Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gijzert
Berichten: 4993
Lid geworden op: 01 aug 2013, 19:48

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Gijzert » 23 mar 2023, 08:58

Elise schreef: 23 mar 2023, 08:57
Martijn_bmw schreef: 23 mar 2023, 08:54 Heb je mij daarover horen klagen?
Gijzert is de laatste tijd een beetje prikkelbaar :coffee:
Elise is altijd een beetje stuurs. :coffee:

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31194
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door JP » 23 mar 2023, 08:59

Elise schreef: 23 mar 2023, 08:57
Martijn_bmw schreef: 23 mar 2023, 08:54 Heb je mij daarover horen klagen?
Gijzert is de laatste tijd een beetje prikkelbaar :coffee:
PDS ? :coffee:

Elise
Berichten: 7278
Lid geworden op: 28 jun 2008, 11:03

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Elise » 23 mar 2023, 09:00

Gijzert schreef: 23 mar 2023, 08:58
Elise schreef: 23 mar 2023, 08:57
Martijn_bmw schreef: 23 mar 2023, 08:54 Heb je mij daarover horen klagen?
Gijzert is de laatste tijd een beetje prikkelbaar :coffee:
Elise is altijd een beetje stuurs. :coffee:
Een beetje maar? Niet meer? :thnx: :lollerdelol:

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 26691
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Provincie Utrecht

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Martijn_bmw » 23 mar 2023, 11:02

Gijzert schreef: 23 mar 2023, 08:57
Martijn_bmw schreef: 23 mar 2023, 08:54
Gijzert schreef: 23 mar 2023, 08:52 En dan weer klagen over de WOZ waarde. :bag:
Heb je mij daarover horen klagen?
Nee hoor. Was als grapje bedoeld. Vandaag de bag.
Ah oke, internet is soms wat plat :thumbup: :blink:

Elise
Berichten: 7278
Lid geworden op: 28 jun 2008, 11:03

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Elise » 25 mar 2023, 08:41

Gevestigde orde kijkt neer op kiezer

Waar komt linkse BBB-afkeer vandaan?
De kloof. Zelden was hij zichtbaarder dan in de geschrokken, verontwaardigde, boze en ook zure reacties op de monsteroverwinning van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen. Wat gaat er schuil achter die afkeer? „De gevestigde orde kijkt neer op de BBB-kiezer, die zich afvraagt waarom er niet wordt geluisterd.”

Boze boeren en burgers op weg naar het Binnenhof. Dat schreeuwt om een satirische reactie, dachten ze bij Bnn-Vara. In het radioprogramma De Nieuws BV waagde Marcel van Roosmalen een poging. BBB is als de ’Joodse Raad 2.0’, mompelde hij. „Caroline van der Plas zal moeten meewerken aan de eliminatie van de eigen achterban.”

Een dag later was een cabaretière te gast, die wegens de monsterzege van BBB bekende te ’verlangen naar een dictatuur’. „Ik doe mijn best om niet op de BBB-kiezer neer te kijken, maar ze maken het mij zo moeilijk.” In de Volkskrant concludeerde columnist Erdal Balci dat de ’onderontwikkelde massa’s’ hadden gesproken. Zorgelijk want: „De planeet is te prachtig om haar lot in hun handen te leggen.”

Denigrerend

Het zijn enkele voorbeelden uit de kakofonie aan denigrerende opmerkingen over Caroline van der Plas en haar aanhang. „Die enorme, openlijke afkeer in wat tegenwoordig ’rijk-linkse’ kringen wordt genoemd, vind ik schokkend”, zegt financieel geograaf Ewald Engelen (60). „Het is uitdrukking van de kloof tussen degenen die zichzelf verstandig en keurig wanen – vaak academisch geschoolden – en degenen die zij zien als ’niet netjes’ en ’dom’, meest praktisch opgeleiden. Wat hier achter zit, is de gedachte: ’Wij zijn fatsoenlijk, wij weten wat er moet gebeuren, wij hebben de wijsheid in pacht, maar we slagen er maar niet in om jullie ervan te overtuigen dat er maar één onweerlegbare waarheid is: de onze. Dus moeten we het jullie nóg beter uitleggen.’ De PvdA reageerde ook altijd zo na weer een verkiezingsnederlaag.”

’Zelfgenoegzame kaste’

Historicus Coos Huijsen (84) neemt deze reflex in linkse milieus al waar sinds de jaren 60. Sindsdien houdt de voormalige PvdA-politicus een ’zelfgenoegzame kaste’ van hogeropgeleiden, die op zoveel terreinen – politiek, bestuur, media, wetenschap, de kunsten – de dienst uitmaakt, een spiegel voor, onder meer in zijn boek Ode aan het klootjesvolk. „Al tijdens mijn periode in de PvdA, in de jaren 80, merkte ik dat een nieuwe generatie van jonge, arrogante hoogopgeleiden de partij had overgenomen”, zegt Huijsen. „Die stelden de ervaring van de ’gewone man’ onder curatele: mensen uit de volksbuurten moesten hun mond houden want wat zij vertelden, was onkies. Dat is op links in al die jaren niet veranderd.”

Hoon

Iemand die weet hoe de hoon voelt, die nu Caroline van der Plas en haar aanhang ten deel valt, is christelijk politicus Kees van der Staaij (54). ’Vuile vieze Kees van der Staaij, brand toch in de hel’, beet cabaretière Claudia de Breij hem ooit toe op Twitter, als reactie op een haar onwelgevallig politiek standpunt. Van der Staaij zocht het contact en er ontlook een kortstondige vriendschap, die De Breij weer afbrak toen het SGP-Kamerlid opnieuw een standpunt innam dat haar niet beviel.

„Er is in Nederland nauwelijks ruimte voor een conservatief verhaal”, zegt Van der Staaij. „De progressief-liberale visie wordt gezien als ’normaal’ en de druk om je daaraan te conformeren is heel erg groot. Je ziet het in de reacties op die seksuele voorlichtingsweek, Lentekriebels, op basisscholen. Je móet daar wel in meegaan, ruimte voor kritiek is er nauwelijks. Ik denk ook dat de onwrikbare stellingnames van Sigrid Kaags D66 het maatschappelijk verzet zeer hebben gevoed. Dat dwingende is heel bedrukkend.”

Hoewel zijn vriendschap met De Breij strandde, blijft Van der Staaij erbij: om elkaar beter te begrijpen, moet je je politieke en ideologische tegenstanders in de ogen kijken en met elkaar in gesprek gaan. „Dat informele contact, ook onder Kamerleden, is in de politiek heel belangrijk. Maar ook politici sluiten zich steeds vaker op in de eigen bubbel. Helaas.”

Compromis

Dat laatste doet Caroline van der Plas niet, valt waarnemers op. „In tegenstelling tot bijvoorbeeld FvD, lijkt BBB geen antisysteempartij”, zegt de Tilburgse hoogleraar rechtsgeleerdheid Maurice Adams (58). „Met Van der Plas valt te praten en zaken te doen, begrijp ik. Dat is het meest wezenlijke aan de democratie: compromissen sluiten. Die noodzaak in ons systeem om naar consensus te zoeken, heb ik altijd als een grote deugd beschouwd. Ik denk dat we dit proces nu zien in de provincies.”

Ook Kees van der Staaij, die wel wordt gezien als het geweten van de Tweede Kamer, ziet bij BBB de bereidheid om bij te dragen aan het democratisch proces. „Ik vind het positief hoe keihard Caroline van der Plas werkt in de Kamer en hoe zij de debatten serieus neemt. Dat doet niet elke nieuwe partij. Sommigen komen enkel een praatje houden, maken een filmpje en zetten dat op sociale media. Caroline laat zien dat zij beseft dat ons democratische systeem, met alle gebreken die eraan kleven, het alternatief is voor een burgeroorlog en dat die democratie onze verdediging en steun behoeft.”

’Op safe spelen’

Het is nu aan BBB in de provincies om inhoud te geven aan dat democratische mandaat. Of er veel zal veranderen? Maurice Adams waarschuwt: „Straks zal BBB mede beleid moeten maken, en dat is echt een vak. Dan heb je een stabiele organisatie nodig en bekwame mensen. Of dat lukt, zal de toekomst uitwijzen.”

Van der Staaij wijst op de recente geschiedenis van nieuwkomers in de politiek. „Leefbaar Rotterdam slaagde erin om ook daadwerkelijk bestuurskracht te ontwikkelen, maar dat is eerder uitzondering dan regel.”

Ewald Engelen kijkt verder vooruit, naar eventuele Tweede Kamerverkiezingen.

„Ik denk eerlijk gezegd niet dat er daar zoveel zal veranderen. De geschiedenis laat zien dat de kiezers bereid zijn om te experimenteren bij verkiezingen die er niet veel toe doen, maar bij verkiezingen voor de Tweede Kamer spelen ze weer op safe, daarbij enorm aangemoedigd door de meeste media.”

’Systeemcrisis’

Het fascineert Engelen dat er een grote groep ’dakloze kiezers’ bestaat, die telkens weer hoopt op veranderingen door weer een nieuwe partij, van Fortuyns LPF en de PVV tot FvD en nu BBB. „Terwijl zittende politici, de technocraten die eigenlijk een broertje dood hebben aan de democratie, telkens aan de macht blijven hoewel ze er een klerezooi van maken.”

„Kijk naar de mislukte onderwijshervormingen, de uitverkoop van de volkshuisvesting, de vermarkting van het zorgstelsel, de kinderopvang, de toeslagenaffaire, de banken- en eurocrisis, het klimaatbeleid, nu weer stikstof: het zijn vooral die dakloze kiezers, meest praktisch opgeleiden, die van al die mislukkingen de dupe worden”, aldus Engelen.

„En als ze hun beklag doen, of zoals nu hun toevlucht zoeken bij BBB, worden ze belachelijk gemaakt en ’dom’ genoemd. Hoe vaak kan die cyclus nog worden herhaald? We zitten midden in een systeemcrisis. Wat gebeurt er als ook dit experiment met BBB mislukt? Lenin zei al: ’Er zijn decennia waarin niets gebeurt en weken waarin decennia gebeuren’.”

Spanningen

Net als Engelen waarschuwt ook Maurice Adams voor een situatie waarin de spanningen te hoog oplopen.

„Die kan ontstaan als, onder druk van allerlei internationale ontwikkelingen die het Nederlandse debat overstijgen, de middenklasse nog verder uitholt en de flanken uitdijen. Om die middenklasse stabiel te houden, zijn grote hervormingen nodig: van het pensioensysteem en de gezondheidszorg tot het belastingstelsel. Daar hoor ik veel te weinig over.”

Vooralsnog gaat het Haagse debat over de vraag hoe om te gaan met de spectaculaire opkomst van BBB. „Frans Timmermans heeft zich al bereid verklaard om Caroline van der Plas de Europese regels uit te leggen”, zucht Ewald Engelen. „Zij mag op audiëntie. Dat elitaire dedain sluit naadloos aan bij de aanname dat er maar één waarheid is, die in het geval van een verkiezingsnederlaag beter moet worden uitgelegd. De fout ligt altijd bij de kiezer, nooit bij de beleidsmakers.”

Gebruikersavatar
smiley
Berichten: 9095
Lid geworden op: 06 dec 2009, 01:07
Auto: Opel Speedster Supercharged
Locatie: Etten-Leur

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door smiley » 25 mar 2023, 09:27

De Fransen pakken het ondertussen wat pragmatischer aan.
Ondertussen in Frankrijk.jpg
Ondertussen in Frankrijk.jpg (85.35 KiB) 2140 keer bekeken

Gebruikersavatar
Bram
Berichten: 15855
Lid geworden op: 03 nov 2006, 15:04
Auto: Skoda SuperB gezinscontainer
Locatie: Breda

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Bram » 25 mar 2023, 09:37

Elise schreef: 25 mar 2023, 08:41 Gevestigde orde kijkt neer op kiezer

Waar komt linkse BBB-afkeer vandaan?
De kloof. Zelden was hij zichtbaarder dan in de geschrokken, verontwaardigde, boze en ook zure reacties op de monsteroverwinning van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen. Wat gaat er schuil achter die afkeer? „De gevestigde orde kijkt neer op de BBB-kiezer, die zich afvraagt waarom er niet wordt geluisterd.”

Boze boeren en burgers op weg naar het Binnenhof. Dat schreeuwt om een satirische reactie, dachten ze bij Bnn-Vara. In het radioprogramma De Nieuws BV waagde Marcel van Roosmalen een poging. BBB is als de ’Joodse Raad 2.0’, mompelde hij. „Caroline van der Plas zal moeten meewerken aan de eliminatie van de eigen achterban.”

Een dag later was een cabaretière te gast, die wegens de monsterzege van BBB bekende te ’verlangen naar een dictatuur’. „Ik doe mijn best om niet op de BBB-kiezer neer te kijken, maar ze maken het mij zo moeilijk.” In de Volkskrant concludeerde columnist Erdal Balci dat de ’onderontwikkelde massa’s’ hadden gesproken. Zorgelijk want: „De planeet is te prachtig om haar lot in hun handen te leggen.”

Denigrerend

Het zijn enkele voorbeelden uit de kakofonie aan denigrerende opmerkingen over Caroline van der Plas en haar aanhang. „Die enorme, openlijke afkeer in wat tegenwoordig ’rijk-linkse’ kringen wordt genoemd, vind ik schokkend”, zegt financieel geograaf Ewald Engelen (60). „Het is uitdrukking van de kloof tussen degenen die zichzelf verstandig en keurig wanen – vaak academisch geschoolden – en degenen die zij zien als ’niet netjes’ en ’dom’, meest praktisch opgeleiden. Wat hier achter zit, is de gedachte: ’Wij zijn fatsoenlijk, wij weten wat er moet gebeuren, wij hebben de wijsheid in pacht, maar we slagen er maar niet in om jullie ervan te overtuigen dat er maar één onweerlegbare waarheid is: de onze. Dus moeten we het jullie nóg beter uitleggen.’ De PvdA reageerde ook altijd zo na weer een verkiezingsnederlaag.”

’Zelfgenoegzame kaste’

Historicus Coos Huijsen (84) neemt deze reflex in linkse milieus al waar sinds de jaren 60. Sindsdien houdt de voormalige PvdA-politicus een ’zelfgenoegzame kaste’ van hogeropgeleiden, die op zoveel terreinen – politiek, bestuur, media, wetenschap, de kunsten – de dienst uitmaakt, een spiegel voor, onder meer in zijn boek Ode aan het klootjesvolk. „Al tijdens mijn periode in de PvdA, in de jaren 80, merkte ik dat een nieuwe generatie van jonge, arrogante hoogopgeleiden de partij had overgenomen”, zegt Huijsen. „Die stelden de ervaring van de ’gewone man’ onder curatele: mensen uit de volksbuurten moesten hun mond houden want wat zij vertelden, was onkies. Dat is op links in al die jaren niet veranderd.”

Hoon

Iemand die weet hoe de hoon voelt, die nu Caroline van der Plas en haar aanhang ten deel valt, is christelijk politicus Kees van der Staaij (54). ’Vuile vieze Kees van der Staaij, brand toch in de hel’, beet cabaretière Claudia de Breij hem ooit toe op Twitter, als reactie op een haar onwelgevallig politiek standpunt. Van der Staaij zocht het contact en er ontlook een kortstondige vriendschap, die De Breij weer afbrak toen het SGP-Kamerlid opnieuw een standpunt innam dat haar niet beviel.

„Er is in Nederland nauwelijks ruimte voor een conservatief verhaal”, zegt Van der Staaij. „De progressief-liberale visie wordt gezien als ’normaal’ en de druk om je daaraan te conformeren is heel erg groot. Je ziet het in de reacties op die seksuele voorlichtingsweek, Lentekriebels, op basisscholen. Je móet daar wel in meegaan, ruimte voor kritiek is er nauwelijks. Ik denk ook dat de onwrikbare stellingnames van Sigrid Kaags D66 het maatschappelijk verzet zeer hebben gevoed. Dat dwingende is heel bedrukkend.”

Hoewel zijn vriendschap met De Breij strandde, blijft Van der Staaij erbij: om elkaar beter te begrijpen, moet je je politieke en ideologische tegenstanders in de ogen kijken en met elkaar in gesprek gaan. „Dat informele contact, ook onder Kamerleden, is in de politiek heel belangrijk. Maar ook politici sluiten zich steeds vaker op in de eigen bubbel. Helaas.”

Compromis

Dat laatste doet Caroline van der Plas niet, valt waarnemers op. „In tegenstelling tot bijvoorbeeld FvD, lijkt BBB geen antisysteempartij”, zegt de Tilburgse hoogleraar rechtsgeleerdheid Maurice Adams (58). „Met Van der Plas valt te praten en zaken te doen, begrijp ik. Dat is het meest wezenlijke aan de democratie: compromissen sluiten. Die noodzaak in ons systeem om naar consensus te zoeken, heb ik altijd als een grote deugd beschouwd. Ik denk dat we dit proces nu zien in de provincies.”

Ook Kees van der Staaij, die wel wordt gezien als het geweten van de Tweede Kamer, ziet bij BBB de bereidheid om bij te dragen aan het democratisch proces. „Ik vind het positief hoe keihard Caroline van der Plas werkt in de Kamer en hoe zij de debatten serieus neemt. Dat doet niet elke nieuwe partij. Sommigen komen enkel een praatje houden, maken een filmpje en zetten dat op sociale media. Caroline laat zien dat zij beseft dat ons democratische systeem, met alle gebreken die eraan kleven, het alternatief is voor een burgeroorlog en dat die democratie onze verdediging en steun behoeft.”

’Op safe spelen’

Het is nu aan BBB in de provincies om inhoud te geven aan dat democratische mandaat. Of er veel zal veranderen? Maurice Adams waarschuwt: „Straks zal BBB mede beleid moeten maken, en dat is echt een vak. Dan heb je een stabiele organisatie nodig en bekwame mensen. Of dat lukt, zal de toekomst uitwijzen.”

Van der Staaij wijst op de recente geschiedenis van nieuwkomers in de politiek. „Leefbaar Rotterdam slaagde erin om ook daadwerkelijk bestuurskracht te ontwikkelen, maar dat is eerder uitzondering dan regel.”

Ewald Engelen kijkt verder vooruit, naar eventuele Tweede Kamerverkiezingen.

„Ik denk eerlijk gezegd niet dat er daar zoveel zal veranderen. De geschiedenis laat zien dat de kiezers bereid zijn om te experimenteren bij verkiezingen die er niet veel toe doen, maar bij verkiezingen voor de Tweede Kamer spelen ze weer op safe, daarbij enorm aangemoedigd door de meeste media.”

’Systeemcrisis’

Het fascineert Engelen dat er een grote groep ’dakloze kiezers’ bestaat, die telkens weer hoopt op veranderingen door weer een nieuwe partij, van Fortuyns LPF en de PVV tot FvD en nu BBB. „Terwijl zittende politici, de technocraten die eigenlijk een broertje dood hebben aan de democratie, telkens aan de macht blijven hoewel ze er een klerezooi van maken.”

„Kijk naar de mislukte onderwijshervormingen, de uitverkoop van de volkshuisvesting, de vermarkting van het zorgstelsel, de kinderopvang, de toeslagenaffaire, de banken- en eurocrisis, het klimaatbeleid, nu weer stikstof: het zijn vooral die dakloze kiezers, meest praktisch opgeleiden, die van al die mislukkingen de dupe worden”, aldus Engelen.

„En als ze hun beklag doen, of zoals nu hun toevlucht zoeken bij BBB, worden ze belachelijk gemaakt en ’dom’ genoemd. Hoe vaak kan die cyclus nog worden herhaald? We zitten midden in een systeemcrisis. Wat gebeurt er als ook dit experiment met BBB mislukt? Lenin zei al: ’Er zijn decennia waarin niets gebeurt en weken waarin decennia gebeuren’.”

Spanningen

Net als Engelen waarschuwt ook Maurice Adams voor een situatie waarin de spanningen te hoog oplopen.

„Die kan ontstaan als, onder druk van allerlei internationale ontwikkelingen die het Nederlandse debat overstijgen, de middenklasse nog verder uitholt en de flanken uitdijen. Om die middenklasse stabiel te houden, zijn grote hervormingen nodig: van het pensioensysteem en de gezondheidszorg tot het belastingstelsel. Daar hoor ik veel te weinig over.”

Vooralsnog gaat het Haagse debat over de vraag hoe om te gaan met de spectaculaire opkomst van BBB. „Frans Timmermans heeft zich al bereid verklaard om Caroline van der Plas de Europese regels uit te leggen”, zucht Ewald Engelen. „Zij mag op audiëntie. Dat elitaire dedain sluit naadloos aan bij de aanname dat er maar één waarheid is, die in het geval van een verkiezingsnederlaag beter moet worden uitgelegd. De fout ligt altijd bij de kiezer, nooit bij de beleidsmakers.”
Ik ben geen Telegraaf en Duk fan, maar dit is een prima stuk.

Robin
Berichten: 51343
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Robin » 25 mar 2023, 10:28

Laatste alinea van 'Elise's stuk' laat 'het waarom' duidelijk zien.
Prima verhaal.

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39706
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Arthur » 25 mar 2023, 10:33

Tja, dat heb je met Telegraaf lezers ;)

Zonder gekheid, duidelijk omschreven zo.

Tom
Berichten: 21719
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:35

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Tom » 03 apr 2023, 16:38

Kaag: https://twitter.com/Minister_FIN/status ... 5289766914
"De oorlog raakt Oekraïne recht in het financiële hart. Het land heeft honderden miljarden nodig, blijkt uit een rapport van de EU, Wereldbank, VN en Oekraïne. Vandaag besprak ik deze gigantische opgave in Kyiv met mijn collega @SergiiMarchenk3 en @Pyshnyy van de Centrale Bank 1/3"

Honderden miljarden...
Knettergek.

Elise
Berichten: 7278
Lid geworden op: 28 jun 2008, 11:03

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Elise » 03 apr 2023, 17:07

Tom schreef: 03 apr 2023, 16:38 Kaag: https://twitter.com/Minister_FIN/status ... 5289766914
"De oorlog raakt Oekraïne recht in het financiële hart. Het land heeft honderden miljarden nodig, blijkt uit een rapport van de EU, Wereldbank, VN en Oekraïne. Vandaag besprak ik deze gigantische opgave in Kyiv met mijn collega @SergiiMarchenk3 en @Pyshnyy van de Centrale Bank 1/3"

Honderden miljarden...
Knettergek.
De wederopbouw in de Oekraïne zal een groot probleem worden, want ik mag toch aannamen dat daar vanwege stikstof een bouwstop is.
Kaag zal dat vast ook even doorgesproken hebben :whistle:

TLRS
Berichten: 2915
Lid geworden op: 13 jan 2012, 21:49

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door TLRS » 03 apr 2023, 17:35

Goed stuk @Elise!

Robin
Berichten: 51343
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Robin » 04 apr 2023, 08:31

Tom schreef: 03 apr 2023, 16:38 Kaag: https://twitter.com/Minister_FIN/status ... 5289766914
"De oorlog raakt Oekraïne recht in het financiële hart. Het land heeft honderden miljarden nodig, blijkt uit een rapport van de EU, Wereldbank, VN en Oekraïne. Vandaag besprak ik deze gigantische opgave in Kyiv met mijn collega @SergiiMarchenk3 en @Pyshnyy van de Centrale Bank 1/3"

Honderden miljarden...
Knettergek.
Ongeveer het meest corrupte land van Europa, ophouden met belangrijk doen. :hammer:

Elise
Berichten: 7278
Lid geworden op: 28 jun 2008, 11:03

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Elise » 05 apr 2023, 08:04

Miljoenen naar Caribische eilanden ’op basis van vertrouwen’
Nederland geeft ruim 200 miljoen euro aan Caribische eilanden voor de hervorming van de economie, het belastingstelsel, het onderwijs en de zorg. Staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) stelt minder strenge eisen aan de steun: er volgen geen sancties als geld niet op een goede manier wordt besteed.

„Er zitten geen sancties in deze regeling”, glundert de D66-staatssecretaris van trots. „Deze regeling is gebaseerd op onderling vertrouwen.” In het verleden ging het volgens betrokkenen juist vaak mis doordat afspraken niet werden nagekomen. Het kabinet tekent de nieuwe samenwerking dinsdag met de regeringen van Aruba, Curaçao, Nederland en Sint Maarten. Het doel van de onderlinge regeling is om hervormingen in de publieke sectoren van de Caribische landen door te voeren.
:lollerdelol: :lollerdelol: :lollerdelol:

Van Huffelen is helemaal de weg kwijt....van welke weggeef partij is ze eigenlijk......oh wacht :bag:

Richardt.
Berichten: 6491
Lid geworden op: 03 sep 2009, 11:29
Auto: BMW G21 330i M-Sport
Locatie: Emmen e.o.

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Richardt. » 05 apr 2023, 08:23

Als je geen afspraken maakt, kunnen ze ook niet geschonden worden. Dus over een tijdje een bericht dat het geld volgens niet gemaakte afspraken verdwenen.... uhhh... besteed is :bag:

Robin
Berichten: 51343
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Robin » 05 apr 2023, 09:48

Van Huffelen doet me vaak denken aan dit figuur:
Afbeelding

Maaar nu nog meer met de nonsense die ze uitkraamt.

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1968
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door 350 Z » 05 apr 2023, 10:57

Van Huffelen is echt knettergek, dat geld verdwijnt in de zakken van een paar man en het word nog toegestaan ook nog.

Tom
Berichten: 21719
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:35

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Tom » 05 apr 2023, 11:01

350 Z schreef: 05 apr 2023, 10:57 Van Huffelen is echt knettergek, dat geld verdwijnt in de zakken van een paar man en het word nog toegestaan ook nog.
D66...

SlowCo
Berichten: 3529
Lid geworden op: 23 sep 2008, 09:36

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door SlowCo » 05 apr 2023, 15:16

Donatie66...

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31194
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door JP » 05 apr 2023, 20:54

Giro 666 :coffee:

Robin
Berichten: 51343
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Robin » 05 apr 2023, 22:36

Ik vind dit dan écht weer bij de categorie grappen van Lulu Crymilton en Crashstappen horen....

DDR666

Elise
Berichten: 7278
Lid geworden op: 28 jun 2008, 11:03

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Elise » 06 apr 2023, 08:09

Gaat rubberen Rutte het weer flikken?
Volgens premier Mark Rutte is er na de afstraffing van de kiezer tijdens de Statenverkiezingen al met al geen vuiltje aan de lucht. Dat er dagenlang crisisberaad op volgde hoeft volgens hem evenmin tot beroering te leiden. Hij goochelt in zijn relaas met woorden. „Er is geen geitenpad, geen toverstokje”, zegt hij aan de ene kant over stikstof. Kort daarna gevolgd door de opmerking dat tornen aan de stikstofdeadline ook weer niet zo vreemd is: „Dat jaartal van 2030 is toch al poreus geworden sinds Johan Remkes namens het kabinet probeerde de stikstofimpasse te doorbreken.”

Rutte denkt dat de zwaar verdeelde coalitie elkaar hoe dan ook wel weer zal vinden. „Geen garanties”, zegt hij tegen de Tweede Kamer. „Maar ik denk dat we er samen uit kunnen komen.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1616331 ... kabinet-op

Knot
Berichten: 39197
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:29

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door Knot » 06 apr 2023, 10:41

Glunderen over onderling vertrouwen... WAT een grap.

SlowCo
Berichten: 3529
Lid geworden op: 23 sep 2008, 09:36

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door SlowCo » 06 apr 2023, 11:02

Elkaar angstvallig vasthouden omdat het alternatief de val van het kabinet is waarna ze bij nieuwe verkiezingen volledig gedecimeerd worden...

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1968
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: Wereldzaken, oorlogen, politiek, waarvan je denkt...

Bericht door 350 Z » 06 apr 2023, 11:18

Klopt ze verliezen dan de macht en kunnen dan geen baantjes en geld meer kunnen weggeven.
Van Huffelen heeft in elk geval een paar man miljonair gemaakt.
Kaag kan geen geld meer schenken dan aan haar vriendjes de Palestijnen (van haar man die daar deelgenoot van is).
Milieu clubs zullen dan veel van hun subsidies moeten missen waarmee ze vervolgens dezelfde regering aanklagen, te gek voor woorden van ons geld.

Ofwel knettergek deze regering.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 108 gasten