"Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Online
Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 6148
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Auto: Volg de Skoda rijder
Locatie: Op de gasbel

"Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Bericht door EvdP » 25 feb 2024, 10:33

Van AD.nl
Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet

Je auto poetsen of in de wax zetten; het was vroeger een ritueel dat bij automobilisten op gezette tijden terugkeerde. Maar de moderne autobezitter heeft geen zin, tijd of interesse meer om zijn auto goed te beschermen tegen de elementen.

De New York Times gaf enkele jaren geleden de schuld vooral aan de ‘millennials’, ofwel de jongere generatie autobezitters. Millennials houden niet van hun auto’s zoals hun ouders dat deden, en als je autowax verkoopt is dat een probleem. Naarmate de autoliefhebbers onder de babyboomers steeds ouder worden, voelen fabrikanten van autoverzorgingsproducten als Meguiar’s en Turtle Wax zich dan ook genoodzaakt om zich te richten op een generatie die autorijden ziet als een noodzakelijk kwaad en de auto zelf allerminst als een statussymbool.

,,Het bereiken van automobilisten van 20 jaar en jonger is iets wat we nog nooit hoefden te doen”, zegt RJ de Vera van Meguiar’s, een van de grootste fabrikanten van autoverzorgingsproducten. ,,Sinds 2007 zien we een langzame terugloop in de verkopen. Het aantal autoshows daalde, de verkoop van autobladen stortte in en auto’s spraken niet meer tot de verbeelding van kinderen.”

Turtle Wax
Bij concurrent Turtle Wax kwam de omslag rond 2013. ,,Onze verkopen begonnen terug te lopen’’, zegt marketingdirecteur Kelly Cagney. Uit onderzoek bleek dat er een grote groep was die wél zijn auto mooi wilde houden, maar er geen moeite voor wilde doen. Beide topmannen waren het erover eens dat ze meerdere productlijnen moesten ontwikkelen.

Dat was het begin van de opmars van de synthetische coatings. Want wax is verouderd, iets voor de liefhebber, zeggen experts. Maar de jeugd wil niet eerst de was inwrijven, in laten trekken en vervolgens met veel moeite uitpoetsen. De laatste jaren is vooral de keramische coating in opmars. Deze beschermt niet alleen tegen vuil, maar ook tegen kleine beschadigingen en gaat vaak meer dan acht jaar mee. Je kunt dus veel moeite besparen vergeleken met ongeveer een maand voor wax.

Keramische coating
Het nadeel is dat zo’n behandeling, die door professionals wordt gedaan, duur is. Je betaalt voor een behandeling met zo'n keramische coating of vergelijkbaar product al snel tussen de 400 en duizend euro. Daarom hebben veel waxfabrikanten keramische ‘hybride’ producten geïntroduceerd, zoals waxsprays die siliciumdioxide of titaniumdioxide bevatten. ,,Dat maakt de wax duurzamer, maar het is geen keramische coating”, aldus De Vera. ,,Toch doen deze producten het goed, vooral omdat de jeugd gemakzuchtiger is als het gaat om auto-onderhoud.”
Bron

Gebruikersavatar
Hielke
Berichten: 11441
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:43
Locatie: Heerenveen

Re: "Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Bericht door Hielke » 25 feb 2024, 10:45

Ik heb eens een motorkap en twee spatborden in de wax gezet.

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31262
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: "Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Bericht door JP » 25 feb 2024, 11:00

Ja na de negerzoenen, de kindercola, babyolie. bosschebollen, de paarden-carroussel is nu de turtlewax aan de beurt. Het impliceert dat het van schildpadden gemaakt is of ze ervoor misbruikt worden :coffee:

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1986
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: "Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Bericht door 350 Z » 25 feb 2024, 11:14

:lol:

Online
Gebruikersavatar
Bram
Berichten: 15877
Lid geworden op: 03 nov 2006, 15:04
Auto: Skoda SuperB gezinscontainer
Locatie: Breda

Re: "Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Bericht door Bram » 25 feb 2024, 11:27

Wat is er met Bossche Bollen aan de hand?

Online
Kadett
Berichten: 4648
Lid geworden op: 05 nov 2018, 18:43

Re: "Waarom bijna niemand meer zijn auto in de wax zet"

Bericht door Kadett » 25 feb 2024, 11:44

JP schreef: 25 feb 2024, 11:00 Ja na de negerzoenen, de kindercola, babyolie. bosschebollen, de paarden-carroussel is nu de turtlewax aan de beurt. Het impliceert dat het van schildpadden gemaakt is of ze ervoor misbruikt worden :coffee:
Niet te vergeten bijenwas!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 328Ti, BMWDennis, MarcH en 119 gasten