Nederland gaat naar de haaien

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
romo
Berichten: 26919
Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door romo » 22 mar 2019, 17:22

VK analyse zoals die hier reeds verwoord is;

Nieuwe strijd op rechts bedreigt stabiliteit van Rutte III
De verbluffende zege van Thierry Baudet bij de statenverkiezingen treft de rechtse regeringspartijen VVD en CDA in het hart. De stabiliteit van Rutte III is in het geding nu een nieuwe, hevige strijd om de rechtse kiezer al weer voor de deur staat.

Frank Hendrickx21 maart 2019, 22:05

Klaas Dijkhoff applaudisseert na de toespraak van premier Mark Rutte VVD. Beeld Marcel van den Bergh
Een dag na zijn grote overwinning is Thierry Baudet de redelijkheid zelve. Natuurlijk is Forum voor Democratie bereid om compromissen te sluiten, zegt hij donderdag tegen de uitgerukte pers. En natuurlijk begrijpt hij dat er water bij de wijn moet worden gedaan. Maar misschien, zo voegt Baudet er fijntjes aan toe, zijn VVD en CDA wel ‘heel erg geschrokken’. ‘Misschien komen ze zelf ook tot de conclusie dat de ingeslagen koers niet de juiste is. Daar wachten we op.’


Baudet heeft de tijd. Over twee maanden staan al weer de Europese verkiezingen voor de deur. ‘En de campagne begint vandaag’, zo valt bij FvD te horen. Als VVD en CDA hun beleid aanpassen, is dat mooi meegenomen. Als ze het niet doen, is het ook prima. Forum kan niet wachten om in mei een nieuwe dreun uit te delen aan premier Mark Rutte en CDA-leider Sybrand Buma.

VVD en CDA maken zich nu al op voor lastige weken. In april moet de coalitie duidelijk maken wat nu de plannen zijn voor een definitief klimaatakkoord. Zelfs na de teleurstellende provinciale verkiezingen blijft er genoeg politiek draagvlak voor een ambitieus klimaatbeleid: een deal met GroenLinks of PvdA is genoeg voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Beide oppositiepartijen hebben al laten doorschemeren dat ze beschikbaar zijn voor onderhandelingen; Jesse Klaver denkt zelfs aan een heuse ‘klimaatformatie’.

Voor de verkiezingen leken VVD en CDA bereid op te schuiven naar links om de klimaatagenda van Rutte III te redden, maar de grote overwinning van Baudet heeft alles veranderd. De rechterflank ligt open. Nu zaken doen met Klaver of Asscher lijkt een garantie voor een nieuwe zegetocht van Forum voor Democratie.

Zeker bij de VVD is dat een angstvisioen. De liberalen hebben slechts één zetel verloren, maar dat kan de pijn niet verzachten. Dat de VVD niet langer de grootste is, voelt voor Ruttes machtspartij als een amputatie. De liberalen zijn er aan gewend geraakt dat ze het politieke debat op het Binnenhof kunnen domineren, maar de afgelopen weken is dat niet meer gelukt. Baudet bepaalde de toon van de campagne; de VVD kwam niet verder dan een lofzang op het compromis – alles om het vaasje van de premier heel te houden.

Binnen de VVD zal de blik ook naar de premier gaan. Rutte leek jarenlang een onverslaanbare campaigner en debater; nu moet hij plotseling zijn meerdere erkennen in Baudet. Nieuwe discussies over Ruttes houdbaarheid dreigen. Een peiling in NRC Handelsblad toonde eerder al aan dat een meerderheid van het partijkader denkt dat Ruttes tijdperk ten einde loopt.

Ook de twijfels over de huidige koers zullen weer opborrelen. Voor het eerst is de VVD geconfronteerd met de electorale risico’s van het ambitieuze klimaatbeleid van Rutte III. Volgens de campagneleider van de partij, Bas Erlings, was de doorrekening van het klimaatakkoord een week voor de verkiezingen zelfs hét kantelpunt van de campagne. ‘Uit onze interne data blijkt dat toen veel kiezers richting FvD zijn gegaan.’

Het probleem van de VVD is ook dat de eigen achterban nooit is voorbereid op een groene koers. In het verkiezingsprogramma van 2017 stond amper een maatregel die de CO2-uitstoot extra zou verminderen. De overkoepelende boodschap was juist: het leven moet een beetje leuk blijven. Pas na de verkiezingen is Rutte herboren als groen-rechtse politicus, maar de sceptische kiezers volgen hem niet. De prijs is de doorbraak van Baudet als politieke machtsfactor op rechts.

Ook bij het CDA, dat in de Eerste Kamer zakt van twaalf naar negen zetels, is de huiver voor het ambitieuze klimaatbeleid inmiddels bijna tastbaar. De zege van Baudet wordt bij die regeringspartij gezien als een soort ‘klimaatrevolte’ van de kiezers. Nu al valt bij de partij te horen dat er nog eens goed gekeken moet worden naar alle plannen. Bij CDA-senatoren is twijfel te bespeuren over de door Baudet gehekelde klimaatwet die bepaalt dat Nederland voor 2050 95 procent minder CO2-uitstoot moet hebben.

Zo treft de komeet-achtige opkomst van Baudet de coalitie in het hart. VVD en CDA zijn huiverig geworden, maar het aangeslagen D66 – dat vier van de tien zetels in de Eerste Kamer verliest – moet juist laten zien dat Rutte III inderdaad het ‘groenste kabinet ooit’ is. Niet voor niets sorteerde Rob Jetten donderdag meteen voor op een samenwerking met GroenLinks of PvdA in de Eerste Kamer. ‘Forum voor Democratie heeft zichzelf al buitengesloten’, verkondigde de D66’er.

Voor premier Mark Rutte wacht een balanceeract. Hij moet als VVD-leider de opmars van Baudet stuiten en tegelijkertijd als premier voorkomen dat zijn toch al kwetsbare kabinet bezwijkt onder die nieuwe strijd op rechts.

Bron; VK.nl

Mike R32
Berichten: 6276
Lid geworden op: 01 mar 2007, 12:03
Auto: 292PS/402,7NM/6.600U/pm.
Locatie: Noord Oost boven Opatija.

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Mike R32 » 22 mar 2019, 17:46

Hoe komt een persoon(lijkheid) als Jetten in vredesnaam in de politiek? De man heeft de uitstraling van een lopend lijk en praat als Robin van Bassie en Adriaan. Wat misschien nog wel bedenkelijker en zorgelijker is dat er ook nog mensen zijn die er op stemmen.

Crookie
Berichten: 4281
Lid geworden op: 09 nov 2017, 12:34
Auto: Dikke Bmw
Locatie: München

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Crookie » 22 mar 2019, 19:33

Dit was ook kostelijk

Afbeelding

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1956
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door 350 Z » 22 mar 2019, 21:01

En Robojetten heeft 0,0% kennis van zaken en is slechts een praatpop.

M3tje
Berichten: 316
Lid geworden op: 21 jun 2016, 21:33

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door M3tje » 23 mar 2019, 07:11

Nederland is in de war, de huidige politieke elite is geschrokken van de masaliteit van deze wending, hoe om te gaan met baudet, politici met een ideologie vind men eng en zou deze het liefst negeren, maar ja hoe, volendam 40 % forum en veel gemeentes 25% van de stemmen.
Nederland polariseert in rap tempo, grappig is dat een van de grote thema’s van het forum een open democratie i.p.v de huidige weerbare democratie totaal niet opgepikt worden.
Het belooft nog wat voor de toekomst als dit de nieuwe trend wordt in de politiek

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39595
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Arthur » 23 mar 2019, 10:01

https://nos.nl/artikel/2277254-freek-de ... audet.html

Begint wel wat oude seniele trekjes te vertonen...

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 10:12

Ze noemen zichzelf intellectuelen ofzo, maar zijn zó wereldvreemd. Ik ben wéér niet verbaasd dat Freek dit heeft gedaan. Die man is zwaar gefrusteerd(moet wél bekennen dat ik een 30 jaar terug ofzo met de Oudejaarsconferences wel gek op z'n geouwehoer was!)

Maar dit....maar goed, iedereen mag z'n mening ventileren nietwaar?

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 10:27

1989 presenteerde Salman Rushdie z'n nieuwe boek De Duivelsversen bij Adriaan van Dis. De volgende dag werd(en wordt hij nog) vogelvrij verklaard door de moslimwereld...

Er is door links al eens 'n statement gemaakt tegen Pim Fortuin, eerst Melkert, toen Volkert om 't af te maken...

Toen Theo van Gogh vermoord door onze allervriendelijkste moslimterrorist Mohammed B.

Wilders heeft 24/7 beveiliging , Aayan Hirsi Ali had dat ook op een gegeven moment.

En nu heeft Baudet het allemaal gedaan...die ook al bedreigd werd door een leraar van een universiteit.

Edit: Waarom schreeuwt Freek niks over DENK?

Ik neem 'n kop koffie.

Gebruikersavatar
FreudeamFahren
Berichten: 2833
Lid geworden op: 06 aug 2009, 15:06

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door FreudeamFahren » 23 mar 2019, 11:25

Omdat Denk niet de schaal van FvD haalt, omdat Denk zich richt op een kleinere doelgroep en dus die schaalpotentie ook niet heeft, en omdat FvD aan haar grotere doelgroep naar de smaak van Freek populistisch fascistische trekken vertoont, en de doelgroep dat (natuurlijk) niet zo ziet.

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 11:28

Dank FaF, eerlijk gezegd was 't meer retorisch bedoeld:)

Ik dacht je rethorisch schreef met 'n h?

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 11:33

M'n vrouw is buitenlands universitair geschoold en verre van arisch en heeft gewoon zonder mijn goedvinden FvD gestemd:)

Gebruikersavatar
RJL86
Berichten: 574
Lid geworden op: 04 mar 2019, 10:02
Auto: Mazda 3
Contacteer:

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door RJL86 » 23 mar 2019, 12:04

Freek is een seniele oude man. Niet serieus te nemen.

Dit is ook zo'n mooi zuur stukje: https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bae90d7d/

Gebruikersavatar
Snipe
Berichten: 12631
Lid geworden op: 12 feb 2008, 20:08
Locatie: Amsterdam

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Snipe » 23 mar 2019, 12:13

FreudeamFahren schreef: 23 mar 2019, 11:25 Omdat Denk niet de schaal van FvD haalt, omdat Denk zich richt op een kleinere doelgroep en dus die schaalpotentie ook niet heeft, en omdat FvD aan haar grotere doelgroep naar de smaak van Freek populistisch fascistische trekken vertoont, en de doelgroep dat (natuurlijk) niet zo ziet.
En omdat Baudet in zijn groteske speech rechtstreeks de aanval opende op schrijvers, journalisten, kunstenaars en architecten. Daar zou je, als schrijvers, journalisten, kunstenaars en architecten, best iets van kunnen vinden.

Of dat dan op de manier van Freek de Jonge moet is weer een tweede, maar je zou ook kunnen denken dat het Boekenbal zo een beetje opgeschud wordt.

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 12:15

Als jij je ook aangesproken voelt zegt dat misschien ook wat over jou Perry?
Vind je jezelf beter als schrijver/journalist omdat je in die groep zit? Nee toch hoop ik?

Hoe vind je t dat 'wij' Fvd stemmers vaak als neonazi's en fascisten worden weggezet door 'links' veelal aanwezig op dat Boekenbal.

Dar wel over nagedacht?:)
Laatst gewijzigd door Robin op 23 mar 2019, 12:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Fernando
Berichten: 4985
Lid geworden op: 19 mar 2006, 03:27

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Fernando » 23 mar 2019, 12:16

Die oude man moeten ze tegen zichzelf in bescherming nemen. Verder echt schitterend om al die linkse figuren te zien, helemaal ten einde raad alsof Adolf is wedergekeerd opweg naar een nieuw derde rijk.

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 12:17

Wereldvreemdheid kent geen tijd:)

Tom
Berichten: 21697
Lid geworden op: 01 feb 2006, 17:35

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Tom » 23 mar 2019, 12:27

Fernando schreef: 23 mar 2019, 12:16 Die oude man moeten ze tegen zichzelf in bescherming nemen. Verder echt schitterend om al die linkse figuren te zien, helemaal ten einde raad alsof Adolf is wedergekeerd opweg naar een nieuw derde rijk.
Inderdaad. De linkse intellectuele verhevenheid maakt vergelijkingen die werkelijk nergens op slaan. Als iemand op de middelbare school zo'n vergelijking zou maken werd je de klas uitgestuurd: "ga jij maar even goed nadenken over wat je zei". En zie hier volwassen hoogopgeleide mannen/vrouwen die dat doen, die vanwege de (voor hen) tegenvallende uitslag ineens niet langer in een democratie lijken te geloven "want die fascist heeft gewonnen".

Gebruikersavatar
Snipe
Berichten: 12631
Lid geworden op: 12 feb 2008, 20:08
Locatie: Amsterdam

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Snipe » 23 mar 2019, 12:30

Robin schreef: 23 mar 2019, 12:15 Als jij je ook aangesproken voelt zegt dat misschien ook wat over jou Perry?
Vind je jezelf beter als schrijver/journalist omdat je in die groep zit? Nee toch hoop ik?

Hoe vind je t dat 'wij' Fvd stemmers vaak als neonazi's en fascisten worden weggezet door 'links' veelal aanwezig op dat Boekenbal.

Dar wel over nagedacht?:)
Ik voel me zeker niet beter, maar het valt me wel op dat journalisten (en schrijvers, kunstenaars en architecten) door Baudet worden aangesproken. Dan denk ik wel: ‘Goh, wonderlijk.’
Ik heb verder weinig op met Baudet, met zijn boreale toestanden, VOC-heimwee en (vooral) zijn Nexit-wens, maar hij heeft het op zich wel knap gedaan. Hij was zelf geen kandidaat bij deze verkiezingen maar won ze toch, terwijl hij in de meeste provincies niet eens een programma had. Ja, in Groningen; daar stond in zijn programma dat hij tegen de energietransitie was. Gewoon doorgaan met aardgas oppompen en toch uit het niets een van de grootste partijen worden in die provincie - dan is je campagne succesvol.

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 12:35

Ik vind het verwonderlijk dat een leraar op een universiteit Baudet bedreigt met 'Volkert waar ben je' en dat dat door vele schrijvers/journalisten/leraren/kunstenaars/links intellectueel Nederland en andere volle-zalen-trekkers een beetje lacherig wordt weggewuifd.

....

Gebruikersavatar
Snipe
Berichten: 12631
Lid geworden op: 12 feb 2008, 20:08
Locatie: Amsterdam

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Snipe » 23 mar 2019, 12:49

Die is geschorst of zo toch?

Dat laatste, van die knappe campagne, bedoelde ik overigens niet sarcastisch of zo. Ik ben het met weinig van zijn standpunten eens, maar goede campagne, uitstekend resultaat. Prima gedaan.

Gebruikersavatar
smiley
Berichten: 9081
Lid geworden op: 06 dec 2009, 01:07
Auto: Opel Speedster Supercharged
Locatie: Etten-Leur

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door smiley » 23 mar 2019, 12:58

Hij heeft niet eens campagne hoeven voeren. Dat heeft de rest van de partijen voor hem gedaan

Robin
Berichten: 51211
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Robin » 23 mar 2019, 12:59

Inderdaad.

Wilders en Baudet zijn niet de oorzaak. Nooit geweest ook....

Gebruikersavatar
Luc B
Berichten: 1404
Lid geworden op: 23 jun 2008, 09:31

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Luc B » 23 mar 2019, 13:25

Snipe schreef: 23 mar 2019, 12:49 Die is geschorst of zo toch?
Ach, schijnbaar als iemand ongegrond "MeToo" roept is het zwaarder als oproepen tot het ombrengen van een politicus. Uit angst voor gezichtsverlies zal de universiteit hem misschien ontslaan. Maar verder verwacht ik er weinig van.

Gebruikersavatar
romo
Berichten: 26919
Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door romo » 23 mar 2019, 13:34

Het framen van Baudet/FvD neemt toch erg sneue proporties aan. De jaren 30 zijn nu reeds 3 keer teruggekeerd, eerst Fortuyn, toen Wilders en nu Baudet.

Ook het repeterende "laag opgeleiden" zijn het FvD electoraat. Dat wordt maar steeds onder het vergrootglas gelegd. Deed de pers dat ook in de glorie dagen van de PvdA? Toen vond men het blijkbaar geen argument, en daar klopte het ook nog eens.

Het is allemaal niet zo moeilijk, het wordt allemaal dood geanalyseerd, die opkomst van nieuwe partijen Maar als het establishment haar eigen achterban in de steek laat, haar in grote onzekerheid laat verkeren, van ideologisch gedachte veranderd tijdens regeerperioden, dan is de het electoraat daar wel een keer klaar mee.

VVD; niets in het verkiezing program over een groende agenda, hup zo links af naar GL/Klaver, terecht de opmerking wat nog het verschil is tussen GL en VVD? Retorisch.
Wat is overigens nog liberaal aan de VVD, aan D66, alles, maar dan ook alles wordt dichtgetimmerd, liberalisme is zo dood als een pier

Dan PvdA; het afschudden van de "ideologische veren" door Kok, omarming van "gereguleerde marktwerking" in he publiek domein, is het verraad aan haar eigen "arbeiders klasse", waar dat toe geleid heeft is pijnlijk duidelijk, een voetnoot in de geschiedenis.

Confessionele partijen zullen verder gemarginaliseerd worden, met een toenemende ontzuiling c.q. secularisering, ook reeds zichtbaar in in de teloorgang van het CDA, vroeger het centrale machtsblok waar zowel links als rechts niet omheen konden, nu vergaan tot stof.


De gevestigde orde moet zich zelf eens achter de oren krabben.

Mike R32
Berichten: 6276
Lid geworden op: 01 mar 2007, 12:03
Auto: 292PS/402,7NM/6.600U/pm.
Locatie: Noord Oost boven Opatija.

Re: Nederland gaat naar de haaien

Bericht door Mike R32 » 23 mar 2019, 13:57

Snipe schreef: 23 mar 2019, 12:30 Groningen; daar stond in zijn programma dat hij tegen de energietransitie was. Gewoon doorgaan met aardgas oppompen en toch uit het niets een van de grootste partijen worden in die provincie - dan is je campagne succesvol.
FVD is inderdaad voor gecontroleerd doorpompen maar bieden in feite een zak geld en dat is eindelijk een oplossing voor veel van die mensen.
Je huis raak je toch niet kwijt en wachten op de nam/regering duurt waarschijnlijk nog wel 10 jaar. Commissietje hier, onderzoekje daar. Uiteindelijk is niemand geholpen tot nu toe, ondanks alle aandacht, acties en toezeggingen.

We weten nu in ieder geval wie er demoniseert en haat zaait, links laat z'n ware gezicht zien en dan hebben we het niet over de tokkies maar over mensen die flink hebben gestudeerd.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BMWDennis, Bombadil, Brutus the Legend, ED35, Gert-jan, JdBn, Martijn M, maurizio, Sabberjoch en 192 gasten