Opwarming van de aarde

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
romo
Berichten: 26919
Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back

Re: opwarming van de aarde

Bericht door romo » 28 feb 2019, 14:38

Robin schreef: 28 feb 2019, 12:52
WJ schreef: 28 feb 2019, 12:34 Zolang ze over een Nexit blijven roeptoeteren kan ik ze niet serieus nemen.
Nexit is natuurlijk niet de oorzaak, het is het gevolg van al het (veelal financieel uitwring) geneuzel in Brussel waar vele NLers waaronder ik de buik even vol van hebben.



^laat "even" maar weg.

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: opwarming van de aarde

Bericht door PeterB » 28 feb 2019, 17:26


Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39587
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Arthur » 28 feb 2019, 18:12

Ja, iedereen een opslagtank van 'tig' kuub in de tuin/op het dak/in de grond?

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: opwarming van de aarde

Bericht door PeterB » 28 feb 2019, 18:20

Mooi toch...

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39587
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Arthur » 28 feb 2019, 18:34

Mwoah...

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: opwarming van de aarde

Bericht door PeterB » 28 feb 2019, 18:40

Tegen de tijd dat het voor iedereen beschikbaar is doen je tanden geen pijn meer ;)

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31025
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: opwarming van de aarde

Bericht door JP » 28 feb 2019, 18:43

Gewoon een mazouttank in de tuin en dan gemiddeld 3000liter verbruiken (a €0.68 per liter) per jaar !

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39587
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Arthur » 28 feb 2019, 18:44

Lol! Dan is de kans dus groot dat jij het niet meemaakt ;)

Online
Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11738
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: opwarming van de aarde

Bericht door WJ » 28 feb 2019, 19:02


PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: opwarming van de aarde

Bericht door PeterB » 28 feb 2019, 19:03

Arthur schreef: 28 feb 2019, 18:44 Lol! Dan is de kans dus groot dat jij het niet meemaakt ;)
Yep

Gebruikersavatar
Niels
Berichten: 22254
Lid geworden op: 13 feb 2006, 23:04
Auto: Prius+
Locatie: Grunn...

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Niels » 28 feb 2019, 19:26

JP schreef: 28 feb 2019, 18:43 Gewoon een mazouttank in de tuin en dan gemiddeld 3000liter verbruiken (a €0.68 per liter) per jaar !
Heel normaal in bv. Duitsland.

Gebruikersavatar
romo
Berichten: 26919
Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back

Re: opwarming van de aarde

Bericht door romo » 28 feb 2019, 19:59

Omdat we het over stemmen hadden de vorige pagina, plaats ik onderstaande hier maar, accuraat, pragmatisch stuk IMO;


Roderick Veelo, RTL-Z
Burgers willen een overheid die luistert en problemen oplost

28 februari 2019 05:56
De stempas die u deze week op de deurmat vindt is de voorbode van een dramatische afstraffing, die het kabinet Rutte-3 in de Eerste Kamer wacht. Volgens de peilingen verliest de coalitie ruim een derde van z'n zetels. Daarmee wordt het kabinet de facto demissionair. De kans is klein dat de Eerste Kamer nog zal instemmen met nieuwe wetgeving.

Dan wordt het nog een hele zit voor iedereen. Want nieuwe Tweede Kamer-verkiezingen staan in de agenda voor 17 maart 2021. En vervroegde verkiezingen is geen wenkend perspectief, omdat een meerderheidskabinet inmiddels minimaal zes(!) partijen vereist.

De vraag is niet waarom de regeringspartijen zichzelf de hoek in verven, maar hoe het komt dat ze het niet in de gaten hebben?

De groep kiezers, die het politieke landschap zo versplintert, keert zich al jaren af van de traditionele partijen. En groeit snel. Het is het electoraat dat begin deze eeuw z'n wensen en zorgen gehoord zag door Pim Fortuyn en inmiddels onderdak heeft bij de PVV en Forum voor Democratie (FvD).

Deze twee partijen nemen samen een kwart van de Nederlandse kiezers voor hun rekening. Als we daar de SP als anti-establishment partij aan toevoegen kanaliseert een derde van de kiezers z'n ongenoegen via de stembus. Een ander deel is afgehaakt en komt bij verkiezingen niet (meer) opdagen.

De groep wordt met regelmaat gediskwalificeerd als boos, blank, lager opgeleid en pessimistisch. Maar in werkelijkheid is de samenstelling divers op alle onderdelen en heerst er eensgezindheid over de afkeer van 'hoe zaken gaan in Nederland'. Volgens directeur Kim Putters van het Sociaal- en Cultureel Planburo (SCP) hangen er in ons land vele gele hesjes aan de kapstok.

Putters beschrijft in zijn recent verschenen boek 'Veenbrand' het kwijtraken van een grote groep burgers. Ontheemden die controle en vertrouwen zijn verloren. De bovenkant van de samenleving is optimistisch en kansrijk, maar aan de onderkant, en in toenemende mate ook in het midden, woedt een veenbrand.

Een coalitie van zes partijen gaat die veenbrand niet blussen. Putters ageert tegen de compromiscultuur, die iedereen een beetje tegemoet komt, maar geen knopen hakt. Grote problemen komen op de lange baan en blijven uiteindelijk onopgelost.

Politici kopen tijd met succesjes in de media en hopen dat de onvrede overwaait als koopkrachtplaatjes beter worden. Helemaal vergeten dat de Fortuyn-revolte een reactie was op de hoogconjunctuur-kabinetten Kok 1 en 2. Kim Putters waarschuwt politici nog maar eens dat mensen zich ook juist zorgen maken over niet-materiële zaken.

Voor de blinden en de doven en de geheelontkenners van het politieke midden vier kansen om de ontheemden weer aan boord te krijgen, de PVV en FvD de wind uit de zeilen te nemen en Nederland te behoeden voor een stuurloos kabinet van zes of zeven partijen.

1. Luister naar de burgers

Sociale media wekken misschien een andere indruk, maar de afstand tussen burgers en bestuurders is enorm. Gemeentelijke herindeling heeft raadsleden onbekend en onbemind gemaakt. En Brussel en Straatsburg liggen niet alleen verder weg dan Den Haag, maar zijn ook onbereikbaar.

Verzin plannen en beleid, maar vergeet niet dat in een democratie de burgers uiteindelijk de baas zijn.

U heeft het raadgevend referendum – bij uitstek het gereedschap om naar burgers te kunnen luisteren – vorig jaar eigenhandig afgeschaft. Wij verwachten dit voorjaar uw antwoord op de commissie Remkes. Hij concludeert dat de groep waarover wij hier spreken zich niet langer vertegenwoordigd voelt in Den Haag.

Remkes noemt het 'buitengewoon urgent' daar iets aan te doen en pleit nadrukkelijk voor een correctief referendum.

2. Meer meer meer agenten en wetten die criminelen harder straffen

Word wakker uit de droom dat de criminaliteit in Nederland daalt. Zestienduizend zaken moet de politie laten liggen door een gebrek aan rechercheurs. Enig idee wat dat doet met het vertrouwen van burgers in de overheid? Steeds meer burgers vinden aangifte doen zinloos.

Berovingen, overvallen, inbraken. Een nieuwe trend onder criminelen is de gewelddadige beroving van bejaarden. Mensen die een leven van 70, 80 jaar werken en zorgen achter de rug hebben en beroofd van hun spaarcenten en hun waardigheid eindigen in een plas bloed op hun eigen keukenvloer. Er is sprake van een epidemie.

3. Controleer immigratie en zet criminele en illegale vreemdelingen uit

Op geen dossier wordt zo gefaald als bij asielverstrekking en immigratie. Het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen kraakt onder het gedogen van mensen wiens asielverzoek is afgewezen en asielzoekers die zich schuldig maken aan criminaliteit en geweld. De afspraak is dat er voor deze mensen hier geen plaats is. Burgers zien een incapabele en onbetrouwbare overheid.

Een Nederlands kabinet zou zich in Europa moeten inspannen voor een gecontroleerde buitengrens en het terugsturen van criminele asielzoekers en kansloze asielzoekers uit veilige landen. En daarin zelf het voortouw nemen.

4. Maak niet langer een uitzondering voor de islam

In Nederland wonen mensen uit de hele wereld en van alle gezindten, maar er is geen religieuze groep waarbij de integratie gepaard gaat met zoveel maatschappelijke conflicten en incidenten als moslims. Er gaat ook veel goed, maar het samenleven loopt stroef en met teveel aanvaringen.

Zo zijn er conflicten over de houding tegenover homo's, vrouwenrechten, gemengde huwelijken, de orthodoxe islam, gewelddadige radicalisering en vooral het open debat waarin ruimte behoort te zijn voor kritiek zonder bedreigingen en zonder deelnemers uit te maken voor 'racisten'.

Hoe krampachtig er wordt omgegaan met deze grote religieuze minderheid toont de schorsing deze week van een leraar op een openbare vmbo wegens een vermeende uitspraak over de profeet Mohammed.

Burgers voelen feilloos aan dat veel moslims geen genoegen nemen met de opvatting dat religie een privézaak is. Die zeker in alle vrijheid beleden moet kunnen worden, maar die niet boven kritiek of de opvattingen van anderen verheven is.

De partijen van het politieke midden zouden moeten staan voor het seculiere karakter van onze open samenleving. Waarin geen uitzondering geldt voor de islam. Gelijke behandeling betekent ook stoppen met moslims af te schilderen als een kwetsbare groep. Dat zijn ze niet en zo gedragen zij zich ook niet.

Natuurlijk is er nog heel veel meer te doen. Maar dit zijn de thema's waarop u - politici van het politieke midden - gewone burgers al jaren in de steek laat. Dat gaat niet zonder electorale gevolgen.

Niet de schuld afschuiven op Wilders of Baudet, maar inzien dat je zélf al die kiezers naar hen hebt toe gejaagd.

Succes met het redden van wat er nog te redden valt. Eigenlijk is het simpel: burgers willen een overheid die luistert en problemen oplost.
Bron; RTLZ.nl

Robin
Berichten: 51203
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Robin » 28 feb 2019, 20:16

Verdomme net te laat, wilde 'm net posten Robert:))

Gebruikersavatar
romo
Berichten: 26919
Lid geworden op: 04 jun 2006, 17:43
Locatie: Create a problem Incite a reaction Propose a solution The /// M-pire strikes back

Re: opwarming van de aarde

Bericht door romo » 28 feb 2019, 20:26

^ :lollerdelol:

Andre
Berichten: 11225
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:57

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Andre » 28 feb 2019, 22:04

Ja zo is het!

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1956
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: opwarming van de aarde

Bericht door 350 Z » 01 mar 2019, 09:39

Amen

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 31025
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Haringen op zuurdesem, gedoopt in een bedje van azijn, met een glaasje citroensap on the side….

Re: opwarming van de aarde

Bericht door JP » 01 mar 2019, 17:30

Als de mensen steeds sneller opgehitst raken door politiek en religie, warmt de aarde hier ook niet direct meer van op :hmmm:

Gebruikersavatar
Niels
Berichten: 22254
Lid geworden op: 13 feb 2006, 23:04
Auto: Prius+
Locatie: Grunn...

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Niels » 02 mar 2019, 12:27

https://www.autobild.de/artikel/audi-a3 ... 1600313051

Met waterstof zou het pas ECHT spectaculair zijn :tooth:

Gebruikersavatar
Peric
Berichten: 8441
Lid geworden op: 26 apr 2006, 12:28
Locatie: Driebruggen

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Peric » 02 mar 2019, 13:05

Aardig gek...
Afbeelding

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39587
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Arthur » 02 mar 2019, 14:16

:tooth:

Robin
Berichten: 51203
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Robin » 02 mar 2019, 14:30

Deze komt straks wel op mobile.de als bomvolle A3 mit reparierter Unfallschaden....

Gebruikersavatar
Martijnlief
Berichten: 15
Lid geworden op: 15 okt 2018, 19:20
Auto: Audi TT/Astra OPC
Locatie: Noord Holland

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Martijnlief » 03 mar 2019, 12:21

En daarom het gezegde...

Op gas moet je kooken, en op electra kijkt men televisie...

:angel: :angel:

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: opwarming van de aarde

Bericht door PeterB » 03 mar 2019, 12:33

Robin schreef: 02 mar 2019, 14:30 Deze komt straks wel op mobile.de als bomvolle A3 mit reparierter Unfallschaden....
Geeft niets he, als het maar vooraf gemeld wordt :tooth:

Gebruikersavatar
Peric
Berichten: 8441
Lid geworden op: 26 apr 2006, 12:28
Locatie: Driebruggen

Re: opwarming van de aarde

Bericht door Peric » 03 mar 2019, 13:37

Daar moet in ieder geval wél een nieuwe kofferbakbodem in.

Online
Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11738
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: opwarming van de aarde

Bericht door WJ » 04 mar 2019, 09:43


Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: A110_Bleu_Sierra, Bing [Bot], BMWDennis, GRzep, m@rco, Majestic-12 [Bot], Paul76, Semrush [Bot], tomgtr, Wimo en 69 gasten