg groot, en dat maakte het best wel weer leuk voor een evenement in de buurt. Een paar random plaatjes...

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
HeinJ
Berichten: 84
Lid geworden op: 10 jan 2010, 20:27

Re: Oldtimerfestival Zandvoort (30 sept '12)

Bericht door HeinJ » 03 okt 2012, 12:15

@Alexsti, ja, die marshals heb ik gelukkig zien staan, dus jou vast ook. Anders had ik wel erg lang vrij kunnen rijden :mrgreen:
Bedankt voor de tip trouwens wat betreft de foto's! Die was ik zelf nog niet tegengekomen.

Ik ben mezelf trouwens nog tegengekomen op het grote internet, blijkbaar heeft de Golf die achter me reed in de opwarmronde alles gefilmd. Het was namelijk niet helemaal duidelijk wanneer we gas mochten geven, dus ik keek de 1e ronde even de kat uit de boom.. en dat is ook de enige reden dat ik hieronder zo lang in beeld ben :P

http://www.youtube.com/watch?v=R18DeP45 ... e=youtu.be

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten