[01-05-2024] DF @ Meppen Ayrton Senna Memorial Day

Hier worden de verschillende circuitdagen van http://www.driving-fun.com aangekondigd.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 8223
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

[01-05-2024] DF @ Meppen Ayrton Senna Memorial Day

Bericht door Peter Tunissen » 07 jan 2024, 19:09

Afbeelding

Op 1 mei 2024 is het exact 30 jaar geleden dat de misschien wel de beste coureur ooit dodelijk verongelukte op het circuit van Imola in Italië.

Ayrton Senna da Silva
Bij zowel Driving-Fun.com als Circuit Meppen zijn we een groot fan van zowel zijn rijstijl als persoonlijkheid en wat Ayrton Senna voor de kansarme kinderen in Brazilië betekend heeft en via de ter ere van hem opgerichte stichting nog steeds betekent.

Op deze dag zullen we met elkaar plezier maken op het circuit, maar ook enkele mensen die hem gekend hebben zullen lezingen geven over hun ervaringen met Ayrton en we zullen gezamenlijk enkele films over zijn leven bekijken.
Het exacte programma van deze dag volgt nog.

De volledige opbrengst van deze dag komt ten goede aan het Instituto Ayrton Senna dat zich inzet voor kansarme kinderen in Brazilië.

Ayrton Senna Memorial Day
Het evenement zal er hetzelfde uitzien als een normale trackday, na de trackday is er een gezamelijke barbecue, die geheel kosteloos is voor alle deelnemers aan deze dag. Tijdens deze barbecue zal er gezamenlijk een Ayrton Senna film worden gekeken. Deze Braziliaanse formule 1 legende inspireerde velen met zijn ongelooflijke rijvaardigheden en passie voor de sport. Het beste van deze hele dag is dat de volledige opbrengst van dit evenement ten goede komt aan de Ayrton Senna stichting, die zich inzet voor onderwijs en ontwikkeling van kansarme kinderen in Brazilië. Dus niet alleen een hele leuke dag maar ook een bijdragen aan een goed doel!

Programma
Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:
08:00 - 09:00 | Inschrijven
09:00 - 12:00 | Open pitlane rijden
12:00 - 13:00 | Middagpauze
13:00 - 17:00 | Open pitlane rijden

Prijs
Deelname aan de hele dag (09:00 - 17:00) kost €380 per auto voor leden en €410 voor niet-leden.
Deelname aan uitsluitend de ochtendsessie (tot 12:00) kost €200 per auto voor leden en €220 voor niet-leden. Deelname aan uitsluitend de middagsessie (vanaf 13:00) kost €240 per auto voor leden en €260 voor niet-leden.
Tweede rijders of bijrijders betalen €20 per persoon. Een auto delen met meerdere rijders is dus ook mogelijk.

Eisen
*) Auto's dienen vrij te zijn van vloeistoflekkages en te beschikken over deugdelijk werkende remmen en gordels. Een rolkooi of meerpuntsgordels zijn niet verplicht. Een sleepoog dient wel aanwezig (en liefst vooraf gemonteerd) te zijn.
*) Een helm is verplicht, zowel voor rijders als bijrijders.
*) Iedere rijder die de beschikking heeft over een DFTrackdays lidmaatschapskaart betaalt de ledenprijs (deze kost eenmalig €80, is geldig tot het einde van het kalenderjaar en kan uitsluitend op de dag zelf gekocht worden).
*) Er mag op Meppen maximaal 95dB geproduceerd worden; hier kan op gecontroleerd worden.
*) Kinderen onder de 16 jaar mogen niet meerijden op Meppen, tenzij ze over een racelicentie beschikken.
*) Betaling dient vooraf of uiterlijk op de dag zelf (pin of contant) te geschieden.

DFTrackdays
De circuitdagen van Driving-Fun.com kenmerken zich door een strakke organisatie, maar een gemoedelijke sfeer in de pitstraat en op de baan. Het zijn nadrukkelijk geen racedagen en zaken als elkaar op het scherp van de snede uitremmen en deurklink aan deurklink door bochten gaan zijn verboden.
Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt op onze dagen, van snelle, ervaren racer tot absolute beginner in zijn straatauto en dat kan alleen maar als iedereen rekening houdt met elkaar. De snellere rijder dient rekening te houden met de langzamere rijders en van de langzamere rijders wordt verwacht dat ze zich bewust zijn van mogelijke snelheidsverschillen en hun spiegels goed in de gaten houden.

Deelnemers:
1. Frank Schäpers - BMW M4 - middag
2. Cor Euser - ? - hele dag
3. Franjo Kovac - Mercedes AMG GT4 - ochtend - (misschien hd) - (+pb)
4. Laurens van Alphen - Porsche Cayman GT4 - hele dag
5. Arno Ostendorf - Audi R8 - middag
6. Benno Brouwer - VW ID Buzz - middag
7.
8.
9.
10.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten