e-fuels from CO2.

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
alt
Berichten: 2014
Lid geworden op: 02 mei 2010, 19:31

e-fuels from CO2.

Bericht door alt » 27 jul 2020, 09:05

Misschien toch hoop voor onze klassiekers in de toekomst.
Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe men van CO2 drie grondstoffen kan worden gemaakt, met de voor & nadelen die bij elke vorm van omzetting plaats vind.

Het project Copernicus.

https://www.youtube.com/watch?v=qq0fjl0LQXo

Online
Gebruikersavatar
Camiel
Berichten: 251
Lid geworden op: 21 sep 2014, 12:32

Re: e-fuels from CO2.

Bericht door Camiel » 27 jul 2020, 15:24

Interessante materie, voor moderne brandstofauto's zal het zeker niet relevant zijn (immers je kunt beter je Tesla opladen vanuit zonne/windstroom en daar met 90% efficiency in rijden in plaats van waterstof maken met elektriciteit en daar verlies van rendement in hebben, CO2 afvangen gebruik makende van elektriciteit en vervolgens de natuurkundige processen die ook elektriciteit zullen vreten) maar voor met name vliegtuigen die nog tientallen jaren mee moeten en waar batterijtechnologie voor langere afstanden eigenlijk niet mogelijk in is is dit wel heel interessant. Ook omdat je geen hogedruk-waterstof aan boord gaat hebben met alle risico's van dien door drukverschillen. Mits de stroom ook CO2 neutraal is, als je een kolencentrale aan dit apparaat koppelt creeër je eigenlijk wat we nu doen met waterstof; de meeste waterstof wordt op dit moment gewonnen uit fossiele brandstoffen en slechts een zeer klein deel komt uit hernieuwbare bronnen.

En wellicht in 2040 ook geschikt voor de 'massa' (klassieke benzine-auto's). Al is de vraag of we dan niet gewoon alsnog ergens 1 tankstation per stad hebben waar je benzine en diesel kunt tanken met een CO2-afvang installatie achter het tankstation en 1 euro per liter 'afvang-bijdrage'

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BMWDennis, Enrico, Joost H., Kocheler, KoenM, smiley, tomgtr, Tomj en 196 gasten