Vegetariër worden
- Hitz
- Berichten: 1936
- Lid geworden op: 12 jan 2012, 11:09
- Auto: Mercedes-Benz S 320 CDI
- Locatie: Flevoland
Re: Het eten van vlees
Lekker, dat ziet eruit als picanha!
-
- Berichten: 3257
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55
Re: Het eten van vlees
Dat is het ook
- ///Joost
- Berichten: 11738
- Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
- Locatie: Uit lockdown
Re: Het eten van vlees
Picanha...ook wel eens geprobeerd te maken op de BBQ, maar was compleet mislukt, en bleek erg taai. Hoe maak jij 'm klaar?
-
- Berichten: 3257
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55
Re: Het eten van vlees
Heb je een kern thermometer ? Zo nee, kopen....
Zo ja, instellen op 45°C , barbecue op 130°C indirect en geduld(low&slow)tot de kerntemperatuur is bereikt. Voordeel is dat uit de peper bij 130°C piperine vrijkomt en in het vlees trekt.
Afdekken met alufolie ( dus NIET inpakken ), de barbecue opstoken naar 300/350°C oftewel heet..
De picanha grillen tot een kerntemperatuur van 55°C en vervolgens een minuut of 10 laten rusten.
Aansnijden dwars op de draad.
Daar gaat het nog weleens fout
Zo ja, instellen op 45°C , barbecue op 130°C indirect en geduld(low&slow)tot de kerntemperatuur is bereikt. Voordeel is dat uit de peper bij 130°C piperine vrijkomt en in het vlees trekt.
Afdekken met alufolie ( dus NIET inpakken ), de barbecue opstoken naar 300/350°C oftewel heet..
De picanha grillen tot een kerntemperatuur van 55°C en vervolgens een minuut of 10 laten rusten.
Aansnijden dwars op de draad.
Daar gaat het nog weleens fout
- ///Joost
- Berichten: 11738
- Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
- Locatie: Uit lockdown
Re: Het eten van vlees
Thanks! Ik zal het nog eens gaan proberen. Kerntemp heb ik wel. Die gebruik ik voornamelijk voor de BCC's.
-
- Berichten: 3257
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55
Re: Het eten van vlees
Vers gemalen zwarte peper en grof zeezout, meer niet
Kan het mooi intrekken als het vlees 3 kwartier op temperatuur ligt te komen buiten de koeling.
Kan het mooi intrekken als het vlees 3 kwartier op temperatuur ligt te komen buiten de koeling.
- Martin van der Zwaard
- Berichten: 8693
- Lid geworden op: 21 okt 2007, 10:50
Re: Het eten van vlees
Vaak gaat het fout bij het snijden idd. Je moet goed kijken hoe de draad van het vlees loopt anders kan je kauwen tot je een ons weegt.
-
- Berichten: 51400
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
- Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL
Re: Het eten van vlees
Mooie info allemaal.
Vandaag of morgen maar weer eens naar de Argentijn.
Vandaag of morgen maar weer eens naar de Argentijn.
- WJ
- Berichten: 11742
- Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
- Locatie: WeeWeeWee
Re: Het eten van vlees
Gauchos is ook wel een aanrader voor een goed stukje vlees, zit alleen niet in het hoge noorden volgensmij.
-
- Berichten: 51400
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
- Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL
Re: Het eten van vlees
Ik ken Gauchos in de Regulierbreestraat. Nooit binnen geweest. Zat 'n Uruguaiaan op 't Spui, Rokin kant, die is toeristisch maar goed.
Zondag jl op Thorbeckeplein bij La Vaca geweest, toptent aardig personeel. Daar tegenover zat de Ecuadoriaan La Suegra, ook super, maar gesloten wegens te hoge huren zeiden ze bij La Vaca.
We gaan altijd met paard en wagen WJ:)
- WJ
- Berichten: 11742
- Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
- Locatie: WeeWeeWee
Re: Het eten van vlees
Bind je dan het paard aan de M2, of de M2 aan het paard?Robin schreef: ↑16 jun 2018, 11:26Ik ken Gauchos in de Regulierbreestraat. Nooit binnen geweest. Zat 'n Uruguaiaan op 't Spui, Rokin kant, die is toeristisch maar goed.
Zondag jl op Thorbeckeplein bij La Vaca geweest, toptent aardig personeel. Daar tegenover zat de Ecuadoriaan La Suegra, ook super, maar gesloten wegens te hoge huren zeiden ze bij La Vaca.
We gaan altijd met paard en wagen WJ:)
En ja die huurprijzen, helemaal gek.. Hier zijn een aantal kleine en grote zaken (zoals en Hema) in het winkelcentrum daar ook flink tegen in opstand gekomen, dreigden ook gewoon weg te gaan. Huurprijzen, parkeerprijzen, etc, alles door het plafond en maar afvragen waarom er leegstand is of waarom mensen wegblijven. Sommige restaurants in het centrum zijn ook gewoon thuisbezorg services begonnen...
- Downforce Hans
- Berichten: 12550
- Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
- Locatie: Waterloo
Re: Het eten van vlees
Ik maak hem ook wel low and slow op mijn egg maar vorige week zoals mijn vrienden in Brazilie gewoon op de BBQ gegooid.PeterB schreef: ↑15 jun 2018, 22:23 Heb je een kern thermometer ? Zo nee, kopen....
Zo ja, instellen op 45°C , barbecue op 130°C indirect en geduld(low&slow)tot de kerntemperatuur is bereikt. Voordeel is dat uit de peper bij 130°C piperine vrijkomt en in het vlees trekt.
Afdekken met alufolie ( dus NIET inpakken ), de barbecue opstoken naar 300/350°C oftewel heet..
De picanha grillen tot een kerntemperatuur van 55°C en vervolgens een minuut of 10 laten rusten.
Aansnijden dwars op de draad.
Daar gaat het nog weleens fout
Het was net zo lekker maar echt veel sneller klaar.
Ben je dus met een paar man die honger hebben gewoon op de BBQ , kan bijna niet fout gaan.
Heb je een gezellig avondje met vrienden in de tuin dan kan je low and slow gaan, wijntje er bij etc etc.
Qua smaak net zo lekker.......
-
- Berichten: 3257
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55
Re: Het eten van vlees
Tuurlijk, ik kan ook dwars met een S.
Maar het ging nu om een foolproof methode omdat het de voorgaande keer/keren mislukte.
Beetje voorbereiding en kan het ook low&slow, de barbecue moet toch op temperatuur komen. Net als het vlees.
Maar het ging nu om een foolproof methode omdat het de voorgaande keer/keren mislukte.
Beetje voorbereiding en kan het ook low&slow, de barbecue moet toch op temperatuur komen. Net als het vlees.
-
- Berichten: 18302
- Lid geworden op: 26 apr 2006, 22:46
Re: Het eten van vlees
Draadje heeft een mooie positieve wending gekregen.
- MarkS
- Berichten: 2903
- Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41
Re: Het eten van vlees
Ook lekker, draadjes vlees.
- WJ
- Berichten: 11742
- Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
- Locatie: WeeWeeWee
Re: Het eten van vlees
Stoofvlees met patatjes in Antwerpen, mmmm
- ///Joost
- Berichten: 11738
- Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
- Locatie: Uit lockdown
Re: Het eten van vlees
Vandaag bij de slager een paar stukjes bavette gehaald en van scratch wat tacos in elkaar gedraaid met zelf gemaakte taco kruiden, guac en salsa. YUMMMMMMM!!!
-
- Berichten: 3544
- Lid geworden op: 23 sep 2008, 09:36
Re: Het eten van vlees
Fris pannetje wel...
- MarkS
- Berichten: 2903
- Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41
Re: Het eten van vlees
Ik dacht dat het de onderkant was.
- Tim N
- Berichten: 7749
- Lid geworden op: 24 mei 2008, 17:37
Re: Het eten van vlees
haha denk dat dat Joost zijn DIY olie opvangbak is waar nog een restje 5W40 Castrol in aangekoekt zit
- 350 Z
- Berichten: 1983
- Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53
Re: Het eten van vlees
Getverderrie die pan
-
- Berichten: 51400
- Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
- Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL
Re: Het eten van vlees
LOL @ carterpan
Eet smakelijk:)
Eet smakelijk:)
- Arthur
- Berichten: 39745
- Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
- Auto: Nr.50
- Locatie: Boven Barcelona
Re: Het eten van vlees
Dit mindert iig het eten van vlees, waar dit topic eigenlijk over gaat?