Max snelheid BAB weggestemd

Dit is ons algemene autoforum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31205
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: Max snelheid BAB weggestemd

Bericht door JP » 13 jun 2022, 20:02

‘Mogelijk rijverbod in Duitsland in strijd tegen hoge brandstofprijzen’
In Duitsland is de brandstofaccijns deze maand fors omlaag gegaan om de prijzen aan de pomp te drukken. Dat lijkt echter maar een tijdelijk effect te hebben, want de prijzen stijgen weer snel. Volgens Saskia Esken van regeringspartij SPD komt dat ook door de oliemaatschappijen. In gesprek met de Tagesspiegel stelt de politica dat de oliemaatschappijen de prijsvermindering niet volledig doorberekenen en dus ‘meer verdienen op kosten van de belastingbetaler’. Esken eist dat hier actie op ondernomen wordt, maar komt meteen ook met een voorstel om meer maatregelen te nemen. Maatregelen die ongetwijfeld de nodige weerstand op zullen roepen.


Volgens Esken moet de politiek kijken naar maatregelen die in 1975 als reactie op de oliecrisis in de kast van de Duitse regering kwamen te liggen. Die zijn vastgelegd in de ‘Energy Security Act’. Esken: ,,Dat stelt de regering in staat tijdelijke maatregelen in te stellen, zoals een rijverbod op zondagen - dat kunnen de ouderen zich vast nog herinneren - maar ook een tijdelijke maximumsnelheid.” Andere oplossingen zijn bijvoorbeeld prijsplafonds of de regering kan energieleveranciers tijdelijk onder curatele stellen. De Duitse overheid heeft de Energy Security Act onlangs geüpdatet als reactie op de huidige energiecrisis.

Eind vorige maand kwam het Internationaal Energie Agentschap (IEA) al met een aanbeveling voor Duitsland. Volgens de instantie zou het invoeren van een maximumsnelheid op de Duitse Autobahn verstandig zijn om de brandstofconsumptie van het wagenpark drastisch te verminderen. Niet alleen moet er dan ook een maximumsnelheid gaan gelden op de trajecten waar die nu nog niet van kracht is, ook de bestaande limieten zouden met tien kilometer per uur omlaag moeten. Regeringspartij FDP zal hier naar verwachting een stokje voor steken. De voorstellen van SPD-lid Esken zullen bij deze liberale partij vermoedelijk ook niet goed vallen.
https://www.ad.nl/auto/mogelijk-rijverb ... ~a1cc9768/?

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39712
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: Max snelheid BAB weggestemd

Bericht door Arthur » 13 jun 2022, 20:32

Is er een tekort aan brandstof is het het ‘alleen’ maar duur? Bij een tekort is het begrijpelijk, bij duur is het aan een ieder om te bepalen hoeveel hij verbruikt.

Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 26697
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Locatie: Provincie Utrecht

Re: Max snelheid BAB weggestemd

Bericht door Martijn_bmw » 13 jun 2022, 21:33

Arthur schreef: 13 jun 2022, 20:32 Is er een tekort aan brandstof is het het ‘alleen’ maar duur? Bij een tekort is het begrijpelijk, bij duur is het aan een ieder om te bepalen hoeveel hij verbruikt.
Eens! En volgens mij is het alleen het laatste.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BMeinders, Semrush [Bot] en 223 gasten