[03-06-2022] DF @ Zandvoort EXTRA deel VII

Alle topics van de DF activiteiten uit het verleden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

[03-06-2022] DF @ Zandvoort EXTRA deel VII

Bericht door Peter Tunissen » 05 apr 2022, 12:14

Afbeelding

Op vrijdag 3 juni organiseert Driving-Fun.com voor de zevende keer een extra circuitdag op Circuit Zandvoort op de nieuwe Formule 1 Grand Prix lay-out.
Circuitdagen zijn bij uitstek de manier om op een veilige en vooral hele leuke manier je eigen grenzen en de grenzen van je auto beter te leren kennen.

Programma
08:00 - 09:00 | Inschrijven in de administratieruimte links van pitbox 00
09:00 - 12:00 | Open pitlane rijden - ochtend
12:00 - 17:00 | Open pitlane rijden - middag

Prijs
Deelname aan de hele dag (09:00 - 17:00) kost €680 per auto voor leden en €710 voor niet-leden.
Tweede rijders of bijrijders betalen €20 per persoon.
Een auto delen met meerdere rijders is dus ook mogelijk.
Deelname aan uitsluitend de ochtendsessie (tot 12:00) kost €350 per auto voor leden en €370 voor niet-leden. Deelname aan uitsluitend de middagsessie (vanaf 12:00) kost €480 per auto voor leden en €500 voor niet-leden.

Inschrijven
Inschrijven kan door op onderstaande button te klikken en je gegevens in te vullen.
Je ontvangt dan automatisch via de mail een bevestiging.
Let op: je deelname is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Afbeelding

Eisen
*) Auto's dienen vrij te zijn van vloeistoflekkages en te beschikken over deugdelijk werkende remmen en gordels. Een rolkooi of meerpuntsgordels zijn niet verplicht. Een sleepoog dient wel aanwezig (en liefst vooraf gemonteerd) te zijn.
*) Een helm is verplicht, zowel voor rijders als bijrijders.
*) Iedere rijder die de beschikking heeft over een DFTrackdays lidmaatschapskaart betaalt de ledenprijs (deze kost eenmalig €80, is geldig tot het einde van het kalenderjaar en kan uitsluitend op de dag zelf gekocht worden).
*) Er mag op Zandvoort maximaal 92dB geproduceerd worden; hier wordt op gecontroleerd.
*) Kinderen onder de 16 jaar mogen niet meerijden op Zandvoort, tenzij ze over een racelicentie beschikken.
*) Betaling dient vooraf of uiterlijk op de dag zelf (pin of contant) te geschieden.

DFTrackdays
De circuitdagen van Driving-Fun.com kenmerken zich door een strakke organisatie, maar een gemoedelijke sfeer in de pitstraat en op de baan. Het zijn nadrukkelijk geen racedagen en zaken als elkaar op het scherp van de snede uitremmen en deurklink aan deurklink door bochten gaan zijn verboden.
Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt op onze dagen, van snelle, ervaren racer tot absolute beginner in zijn straatauto en dat kan alleen maar als iedereen rekening houdt met elkaar. De snellere rijder dient rekening te houden met de langzamere rijders en van de langzamere rijder wordt verwacht dat hij zich bewust is van mogelijke snelheidsverschillen en hun spiegels goed in de gaten houden.

Circuit
Al sinds 1948 worden er op Circuit Zandvoort nationale en internationale races georganiseerd, maar het circuit kreeg zijn huidige vorm pas in 1999. Het lange Grand Prix circuit is 4,307 km lang en het ronderecord staat op naam van Max Verstappen die in 2017 in de Red Bull RB8 uit 2012 een rondetijd van 1.19.511 liet noteren.
Het circuit was vanaf 1952 in totaal 30 keer het strijdtoneel van Formule 1 races, voor het laatst in 1985.

Rondje Zandvoort
Nadat bekend werd dat op Circuit Zandvoort in 2020 weer een Formule 1 Grand Prix zou worden georganiseerd, werd begin november 2019 met een grondige verbouwing gestart. Nadat deze afgerond was, was Driving-Fun.com op donderdag 27 februari 2020 de allereerste huurder die een circuitdag organiseerde op het kakelverse asfalt.
Meteen na start-finish volgt misschien wel de meest bekende bocht van Nederland: Tarzan. Voor mensen die veel op het ‘oude’ Zandvoort gereden hebben zal het zoeken van het rempunt even wennen zijn. Je komt over het algemeen met meer snelheid dan voorheen door de Arie Luyendijk bocht, waardoor je eindsnelheid net voor je rempunt over het algemeen ook hoger ligt en de bewuste of onbewuste referentiepunten die je misschien had als de witte lijn over het asfalt of de 50-, 100 en 150-borden zijn er niet meer. Mocht je je rempunt missen, dan ligt er in ieder geval een gloednieuwe run-off area voor je klaar, waarmee je achter de grindbak langs weer terug op het circuit komt.
Als vanouds stuur je de Tarzan pas ultra laat in en de apex ligt voorbij 2/3e van de bocht. Probeer aan de binnenkant de curbstone zoveel mogelijk mee te nemen en bij het uitkomen kun je op droog de curbstones links van de baan eveneens vol meenemen. Vervolgens laat je de auto naar het midden van de baan lopen om de volgende bocht, Gerlach, in een rechte lijn aan te kunnen remmen. Deze bocht stuur je blind in, nog voor je ziet hoe het verdere verloop van het circuit is. Sinds de verbouwing is het uitkomen van de Gerlach nog breder geworden, waardoor je enorm veel snelheid mee de bocht in kunt nemen. Je stuurt de Gerlach zeer vroeg in en laat de auto vervolgens helemaal naar buiten rollen.
Het asfalt daalt vervolgens flink, dus je rempunt voor de Hugenholtzbocht komt al eerder dan je zou verwachten. Zorg er wel voor dat je stuur helemaal recht staat, voordat je begint met remmen. Omdat het asfalt zo sterk daalt ligt het gevaar om je hier te verremmen altijd op de loer, maar omdat de Hugenholtz een enorme banking heeft gekregen kun je er met ontzettend veel snelheid in, doorheen en uit komen. In de regen is de lijn met de meeste auto’s helemaal bovenlangs langs de betonnen muur, maar zorg het kleinste foutje wordt dan wel genadeloos afgestraft. Vervolgens kom je op een zeer snel stuk van het circuit. Probeer een zo kort mogelijke lijn langs de rechterkant van de baan te rijden om zo weinig mogelijk meters te maken. De Hunserug en Rob Slotemaker bocht die volgen zijn een zeer snelle links-rechts combinatie die in het droog met de meeste auto's voor een ervaren rijder volgas te nemen zijn. Probeer de auto in ieder geval zoveel mogelijk te laten rollen door de Hunserug en de curbstones aan de binnenkant als clipping point te gebruiken. In de Slotemaker bocht mik je op de tweede 'driehoek' van curbstones en laat je de auto naar buiten lopen op weg naar de enige bocht ter wereld die een eigen fanclub heeft: het Scheivlak.
Het asfalt heeft hier een flinke verkanting, dus laat aan de linkerkant van de baan anderhalf à twee meter liggen om makkelijker in te kunnen sturen. De apex in het Scheivlak ligt heel erg laat en probeer je auto weer zo weinig mogelijk te laten wringen en zo veel mogelijk te laten rollen. Na het Scheivlak laat je de auto een beetje richting het midden van de baan lopen om de Mastersbocht in rechte lijn aan te kunnen remmen. Je kunt de curbstones aan de linkerzijde van het circuit hiervoor meenemen. De Mastersbocht opent helemaal, waardoor je instuurpunt heel erg vroeg ligt. Je rempunt ligt dus ook vroeger dan je zou verwachten. De curbstones aan de binnenkant kun je helemaal meepakken en laat je auto na de bocht helemaal naar buiten lopen tegen of op de nieuwe curbstones die daar liggen. Pas op dat je niet teveel blijft sturen, want overstuur ligt hier altijd op de loer. Vervolgens probeer je de volgende bocht zonder naam weer zoveel mogelijk in rechte lijn aan te remmen. Je instuurpunt is hier vrij moeilijk te bepalen, maar probeer helemaal de binnenkant van de bocht te halen en zorg ervoor dat je bij het uitkomen weer helemaal buiten komt. marshalls posts die je hier vroeger als referentie kon gebruiken zijn verdwenen. De Vodafone bocht die volgt is belangrijk, omdat je veel snelheid mee wilt nemen de bocht uit het rechte stuk op. Zorg ervoor dat je weer in rechte lijn aan kunt remmen en dat je op 2/3e van de bocht de apex tegen of op de binnenste curbstones meepakt. Let op bij het uitkomen van de bocht dat je niet te ver naar buiten uit komt, want de uitloop naast de baan is hier zeer hobbelig, waardoor een crash altijd op de loer ligt.
Het rechte stuk leidt naar de Hans Ernst bocht, de enige chicane van het circuit. Het eerste gedeelte naar rechts kun je de curbstones rechts helemaal meenemen en je bouwt als je het goed doet zoveel snelheid op dat je even moet remmen voor het tweede gedeelte van de chicane. Zorg in ieder geval dat je zoveel mogelijk snelheid mee kunt nemen de bocht uit. De curbstones bij het uitkomen rechts zijn er om gebruikt te worden. Na een kort recht stuk tik je even kort de rem aan en duik je de Kumho bocht in. De curbstones aan de binnenzijde zijn minder breed dan ze waren, maar je kunt (en moet) ze nog steeds meenemen, waarna je met hoge snelheid de Arie Luyendijk bocht, het oude Bos Uit, nadert. Na de verbouwing is dit eveneens een kombocht geworden en is hij met vrijwel alle alle auto’s volgas.
Als je het goed hebt gedaan, kom je op hoge snelheid het rechte stuk richting start-finish op en zit er weer een snelle ronde Zandvoort op!Deelnemers
1. Coureur voor een uur - BMW E36 325i - hele dag
2. Niels Quist - Mazda MX5 - hele dag - (ARR)
3. Irene Bettina Ehrensberger Scharff - Porsche Cayman GT4 - hele dag
4. Shengli Huang - BMW E36 325i - middag
5. Rutger Dalenoord - Mercedes SLK - hele dag
6. Bob van der Panne - Porsche Cayman - ? - (ARR)
7. Bart Jansen - BMW M240i Cup - hele dag
8. Roelof Poll - BMW M3 - ? - (ARR)
9. Frank Langbein - BMW E30 325i - middag - (ARR)
10. Alexander Berger - BMW M240i Cup - hele dag - (ARR)
11. Leo Cornelisse - BMW M240i Cup - hele dag - (ARR)
12. Thomas Kramwinkel - Seat Cupra TCR - hele dag
13. Lennart Hiemstra - Porsche Cayman GT4 - hele dag - (ARR)
14. Rob K - Porsche Cayman GT4 - middag - (ARR)
15. Ulrich Wallscheid - Porsche Cayman S - middag
16. Arnd Eberhardt - Porsche Cayman GT4 - ochtend
17. Christian van den Bril - BMW Z4M - middag
18. Martin Bittan - Porsche Cayman S - middag
19. Rob Reynders - ? - ?
20. Arjan Klem - BMW E36 325i - middag - (ARR) - (+1ui)
21. Erwin Schroevers - DF BMW E36 325i - 15t17 - (+1ui) !
22. Tom Koffeman - Subaru Impreza WRX - ochtend
23. Bert van Ravenshorst - BMW E46 325i - middag
24. Sijmen Versteegt - BMW Z3M Coupe - middag - (ARR)
25. Gertjan Kalis - Toyota Yaris GR - hele dag
26. Gertjan Kalis - Toyota Yaris GR - hele dag
27. Gertjan Kalis - Toyota Yaris GR - hele dag
28. Gertjan Kalis - Toyota Yaris GR - hele dag
29. Gertjan Kalis - Toyota Yaris GR - hele dag
30. Gertjan Kalis - Toyota Yaris GR - hele dag
31. Jorg Michiels - BMW 3serie - hele dag
32. Jacques Groenewegen - BMW E46 325i Compact - middag
33. Mik Kuiper - Mazda MX5 - middag
34. Vincent Wedekind - Ariel Atom - hele dag - bet
35. Vincent Wedekind - Mazda MX5 - hele dag - bet
36. Vincent Wedekind - DF BMW E36 325i - hele dag - bet
37. Christian Hauck - Jaguar Ftype - hele dag
38. Geert Verhagen - Honda Civic Type R - 11t15 - (ARR)
39. Marcel Rijnen - Westfield - 11t15 - (ARR)
40. Wilbert Groenewoud - BMW E92 M3 - ochtend - (ARR)
41. Erwin Goënga - Mercedes SLK - middag - (ARR)
42. Rob K - Porsche Cayman GT4 - middag - (ARR)
43. Jeroen Mets - ? - middag - (ARR)
44. Niels van Duijn - BMW M240i - 15:30t17
45. Vincent Waanders - Seat Leon Cupra - middag
46. Douwe Terpstra - BMW M235i - middag - (ARR)
47. Shengli Huang - BMW E36 325i - middag
48. Race Sensation - BMW 318ti Compact - hele dag
49. Race Sensation - BMW 318ti Compact - hele dag
50. Race Sensation - BMW 318ti Compact - hele dag
51. Race Sensation - BMW 318ti Compact - hele dag
52. Race Sensation - BMW 318ti Compact - hele dag
53. Patrick Amants - ? - ? - allesbet
54. Mark Dols - Marcos GT - 1u
55. René van der Zel - BMW M240i - hele dag
56. Harold Goddijn - BMW M240i - hele dag
57. Marco Geeratz - BMW M240i - hele dag
58. Pedro Morres - Porsche 911 GT3 RS - middag
59. Carlo Thoonsen - Porsche 911 GT3 RS - middag
60. Gertjan Kalis - Toyota Yaris - hele dag
61. Gertjan Kalis - Toyota Yaris - hele dag
62. Mike Fritz - BMW E46 325i - hele dag - (ARR)
63. Christian Hauck - Mazda MX5 - hele dag
64. Martijn Roozenboom - BMW M240i Cup - hele dag
65. Paul Vahstal - BMW M240i Cup - hele dag
66.
67. Rien Janssen - BMW M240i Cup - hele dag
68. Joost van Gestel - BMW M240i Cup - hele dag
69. Wim Janzen - Austin Healey 3000 - hele dag
70. Steef van der Plank - Mazda MX5 - middag
71. Bonk Motorsport - BMW M4 GT4 - hele dag
72. Rick van Remmen - BMW M240i Cup - hele dag
73. Maurice Arnts - BMW M240i Cup - hele dag
74. Philip Plotnikov - BAC MONO - ochtend
75. Sander Vale - Porsche Cayman - ochtend - (ARR)
76. Maarten Lek - Saker - ochtend - (ARR)
77. Koen Bogaerts - BMW E36 325i - ochtend
78. Henk Stam - DF BMW E36 325i - middag - (ARR)
79.
80.

Andre
Berichten: 11223
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:57

Re: [03-06-2022] DF @ Zandvoort EXTRA deel VII

Bericht door Andre » 05 apr 2022, 17:23

Dit mag wat kosten. Trackdays rijden word echt een hobby voor sigaren rokende miljonairs.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten