Corona in Nederland.....

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarkS
Berichten: 2903
Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door MarkS » 13 jan 2021, 16:16

Ik vond het origineel het beste

Gebruikersavatar
Downforce Hans
Berichten: 12543
Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
Locatie: Waterloo

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Downforce Hans » 13 jan 2021, 16:31

Vanaf vanmiddag tot vanavond 21.00 komen er 9 vliegtuigen vanuit het gemenebest naar Schiphol........
Lopen die mensen nu zo langs de Douane Nederland in of worden die nog gecontroleerd op Corona? Je zou toch zeggen gezien de situatie nu daar dat dat meer gecontroleerd wordt?

Kadett
Berichten: 4588
Lid geworden op: 05 nov 2018, 18:43

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Kadett » 13 jan 2021, 17:44

@ Robin... ging mij meer om het verhaal wel of niet 'nevenschade' vanwege alle corona maatregelen en de beperkende meidsche middelen beschikbaar in ons land.

Wat Luco zegt klinkt bot maar niet zo gek. Had je bij wijze van 100k doden en een nog redelijk draaiende economie.

Nu heb je een economie die aan de beademing vast zit en op lange termijn misschien wel net zoveel doden door het niet kunnen behandelen van mensen met kanker/vaatziekten etc. Of een verkeerslachtoffer die niet naar dichtsbijzijnde ziekenhuis vervoerd kan worden omdat die potdicht zit door corona en in de ambulance komt te overlijden.

Ik ben over 1 ding blij... dat ik niet over zulke beslissingen een keuze moet maken. Nu lijkt het weer af te nemen, maar je zou als arts maar keuze moeten gaan maken over wie je wel of niet behandelt met dood tot gevolg :(

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31029
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door JP » 13 jan 2021, 18:01

Je kunt je afvragen of het wel zo erg is in de zorg als voorgeschilderd. Met een 700 ic bedden bezet (62% vab de capaciteit) is nog altijd vele malen minder dan in de 1e golf. Toen de reguliere zorg afgeschaald werd, stonden er genoeg regio’s met de oren te klapperen, want er was a) niet overal een tekort en b) ze moesten het uit de media horen dat dit werd ingevoerd. Ben deze week zelf nog op een poli geweest en die draaien gewoon door. Ook die bevestigde dat niet alles meteen op een hoop gegooid werd en afgeschaald.

Online
SlowCo
Berichten: 3508
Lid geworden op: 23 sep 2008, 09:36

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door SlowCo » 13 jan 2021, 18:03

Downforce Hans schreef: 13 jan 2021, 16:31 Vanaf vanmiddag tot vanavond 21.00 komen er 9 vliegtuigen vanuit het gemenebest naar Schiphol........
Lopen die mensen nu zo langs de Douane Nederland in of worden die nog gecontroleerd op Corona? Je zou toch zeggen gezien de situatie nu daar dat dat meer gecontroleerd wordt?
Uit de Telegraaf:

Nog altijd druk verkeer van vluchten en vrachtwagens

Britse coronavariant kan vrij ons land in door tal van uitzonderingen
Door GERT VAN HARSKAMP EN YTEKE DE JONG


AMSTERDAM - Nederland probeert uit alle macht de opmars van de Britse woekervariant van het coronavirus een halt toe te roepen. Maar terwijl het kabinet en experts van het Outbreak Management Team zich beraden op verdergaande maatregelen zoals een avondklok, landen er elke dag tientallen vluchten vanuit het VK op Schiphol, komen er treinen aan en rijden er honderden vrachtwagens vanuit Engeland de grens over.

Er rijden nog altijd honderden vrachtwagens per dag heen en weer tussen Groot-Brittannië en Nederland.
Er rijden nog altijd honderden vrachtwagens per dag heen en weer tussen Groot-Brittannië en Nederland.Ⓒ ANP/HH
Vrachtwagenchauffeurs, luchtvaartpersoneel, kinderen onder de 13 jaar, scheepsbemanningen, werknemers van olie- en gasplatformen en de Noordzeevissers hoeven zich niet te laten testen, waardoor er een mogelijkheid blijft dat het virus toch meereist vanuit Groot-Brittannië naar Nederland.

Diplomaten
Ook diplomaten en medewerkers van Buitenlandse Zaken zijn vrijgesteld van de testplicht. Die uitzonderingen zijn vorige week bepaald door het parlement. Woensdag werd bekend dat reizigers uit het VK en Zuid-Afrika nog een extra sneltest voor vertrek moeten afleggen, naast de negatieve coronatest. Onduidelijk is of dat ook voor de uitzonderingen geldt.

Transport en Logistiek Nederland gaat uit van dagelijks zo’n 500 vrachtwagens heen en terug naar ons land met chauffeurs die niet hoeven te worden getest. Het werkelijk aantal ligt zelfs hoger dan dat, omdat er ook buitenlandse vervoerders inschepen in Nederland . Chauffers brengen veel tijd door in cabine, zegt een woordvoerder van TLN. „Zeker in deze tijd waarin wegrestaurants gesloten zijn. Ze zijn niet aanwezig bij het laden en lossen. Bovendien moeten de chauffeurs tien dagen in quarantaine, als zij terugkomen uit een risicogebied en niet aan het werk zijn.”

Ziedend
Winkeliers zijn ziedend dat zij hun zaak moeten sluiten om verspreiding van het virus tegen te gaan, maar dat er dagelijks nog steeds mensen zonder test uit Groot-Brittanië Nederland binnenkomen.

„Dan vraag je je toch af wat de verhoudingen zijn als benadrukt wordt dat het zo belangrijk is om de Britse variant tegen te gaan”, zagt Jan Meerman, directeur van INretail, de brancheorganisatie van non-foodwinkels. „En dat is de hele tijd zo. Vorige week was dat met het gedoe van Albert Heijn die met handdoeken stunt, terwijl onze winkels waar handdoeken verkocht worden, niet open mogen.”

Maatregelen
Ondertussen zijn er wel transportbedrijven die zelf maatregelen nemen. Transportbedrijf Heebink is een van de grootste Nederlandse transporteurs op het Verenigd Koninkrijk. De onderneming heeft tachtig vrachtwagens tussen Engeland en het Europese vasteland rijden en voert elke dag twintig tot dertig ritten van en naar het VK.

Heebink heeft voor zijn chauffeurs een streng coronaprotocol opgezet. Zo mogen de chauffeurs niet met meerdere mensen in de hut op de veerboot en slapen ze er in hun eentje. Ook moeten de chauffeurs hun cabine schoonhouden, wordt van ze verwacht dat ze elk half uur hun handen wassen en moeten ze op meerdaagse ritten naar het VK elke dag schone kleding aan. Ook is het de chauffeurs van Heebink verboden zich in drukke ruimtes te bevinden.

Quarantaine
Dagelijks zijn er ook ruim twintig vluchten van Schiphol naar de Britse luchthavens, uitgevoerd door British Airways en KLM. Het leidde dinsdagavond tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge tot vragen en onbegrip op sociale media: hoeveel zin heeft een langere en mogelijk strenge Nederlandse lockdown als we ondertussen het virus ’gewoon’ de grens over laten komen?

Het verspreidingsrisico van het vliegverkeer is vooralsnog ingedamd, omdat de reizigers een negatieve coronatest bij zich moeten hebben en tien dagen in quarantaine moeten bij aankomst. Een ’dubbel slot op de deur’, vindt minister De Jonge (Volksgezondheid). Automobilisten worden niet gecontroleerd bij binnenkomst in Nederland, maar reizigers moeten bij aankomst in Calais in Frankrijk via de Kanaaltunnel wel een negatieve coronatest bij zich hebben.

Het personeel van luchtvaartmaatschappij KLM, dat veel vluchten uitvoert op het Verenigd Koninkrijk, hoeft zich niet te laten testen na een vlucht uit het land.

Hotelkamer
Op een doordeweekse dag voert KLM 23 Britse vluchten uit voor noodzakelijke reizen en vracht, aldus een woordvoerder. „De crew moet op de hotelkamer blijven en mag niet in groepen bijeenkomen. Ze gebruiken mondkapjes en houden zich aan richtlijnen, zoals afstand houden. Daarmee proberen we het virus buiten de deur te houden.” Cabinevakbond VNC zegt zich grote zorgen te maken over het doorvliegen naar Groot-Brittannië.

Een vliegverbod wordt door het kabinet als te drastisch gezien, zo werd dinsdag duidelijk. Vlak voor kerst was er gedurende twee dagen wel sprake van een vliegverbod toen de grenzen uit angst voor het Britse virus werden dichtgegooid.

Test bij aankomst
De wet is daarna met spoed veranderd, waardoor reizigers verplicht zijn om zich 72 uur voor aankomst in Nederland te laten testen. De politiek maakt zich zorgen, maar vooralsnog richt zich dat op het luchtverkeer en niet op de vrijstellingen.

Er zijn nog tientallen vluchten tussen Groot-Brittannië en Nederland.
Er zijn nog tientallen vluchten tussen Groot-Brittannië en Nederland.Ⓒ BLOOMBERG
Bloemenveiling
Ook bij bloemenveiling FloraHolland zijn maatregelen genomen. Met €855 miljoen aan exportwaarde is het Verenigd Koninkrijk na Duitsland de belangrijkste handelspartner voor de Nederlandse bloemenhandel. „Bij ons is het verplicht om overal op de marktplaats mondkapjes te dragen en bij overtreding wordt er ook gesanctioneerd”, zegt een woordvoerder. „Overal moet afstand worden gehouden.”

FloraHolland benadrukt dat niet al het bloementransport naar het Verenigd Koninkrijk ook chauffeurs meegaan. „Bij het vervoer van bloemen zie je juist vaak dat een vrachtwagenchauffeur de trailer naar de boot brengt en alleen de trailer op de boot gaat. In het Verenigd Koninkrijk koppelt vervolgens een Britse chauffeur die trailer weer aan zijn vrachtauto.”

Desalniettemin doet FloraHolland er alles aan om contacten tussen verschillende chauffeurs en de logistieke medewerders op de veilingvloer te verminderen. „De verschillende kantines waar chauffeurs om medewerkers even een broodje kunnen bestellen of hun eigen lunch kunnen opeten, een bak koffie kunnen drinken en een beetje ontspannen, zijn allemaal gesloten”, aldus de veilingwoordvoerder. „Er staan her en der alleen nog wat snoep- en drankautomaten.”

De druk op de Britse gezondheidszorg wordt groter door een nieuwe variant van het coronavirus.
De druk op de Britse gezondheidszorg wordt groter door een nieuwe variant van het coronavirus.Ⓒ EPA
Avondklok
Op dit moment bekijkt de veiling volgens de woordvoerder vooral hoe de bloemenhandel kan functioneren met een avondklok. Bloemen en planten zijn een versproduct, dus snelle aan- en afvoer is uitermate belangrijk. „Wij werken 24 uur per dag. Wij krijgen ’s avonds en ’s nachts aanvoer en beginnen vroeg met het veilen. Stel dat er een avondklok komt, dan raakt dat toch de continuïteit van de handel. De aanvoer is erg belangrijk voor de prijsvorming van producten.”

De internationale scheepvaart heeft na de uitbraak van de SARS epidemie in 2003 maatregelen genomen om verspreiding van infectieziekten en virussen tegen te gaan. Voor de Wereldgezondheidsorganisatie WHO was dat de reden om alle havens te verplichten een een gezondheidsautoriteit in het leven te roepen. Elk schip moet een gezondheidsverklaring voor de hele bemanning versturen voor het in de haven aankomt. Die wordt beoordeeld door de GGD.

Haven
„Kan er geen zogheten Declaration of Health overlegd worden, dan zal de GGD besluiten wat er moet gebeuren”, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. „Het kan zijn dat er dan besloten wordt dat de bemanning in quarantaine moet in een speciale quarantaineruimte in de haven of dat het schip zelfs helemaal verboden wordt binnen te varen. Maar die maatregelen waren er dus al voor corona.”


RIVM-baas Jaap van Dissel is bezorgd over de opkomst van de Britse variant van het coronavirus. Extra maatregelen om het thuisbezoek te beperken lijken volgens hem onvermijdelijk.

Online
SlowCo
Berichten: 3508
Lid geworden op: 23 sep 2008, 09:36

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door SlowCo » 13 jan 2021, 18:07

Wouter81 schreef:complot.JPG
Boerenverstand!

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 13 jan 2021, 19:00

Kadett schreef: 13 jan 2021, 17:44 @ Robin... ging mij meer om het verhaal wel of niet 'nevenschade' vanwege alle corona maatregelen en de beperkende meidsche middelen beschikbaar in ons land.

Wat Luco zegt klinkt bot maar niet zo gek. Had je bij wijze van 100k doden en een nog redelijk draaiende economie.

Nu heb je een economie die aan de beademing vast zit en op lange termijn misschien wel net zoveel doden door het niet kunnen behandelen van mensen met kanker/vaatziekten etc. Of een verkeerslachtoffer die niet naar dichtsbijzijnde ziekenhuis vervoerd kan worden omdat die potdicht zit door corona en in de ambulance komt te overlijden.

Ik ben over 1 ding blij... dat ik niet over zulke beslissingen een keuze moet maken. Nu lijkt het weer af te nemen, maar je zou als arts maar keuze moeten gaan maken over wie je wel of niet behandelt met dood tot gevolg :(
Eensch...

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 13 jan 2021, 19:02

Downforce Hans schreef: 13 jan 2021, 16:31 Vanaf vanmiddag tot vanavond 21.00 komen er 9 vliegtuigen vanuit het gemenebest naar Schiphol........
Lopen die mensen nu zo langs de Douane Nederland in of worden die nog gecontroleerd op Corona? Je zou toch zeggen gezien de situatie nu daar dat dat meer gecontroleerd wordt?
Inderdaad. Hoe gaat dat? Iedere passagier zwaar controleren en in Q? Of?

Edit : SlowCo's post/ verhaal gelezen.

Halfslachtig beleid met allerlei uitzonderingen.

*zucht* What else is new?


Wie wil er 'n pilsje.

Gebruikersavatar
alt
Berichten: 3015
Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door alt » 15 jan 2021, 13:25

Vandaag een van mijn huurders aan de telefoon, Uitvaartservice de Haan.
Wij hebben ook nog even gepraat over de sterfte aan corona over de laatste weken.
De Haan vertelde mij, dat er iets meer mensen waren gestorven in vergelijking met een zware griepgolf.

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39592
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Arthur » 15 jan 2021, 13:34

Griep? Daar kraait geen Haan naar ;)

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 15 jan 2021, 14:21

Ik las Uitlaatservice. Dus ik denk: die alt zit aan de lock downpipe:-)

Gebruikersavatar
Henk Jan
Berichten: 1441
Lid geworden op: 13 feb 2007, 10:20

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Henk Jan » 15 jan 2021, 14:32

Goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

https://www.facebook.com/ioapro1501

Gebruikersavatar
alt
Berichten: 3015
Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door alt » 15 jan 2021, 14:33

Ik ben gelukkig niet de enigste, Robin, die dingen leest die je denkt dat er staat, maar dan blijkt er iets anders te staan.
Dus jij had op de lagere school ook een 4 voor lezen?

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 15 jan 2021, 14:42

alt schreef: 15 jan 2021, 14:33 Ik ben gelukkig niet de enigste, Robin, die dingen leest die je denkt dat er staat, maar dan blijkt er iets anders te staan.
Dus jij had op de lagere school ook een 4 voor lezen?
Ja klopt ik had een 8 voor rekenen inderdaad.

Gebruikersavatar
smiley
Berichten: 9081
Lid geworden op: 06 dec 2009, 01:07
Auto: Opel Speedster Supercharged
Locatie: Etten-Leur

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door smiley » 15 jan 2021, 14:57

alt schreef: 15 jan 2021, 13:25 Vandaag een van mijn huurders aan de telefoon, Uitvaartservice de Haan.
Wij hebben ook nog even gepraat over de sterfte aan corona over de laatste weken.
De Haan vertelde mij, dat er iets meer mensen waren gestorven in vergelijking met een zware griepgolf.
Zelfs de uitvaartmaatschappijen vragen NOW aan. :coffee:
https://www.uitvaart.nl/nieuws/23-uitva ... idie/61474

Gijzert
Berichten: 4977
Lid geworden op: 01 aug 2013, 19:48

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Gijzert » 15 jan 2021, 16:36

smiley schreef: 15 jan 2021, 14:57
alt schreef: 15 jan 2021, 13:25 Vandaag een van mijn huurders aan de telefoon, Uitvaartservice de Haan.
Wij hebben ook nog even gepraat over de sterfte aan corona over de laatste weken.
De Haan vertelde mij, dat er iets meer mensen waren gestorven in vergelijking met een zware griepgolf.
Zelfs de uitvaartmaatschappijen vragen NOW aan. :coffee:
https://www.uitvaart.nl/nieuws/23-uitva ... idie/61474
Tsja. voor 2 kippen en een paardekop krentebollen smeren kan niet uit natuurlijk.

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 15 jan 2021, 16:57

Henk Jan schreef: 15 jan 2021, 14:32 Goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

https://www.facebook.com/ioapro1501
M'n Italiaans is maar zózó. Vanaf 15 januari....nu dus? Wat dan?

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 27808
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Luco » 15 jan 2021, 17:49

Robin schreef: 15 jan 2021, 16:57
Henk Jan schreef: 15 jan 2021, 14:32 Goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

https://www.facebook.com/ioapro1501
M'n Italiaans is maar zózó. Vanaf 15 januari....nu dus? Wat dan?
horeca open?

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 15 jan 2021, 17:55

Luco schreef: 15 jan 2021, 17:49
Robin schreef: 15 jan 2021, 16:57
Henk Jan schreef: 15 jan 2021, 14:32 Goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

https://www.facebook.com/ioapro1501
M'n Italiaans is maar zózó. Vanaf 15 januari....nu dus? Wat dan?
horeca open?
Dat idee had ik al Ludovico. Grazie Mille:)

Online
Gebruikersavatar
frankie
Berichten: 2063
Lid geworden op: 23 nov 2008, 14:17
Locatie: BMW city

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door frankie » 15 jan 2021, 18:08

Alleen vandaag toch?

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door PeterB » 15 jan 2021, 18:50

"Geniet" er nog maar van dit weekend.
Volgende week ook hier de avondklok.

Gebruikersavatar
smiley
Berichten: 9081
Lid geworden op: 06 dec 2009, 01:07
Auto: Opel Speedster Supercharged
Locatie: Etten-Leur

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door smiley » 15 jan 2021, 21:30

Gijzert schreef: 15 jan 2021, 16:36 Tsja. voor 2 kippen en een paardekop krentebollen smeren kan niet uit natuurlijk.
Het ging mij meer om de ironie dat naast het ziekenhuiswezen, dit de drukste bedrijfstak zou moeten zijn in deze barre tijden.
Blijkbaar niet.

Robin
Berichten: 51205
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Robin » 16 jan 2021, 08:13

PeterB schreef: 15 jan 2021, 18:50 "Geniet" er nog maar van dit weekend.
Volgende week ook hier de avondklok.
Wat inhoudt dat de tijd die je wél naar buiten mag efficienter besteedt door naar de toch al drukke supermarkt te gaan. Hutje-mutje gistermiddag ook in de Albert Heijn. Ik schrok ervan zoveel mensen 'op elkaar' bij de kassa's etc.

Nu ben ik niet de angstigste betr Corona, maar dáár creeer je besmettingshaarden. Maarja een dilemma: Eten & drinken is 'de basisbehoefte' naast een dak boven je hoofd....

Dit wordt niks.

Gewoon uit de lockdown en zwakkeren beschermen. Wij/de rest (98% even voor de vorm) merken er 'niks'van en dan kunnen we door.

Besmettelijker dan al superbesmettelijk zouden de nieuwe varianten zijn, maar niet zozeer dodelijk(er), alsof Corona überhaupt 'dodelijk' is, relatief. Anders zouden er nu tientallen miljoenen doden zijn. En neen lockdowns hebben amper effect.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 27808
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Luco » 16 jan 2021, 08:45

Tja en het was allemaal voorspeld door de wappie complotdenkers, tijdlijnen komen iig verdacht veel overeen.


Ow nee dat is natuurlijk toeval.
Laatst gewijzigd door Luco op 16 jan 2021, 08:51, 1 keer totaal gewijzigd.

Geertmans
Berichten: 675
Lid geworden op: 31 okt 2011, 14:19

Re: Corona in Nederland.....

Bericht door Geertmans » 16 jan 2021, 08:45

smiley schreef: 15 jan 2021, 21:30
Gijzert schreef: 15 jan 2021, 16:36 Tsja. voor 2 kippen en een paardekop krentebollen smeren kan niet uit natuurlijk.
Het ging mij meer om de ironie dat naast het ziekenhuiswezen, dit de drukste bedrijfstak zou moeten zijn in deze barre tijden.
Blijkbaar niet.
Zo ironisch vindt mijn kennis de uitvaartverzorger het allemaal niet. Dat de begrafenissen/crematies minder omzet opleveren, wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet uitgevoerd moeten worden. De werkdruk is daar ontzettend hoog. 1 voordeel is dat ze flink op reistijd kunnen besparen doordat ze niet 3x bij elk gezin langs mogen gaan, maar zoveel mogelijk telefonisch en online bespreken.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazon [Bot], Dimitri, frankie, Hitz, mark123, Paul76, Philipoo, RS-Ron, s2k, sitechris, SlowCo en 156 gasten