SLS 2007

Een eigen hoekje voor alle klassiekers!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ruud Bosch
Berichten: 294
Lid geworden op: 17 mar 2006, 23:47
Locatie: Sweet Lake City
Contacteer:

SLS 2007

Bericht door Ruud Bosch » 21 aug 2007, 23:41

[img:700:153]http://www.historicrally.org/images/top.jpg[/img]


http://www.historicrally.org/pages/sls07.htm
Gewijzigde opzet 15e SLS Classic

Voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis van de SLS Classic zal Nederlands oudste regelmatigheidsrit niet in Scheveningen van start gaan.

Mede op verzoek van veel trouwe deelnemers, hebben het Stichtingsbestuur en de HRO besloten dat in ieder geval de drie komende edities van de SLS Classic van start zullen gaan bij Sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

Na 12 jaar altijd bijzonder welkom te zijn geweest bij het Holiday Inn in Diegem, zal de SLS Classic de komende jaren overnachten in Houffalize midden in de Belgische Ardennen.

Een en ander betekent dat de route door andere gebieden zal voeren hetgeen het evenement ongetwijfeld een nieuwe impuls zal geven en interessanter zal maken.

Donderdagavond 23 augustus a.s. zal de documentencontrole plaatsvinden op Sportcentrum Papendal en na een gezellige borrel en overnachting vertrekt de rallycaravaan vrijdagochtend via Nederland, Duitsland en België naar Houffalize.
Zaterdag voert de route naar Luxemburg en terug waarbij er nog meer echte “rallyweggetjes” aangedaan kunnen worden omdat de overnachtingslocatie (zowel vrijdag op zaterdag als zaterdag op zondag in Houffalize) dichter bij Luxemburg ligt dan het oude vertrouwde Diegem.
Dit houdt tevens in dat er zaterdagavond iets eerder gefinished zal worden.
Zondagmiddag zal de spectaculaire finish uiteraard weer plaatsvinden op de altijd gezellige Scheveningse Boulevard.

Ik rij en mijn vrouw navigeert (nu voor de derde keer), deze keer met startnummer 129.

Gebruikersavatar
Dennis Cavallino
Berichten: 15802
Lid geworden op: 02 feb 2006, 13:36
Locatie: Groene Hart
Contacteer:

Bericht door Dennis Cavallino » 22 aug 2007, 01:22

Heel veel plezier en succes Ruud!!

Jammer dat ik tussendoor niet even kan komen kijken naar de start morgen. Maar ja, het maakt de Rally er wel veel leuker op! Den Haag is één grote puinbak op dit moment. Lopend kom je overal nog het snelst. :shock:

Gebruikersavatar
Ruud Bosch
Berichten: 294
Lid geworden op: 17 mar 2006, 23:47
Locatie: Sweet Lake City
Contacteer:

Bericht door Ruud Bosch » 31 aug 2007, 21:27

Mijn verslagje:

De Classic SLS, we rijden hem nu voor de derde keer. Vorig jaar waren we onderweg naar een goede klassering maar toen gooide de pechduivel roet in het eten. Dat moest nu anders, dus de auto extra goed nagekeken, kritische onderdelen vervangen door betere etc.

Op de vrijdag gaan we via Niederrhein, waar we al eerder waren met de rallyhappening (was nu weer top!) , via Swalmen naar Vaals in Zuidlimburg.

Wel oa met snelwegen met vervelende files, dat bederft de pret wel een beetje.

Helaas doet de startmotor het niet meer bij een van de testjes op Niederrhein als de motor afslaat, maar door de tijdsdruk is het simpeler de auto gewoon aan te duwen ipv te gaan sleutelen. Pas bij de pauze in Vaals hebben we even tijd om er naar te kijken en de beruchte klap met de hamer lost het probleem op.

Achteraf blijkt dat we ondanks de probleempjes op dat moment op de eerste plaats in de tourklasse staan.

Helaas laten we na de pauze een paar steken vallen (oa door bij Pijl 1 in Vaals een haakje te zien dat er niet is, is namelijk een zwart blokje van een zwart-geel-geblokt weggetje) Mede hierdoor hebben we met de tijd niet uit in dit traject. Waarschijnlijk missen we door diezelfde tijdsdruk ook controles. De 1 op100.000 kaarten maken het in Belgie erg moeilijk, en als we na afloop van de eerste dag in Houffalize zijn, blijken we naar de 8e plek gezakt te zijn. Misschien komt dat door gebrek aan routine (Carina had in maart van dit jaar voor het laatst bij de Delta-rally genavigeerd), maar we missen nu ook een goed werkend kompas. Die gaan we dus maar aanschaffen, want degene die we nu hebben is een tijdje terug (drie dagen na montage) er mee opgehouden en daar hebben we nu dus niets aan.

Zaterdag is een geweldige dag. Alleen maar leuke weggetje door de Ardennen en Luxemburg. De lunch bij een Italiaan in plaats van een Chinees op Place Guillaume II in Luxemburg Stad met al die 160 auto op het centrale plein, het is allemaal traditie maar toch is het nu ook voor de derde keer geweldig.

In het ochtendtraject lopen de testjes en de kaartlees trajecten goed, de koffie stop bij Moulin de Condorfs is een aardige puinhoop door te weinig parkeerplekken maar dat mag de pret niet drukken. Op een testje bij Wintrange over smalle weggetjes door een wijngaard hebben een narrow-escape-momentje als we een tegenligger tegenkomen en aan het eind blijkt de Stop-finish bezet te zijn door de voor ons rijdende auto.

De etappe vanuit Luxemburg-Stad terug naar Houffalize gaat via het Test-centrum van Colmar-Berg en oa een traject met het kompassysteem. Het testje in Colmar Berg is gaaf, met al die gladde witte stukken De bogey-tijd halen we weliswaar niet maar we gaan in ieder geval geen drie keer in de rondte (zoals anderen) maar we lopen ook geen strafpunten op. Het kompassysteem klopt aan het eind van het traject niet, maar omwille van de tijd rijden we door naar de TC.

Jammer genoeg is de zaterdag avond van deze SLS niet meer zoals de andere jaren. Er zijn voor onze klasse geen trajecten in het donker meer. De voor ons geplande regulaire eindtijd is om ongeveer 21.00 uur en dan gaat de zon net onder. We vinden dat jammer. Die paar uren speuren door het donker horen er gewoon bij.

Zondagochtend mogen we als een van de laatsten starten omdat er gestart wordt op omgekeerde klassementsvolgorde en we (weer of nog steeds) 8e staan.

De zondag wordt gekenmerkt door lange verbindingstukken over de snelweg (is wel prettig om alvast trajecten in te tekenen), een afgelaste test in Rosmalen en vooral in Belgie weer hele onduidelijke kaarten. Voor ons gevoel gaat het niet geweldig, maar we zien heel veel andere deelnemers ook zoeken. Op weg naar Utrecht voor de laatste test bij sponsor Atos komen we weer in de file die ons een half uur kost. Na de tests (en de lunch daar) is het neutraal naar Scheveningen, waar het weer gezellig druk is op de boulevard.

Als de voorlopige uitslag wordt opgehangen komen we tot ontdekking dat we zijn opgeklommen naar de 4e plek in het algemeen klassement en dat we de beste Mixed-Equipe zijn!

Gezien de resultaten gaan we volgend jaar Sportklasse rijden.

[img:550:364]http://www.classicargarage.com/common/p ... 20129a.jpg[/img]
© 2007, PIERRE RANDAXHE. Alle rechten voorbehouden

Gebruikersavatar
GTRene
Berichten: 54882
Lid geworden op: 01 mar 2007, 19:06

Bericht door GTRene » 31 aug 2007, 21:34

behoorlijk wat pech en tijdremmende dingen onderweg, maar schijnbaar dat velen daar last van hadden, maar desondanks toch een hoge eindklassering?! gefeliciteerd 8)

Gebruikersavatar
Dennis Cavallino
Berichten: 15802
Lid geworden op: 02 feb 2006, 13:36
Locatie: Groene Hart
Contacteer:

Bericht door Dennis Cavallino » 01 sep 2007, 13:39

Bij deze nogmaals gefeliciteerd met de erg hoge positie tijdens dit grote evenement! :D

Gebruikersavatar
Ruud Bosch
Berichten: 294
Lid geworden op: 17 mar 2006, 23:47
Locatie: Sweet Lake City
Contacteer:

Bericht door Ruud Bosch » 02 sep 2007, 12:47

Bedankt!

@ GTRene

Klopt inderdaad dat iedereen last heeft van files etc.
Tijdschema's worden dan in zo'n traject geneutraliseerd.

Verder qua puntentelling is het zo dat 10 minuten tijdsoverschrijding qua strafpunten overeenkomt met het missen van een routecontrole.
Dus soms moet je dan keuzes maken.

Nog wat pics "gepikt" ergens anders vandaan:

[img:550:366]http://www.classicargarage.com/common/p ... %20103.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... 20110a.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... %20113.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... 20118a.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... 20124a.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... 20145a.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... %2016a.jpg[/img]
[img:550:366]http://www.classicargarage.com/common/p ... S%2054.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... %2071a.jpg[/img]
[img:550:367]http://www.classicargarage.com/common/p ... %2080a.jpg[/img]
[img:550:362]http://www.classicargarage.com/common/p ... S%2011.jpg[/img]
© 2007, PIERRE RANDAXHE. Alle rechten voorbehouden

Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 8223
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

Bericht door Peter Tunissen » 04 sep 2007, 22:44

Mooie prestatie, gefeliciteerd!
Ik was die vrijdag toevallig ook in Roermond en heb heel wat equipes daar van hot naar her zien rijden om hun weg te vinden, was daar ook niet allemaal even duidelijk blijkbaar.
Wel erg mooie auto's en zeer fraaie foto's!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten