De EU

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
///Joost
Berichten: 11738
Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
Locatie: Uit lockdown

Re: De EU

Bericht door ///Joost » 10 jul 2018, 09:38

Omdat ze waarschijnlijk geen teken van zwakte wil tonen, en tot het uitereste wil strijden. Dit is ook wel een interessant stuk over de huidige onwikkelingen. Bron: Volkskrant
‘De droom van Brexit is stervende, verstikt door nodeloze zelftwijfel.’ Met deze woorden is Boris Johnson maandag uit de Britse regering gestapt. Het vertrek van de leidende Brexiteer en minister van Buitenlandse Zaken volgt op het ontslag dat zijn collega van Brexit-zaken David Davis zondagavond had ingediend. De positie van premier Theresa May, die eind deze week Donald Trump ontvangt, is zeer precair geworden door het wanhoopsoffensief van de Brexiteers. De premier benoemde maandagavond een opvolger voor Johnson: Jeremy Hunt.

Twee jaar na de stem voor het verlaten van de EU en het daaropvolgende aantreden van May leek het Britse kabinet vrijdag op landgoed Chequers eindelijk een eensgezinde visie op Brexit te hebben bereikt. Maar de schijn bedroog. Het compromisvoorstel van May om zo dicht mogelijk bij de EU te blijven, in een soort vestibule, wekte de toorn van de Brexiteers. Woorden als ‘verraad’, ‘vazalstaat’ en ‘volksverlakkerij’ vielen. Johnson had het, in de voor hem zo kenmerkende bewoordingen, over een hoop stront.

Het was echter niet Johnson, maar Davis die als eerste sprong. Zondagavond maakte hij bekend niet verantwoordelijk te willen zijn voor de bevalling van een Brexit-bastaard genoemd Brino (Brexit In Name Only). In zijn kielzog stapte ook onderminister Steve Baker op, de luchtmachtveteraan die de grote strateeg en organisator was tijdens de referendumcampagne. Ziedend was hij, niet alleen over Mays zachte Brexit maar ook over haar harde optreden tijdens de kabinetsbijeenkomst in het landgoed op de hei.

Vooral de visitekaartjes van het plaatselijke taxibedrijf die May bij wijze van waarschuwing in de entreehal op tafel had laten leggen, hadden veel wrok veroorzaakt.

Waarom is onze premier niet zo machiavellistisch in Brussel, dacht menig Brexiteer.

Na het vertrek van Davis was de vraag wat Johnson zou doen. De minister van Buitenlandse Zaken had zich opgesloten in zijn ambtswoning, bewaakt door journalisten. De chauffeur van zijn dienstwagen stond nodeloos in de hitte te wachten om de bewindsman naar zijn departement te brengen waar hij een bijeenkomst over digitaal onderricht voor jongeren in de Westelijke Balkan moest voorzitten. Tot teleurstelling van de gasten uit Macedonië en Montenegro liet de gastheer verstek gaan.

Johnson was druk met een vaardigheid die hij het beste beheerst: schrijven. Geen column of essay, maar een afscheidsbrief waarin hij waarschuwde dat het Verenigd Koninkrijk een ‘kolonie’ van de EU gaat worden als May haar zijn krijgt. Hij belde met 10 Downing Street met de mededeling dat hij in de avond zijn functie zou neerleggen. May besloot het nieuws te laten lekken, hetgeen meteen leidde tot een koersval van het pond. Haar woordvoerder ontkende dat de zaak op instorten stond.

Kort daarop betrad May het Lagerhuis waar ze gelijktijdig werd uitgejouwd en toegejuicht. Ze erkende dat er in het land, en in haar kabinet, al twee jaar een driftig debat gevoerd wordt. De volksvertegenwoordiging barstte in lachen uit. Ze moest er zelf ook om glimlachen.

Naast haar zat de nieuwe minister van Brexit-zaken, Dominic Raab, een jonge Brexiteer die al bijna tien jaar pleit door het invoeren van een Britse Bill of Rights die het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens moet vervangen. Met zijn snelle benoeming had May willen aantonen dat ze doodgemoedereerd doorgaat, net zoals Margaret Thatcher eind 1990 geen reden zag om af te treden nadat haar eurogezinde minister van Buitenlandse Zaken Geoffrey Howe in een venijnige Lagerhuistoespraak tot een wisseling van de macht had opgeroepen. Enkele weken later was de IJzeren Dame weg, met tranen op haar wangen.

Dat scenario is nu ook denkbaar. Achter de schermen verzamelt de secretaris van de Conservatieve kamerfractie brieven van Tories die genoeg hebben van May. Als het er 48 zijn, ofwel 15 procent van de fractie, komt er een strijd die maximaal drie maanden kan duren. Voor de hand liggende kandidaten om May op te volgen zijn Boris Johnson, Michael Gove en David Davis, maar de kans bestaat dat er een kandidaat komt bovendrijven die niet beschadigd is door de burgeroorlog, zoals Tom Tugendhat of Sajid Javid.

Een andere mogelijkheid is een motie van wantrouwen in het Lagerhuis, wat nieuwe verkiezingen tot gevolg kan hebben en mogelijk een premierschap van Jeremy Corbyn. De socialistische oppositieleider deelde maandag kritiek uit op Mays Brexit-chaos, maar heeft zelf nooit precies duidelijk gemaakt wat hij voor een akkoord zou willen zien. Corbyns succesvolle tactiek is zo weinig mogelijk over Brexit zeggen terwijl de Conservatieven elkaar de landgoederen uit vechten, om vervolgens de macht te grijpen.

Een val van het Britse kabinet kan rampzalig zijn voor de Brexit-onderhandelingen omdat er in oktober een concept-handelsakkoord zou moeten liggen. Het huidige voorstel van May is onacceptabel voor de Brexiteers en waarschijnlijk ook voor de 27 EU-lidstaten. Een machtsgreep van Johnson of Davis kan de droom van een ‘echte’ Brexit doen herleven, waarna het als een fazant zal worden afgeschoten door het parlement, waar geen meerderheid bestaat voor het afscheid nemen van zowel de interne markt als de douane-unie.

Duidelijk is inmiddels wel dat het idee van David Cameron om middels een referendum een einde te maken aan de ‘Europese’ vete binnen de Conservatieve Partij niet heeft gewerkt.
Ik ben nooit zo voor de Brexit geweest, omdat ik denk dat het niet goed is voor de EU, maar als de Britten het écht willen (wat maar de vraag is...) dan lijkt het me het beste als Boris Johnson gewoon premier wordt.

Robin
Berichten: 51206
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: De EU

Bericht door Robin » 10 jul 2018, 10:13

+1 Joost

Zed240
Berichten: 2920
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:32

Re: De EU

Bericht door Zed240 » 10 jul 2018, 13:14

Goed stuk.

Ik kan mij zelf wel vinden in de pro-Brexit stemmers. Als het er op aan komt zou ik ook voor een Nexit stemmen denk ik, om veel verschillende redenen. Vanwege de ondemocratische aard van de EU, het gebrek aan transparantie en het verlies van soevereiniteit. Maar daar gaat het nu niet over.

De 'soft'-Brexit die May heeft gecreëerd gaat eigenlijk in tegen de drijfveren van de Brexiteers om eruit te stappen. Het doel was volgens mij vooral om weer meer soevereiniteit te krijgen in het VK. De Brexit die ze momenteel 'voorgeschoteld' krijgen, biedt eigenlijk amper meer soevereiniteit.

Tel daar bij op dat de kinderachtige houding van de EU ervoor heeft gezorgd dat de internationale handel een stuk moeilijker is geworden en ze min of meer een beetje dwarsboomt. Naar mijn idee vooral omdat Tusk/Juncker/Verhofstadt en consorten op hun ego zijn getrapt.

Onder de lijn is dan de huidige soft-Brexit iets dat beide kampen niet willen. Het brengt de nadelen van binnen de EU blijven, én de nadelen van het vertrekken.

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11738
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: De EU

Bericht door WJ » 10 jul 2018, 13:38


Zed240
Berichten: 2920
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:32

Re: De EU

Bericht door Zed240 » 10 jul 2018, 14:04

Oja, die bizarre uitbreidingsdrang (gewoon machtsdrang van de EU-top?) vind ik ook een goede reden voor een Brexit. :)

scuderia
Berichten: 101
Lid geworden op: 14 jan 2010, 18:01

Re: De EU

Bericht door scuderia » 13 jul 2018, 22:14

Dat wordt het einde van de Navo als Turkije toetreedt tot de EU. Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven he ;-)

Op zich hoeft dat geen slechte ontwikkeling te zijn, want zo kunnen wij ons ontworstelen van de onderdrukking door de VS. Echter zijn wij als EU nu al stuurloos door verdeeldheid en klopt het gouvernement van geen kanten met zo'n dronkenlap als Juncker.

Ik geloof niet dat het zo ver zal komen, alleen al omdat een despoot als erdogan zich niet zal onderwerpen aan brussel zoals onze regeringsleiders dat doen.

Gebruikersavatar
Peric
Berichten: 8441
Lid geworden op: 26 apr 2006, 12:28
Locatie: Driebruggen

Re: De EU

Bericht door Peric » 13 jul 2018, 22:36

Deze EU-top? Pfff.......

Zed240
Berichten: 2920
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:32

Re: De EU

Bericht door Zed240 » 13 jul 2018, 23:02

Tsja, niet bepaald de eerste keer dat hij zich bij een officiële gelegenheid ladderzat vertoont. En dat is dan één van de allerhoogste machthebbenden binnen de EU.

Gelukkig was dat ook helemaal niet het geval volgens Rutte, hij had namelijk gewoon last van z'n rug.

Dat insiders bevestigen dat hij een drankprobleem heeft laten we even terzijde.

Volgens de krant is het drankmisbruik van Juncker in Brussel al jarenlang onderwerp van gesprek. 'Zijn ontbijt bestaat uit cognac,' zegt een diplomaat. 'Sinds de Europese verkiezingen heerst er op het hoogste niveau ongerustheid over het alcoholgebruik van Juncker,' zegt een andere diplomaat.

'Het drankmisbruik van Juncker is een reëel probleem,' bevestigt een politieke bron aan Knack.be. 'Het is soms hallucinant om te zien hoe dronken hij is tijdens de uitvoering van zijn job. Dat is overigens al jaren zo.'
Dit is een citaat uit een artikel van ruim 4 jaar oud.

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: De EU

Bericht door PeterB » 13 jul 2018, 23:30

Officiële verklaring is ischias.

Broeder Ischias, bekend van het Grappistenbier.

Robin
Berichten: 51206
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: De EU

Bericht door Robin » 14 jul 2018, 08:03

..."Doe mij een Junckertje en een Breezer Ananas en doe er ook maar een dubbele Whiskey bij "....

Daarop zal Rutte antwoorden: De heer Juncker drinkt nogal veel AA Drink.

Ik neem een koffie.

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1956
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: De EU

Bericht door 350 Z » 14 jul 2018, 09:15

Wat is Rutte toch een ongelofelijke leugenaar, niet normaal meer en het erge is hij liegt er schaamteloos op los, die man is totaal niet te vertrouwen. En het erge is dat veel mensen van dit forum weer gewoon op hem stemmen :kotsen:

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39593
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: De EU

Bericht door Arthur » 14 jul 2018, 09:29

Als je dat erg vindt, op wie zouden we volgens jou moeten stemmen?

Robin
Berichten: 51206
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: De EU

Bericht door Robin » 14 jul 2018, 09:54

Dijkhoff for President!:)

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1956
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: De EU

Bericht door 350 Z » 14 jul 2018, 16:22

Arthur schreef: 14 jul 2018, 09:29 Als je dat erg vindt, op wie zouden we volgens jou moeten stemmen?
Dus jij vind het niet erg terwijl hij nota bene premier is. Iets met voorbeeld geven en zo.

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39593
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: De EU

Bericht door Arthur » 14 jul 2018, 16:39

Volgens mij draai je het nu om. Jij vindt het erg dat veel DF-ers gewoon weer op hem stemmen. Dat is een aanname, maar goed... Dit suggereert dat jij het beter weet en dat jij met een voorbeeld zou moeten komen waar we dan wel op moeten stemmen, en die vraag stel ik. Dan hoef ik toch niet met een voorbeeld te komen maar jij?
Dus brand los :)

Gebruikersavatar
Peric
Berichten: 8441
Lid geworden op: 26 apr 2006, 12:28
Locatie: Driebruggen

Re: De EU

Bericht door Peric » 14 jul 2018, 16:39

Snap het wel van Rutte, de EU staat sowieso onder druk. Dus hij is met damage-control bezig.
Maar liegen kan 'ie als de beste.. :gek:

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11738
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: De EU

Bericht door WJ » 14 jul 2018, 16:43

Amerika heeft een idioot, wij een zuiplap(4 jaar geleden werd al over Juncker geschreven dat die wel een borrel lust), Turkije een dictator, etc. Zo is het overal wat met die presidenten. :mrgreen:

Liegen doen ze trouwens allemaal als de beste, Rutte staat het meest in de public dus die krijgt het het vaakst terug gekaatst. Maar zelfs de groene linkse wereldverbeteraar Klaver is al op heel veel bullshit teruggeroepen.

Rutte doet het allemaal zo slecht nog niet imo.

Gebruikersavatar
alt
Berichten: 3015
Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31

Re: De EU

Bericht door alt » 14 jul 2018, 20:45

De EU heeft Juncker.
Rusland had Jeltsin.
Nu heeft Rusland Poetin.
Wat krijgt de EU in de toekomst
Rutte?

TLRS
Berichten: 2902
Lid geworden op: 13 jan 2012, 21:49

Re: De EU

Bericht door TLRS » 14 jul 2018, 21:00

Het maakt niet uit zolang de samenleving nog steeds als een kip zonder kop achter dezelfde drijfveer aan blijft lopen.

Crookie
Berichten: 4281
Lid geworden op: 09 nov 2017, 12:34
Auto: Dikke Bmw
Locatie: München

Re: De EU

Bericht door Crookie » 14 jul 2018, 21:11

Turkije de EU in? Naahhh slecht idee. Gelukkig realiseren ze dat in Brussel ook (nog) wel.

PeterB
Berichten: 3251
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: De EU

Bericht door PeterB » 15 jul 2018, 21:21

Crookie schreef: 14 jul 2018, 21:11 Turkije de EU in? Naahhh slecht idee. Gelukkig realiseren ze dat in Brussel ook (nog) wel.
Grappig is dat door het ontbreken van " zich" het toch anders leest dan dat je bedoelde ;)

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39593
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: De EU

Bericht door Arthur » 15 jul 2018, 21:49

:)

Crookie
Berichten: 4281
Lid geworden op: 09 nov 2017, 12:34
Auto: Dikke Bmw
Locatie: München

Re: De EU

Bericht door Crookie » 15 jul 2018, 22:20

Excuseer mijn spreektaal 😅

Farage in action:


Robin
Berichten: 51206
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: Juinen

Re: De EU

Bericht door Robin » 16 jul 2018, 10:04

Ja die van Nigel is 'n Gouwe Ouwe.

Dit:
https://www.nu.nl/internet/5366333/russ ... elgie.html

Ok duidelijk. Maar het past exact in het straatje van minister Ollongren op dit moment.
Het is over en weer. Verdeel en Heers.
Ben geen fan van Rusland, maar(zie tekst) al helemaal niet van die ideologie uit 't Midden Oosten anno 2018 in Westers Europa.IMHO!

Dus een internettrol is één, maar de realiteit is is dat jonge moeders, kinderen en apothekers/ingenieurs uit warzones met boten tegelijk EU binnenstromen.

Gebruikersavatar
smiley
Berichten: 9081
Lid geworden op: 06 dec 2009, 01:07
Auto: Opel Speedster Supercharged
Locatie: Etten-Leur

Re: De EU

Bericht door smiley » 16 jul 2018, 10:39

Het WK is afgelopen, dus het demoniseren kan weer op volle toeren.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bokkepoot, Bram, ErikS, Estoque, Jaws, krentenbol, mark123, matthyssie, Rogerb, RS-Ron, Sabberjoch, vester86, vigilante, Wout309t en 153 gasten