Vegetariër worden

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
dvh
Berichten: 17191
Lid geworden op: 05 mei 2009, 23:29

Re: Het eten van vlees

Bericht door dvh » 15 jun 2018, 13:55

lol

PeterB
Berichten: 3257
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Het eten van vlees

Bericht door PeterB » 15 jun 2018, 17:30

Afbeelding
Afbeelding

:whistle:

Gebruikersavatar
Hitz
Berichten: 1936
Lid geworden op: 12 jan 2012, 11:09
Auto: Mercedes-Benz S 320 CDI
Locatie: Flevoland

Re: Het eten van vlees

Bericht door Hitz » 15 jun 2018, 18:06

Lekker, dat ziet eruit als picanha!

PeterB
Berichten: 3257
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Het eten van vlees

Bericht door PeterB » 15 jun 2018, 18:24

Dat is het ook :)

Gebruikersavatar
///Joost
Berichten: 11738
Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
Locatie: Uit lockdown

Re: Het eten van vlees

Bericht door ///Joost » 15 jun 2018, 22:02

Picanha...ook wel eens geprobeerd te maken op de BBQ, maar was compleet mislukt, en bleek erg taai. Hoe maak jij 'm klaar?

PeterB
Berichten: 3257
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Het eten van vlees

Bericht door PeterB » 15 jun 2018, 22:23

Heb je een kern thermometer ? Zo nee, kopen....
Zo ja, instellen op 45°C , barbecue op 130°C indirect en geduld(low&slow)tot de kerntemperatuur is bereikt. Voordeel is dat uit de peper bij 130°C piperine vrijkomt en in het vlees trekt.
Afdekken met alufolie ( dus NIET inpakken ;) ), de barbecue opstoken naar 300/350°C oftewel heet..
De picanha grillen tot een kerntemperatuur van 55°C en vervolgens een minuut of 10 laten rusten.

Aansnijden dwars op de draad.
Daar gaat het nog weleens fout ;)

Gebruikersavatar
///Joost
Berichten: 11738
Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
Locatie: Uit lockdown

Re: Het eten van vlees

Bericht door ///Joost » 15 jun 2018, 22:42

Thanks! Ik zal het nog eens gaan proberen. Kerntemp heb ik wel. Die gebruik ik voornamelijk voor de BCC's. :thumbup:

PeterB
Berichten: 3257
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Het eten van vlees

Bericht door PeterB » 15 jun 2018, 22:54

Vers gemalen zwarte peper en grof zeezout, meer niet ;)
Kan het mooi intrekken als het vlees 3 kwartier op temperatuur ligt te komen buiten de koeling.

Gebruikersavatar
Martin van der Zwaard
Berichten: 8693
Lid geworden op: 21 okt 2007, 10:50

Re: Het eten van vlees

Bericht door Martin van der Zwaard » 16 jun 2018, 10:35

Vaak gaat het fout bij het snijden idd. Je moet goed kijken hoe de draad van het vlees loopt anders kan je kauwen tot je een ons weegt.

Robin
Berichten: 51400
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Het eten van vlees

Bericht door Robin » 16 jun 2018, 10:46

Mooie info allemaal.

Vandaag of morgen maar weer eens naar de Argentijn.

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11742
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: Het eten van vlees

Bericht door WJ » 16 jun 2018, 10:53

Gauchos is ook wel een aanrader voor een goed stukje vlees, zit alleen niet in het hoge noorden volgensmij.

Robin
Berichten: 51400
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Het eten van vlees

Bericht door Robin » 16 jun 2018, 11:26

WJ schreef: 16 jun 2018, 10:53 Gauchos is ook wel een aanrader voor een goed stukje vlees, zit alleen niet in het hoge noorden volgensmij.
Ik ken Gauchos in de Regulierbreestraat. Nooit binnen geweest. Zat 'n Uruguaiaan op 't Spui, Rokin kant, die is toeristisch maar goed.

Zondag jl op Thorbeckeplein bij La Vaca geweest, toptent aardig personeel. Daar tegenover zat de Ecuadoriaan La Suegra, ook super, maar gesloten wegens te hoge huren zeiden ze bij La Vaca.

We gaan altijd met paard en wagen WJ:)

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11742
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: Het eten van vlees

Bericht door WJ » 16 jun 2018, 12:20

Robin schreef: 16 jun 2018, 11:26
WJ schreef: 16 jun 2018, 10:53 Gauchos is ook wel een aanrader voor een goed stukje vlees, zit alleen niet in het hoge noorden volgensmij.
Ik ken Gauchos in de Regulierbreestraat. Nooit binnen geweest. Zat 'n Uruguaiaan op 't Spui, Rokin kant, die is toeristisch maar goed.

Zondag jl op Thorbeckeplein bij La Vaca geweest, toptent aardig personeel. Daar tegenover zat de Ecuadoriaan La Suegra, ook super, maar gesloten wegens te hoge huren zeiden ze bij La Vaca.

We gaan altijd met paard en wagen WJ:)
Bind je dan het paard aan de M2, of de M2 aan het paard? :P

En ja die huurprijzen, helemaal gek.. Hier zijn een aantal kleine en grote zaken (zoals en Hema) in het winkelcentrum daar ook flink tegen in opstand gekomen, dreigden ook gewoon weg te gaan. Huurprijzen, parkeerprijzen, etc, alles door het plafond en maar afvragen waarom er leegstand is of waarom mensen wegblijven. Sommige restaurants in het centrum zijn ook gewoon thuisbezorg services begonnen... :?

Gebruikersavatar
Downforce Hans
Berichten: 12550
Lid geworden op: 05 jan 2007, 10:36
Locatie: Waterloo

Re: Het eten van vlees

Bericht door Downforce Hans » 16 jun 2018, 14:25

PeterB schreef: 15 jun 2018, 22:23 Heb je een kern thermometer ? Zo nee, kopen....
Zo ja, instellen op 45°C , barbecue op 130°C indirect en geduld(low&slow)tot de kerntemperatuur is bereikt. Voordeel is dat uit de peper bij 130°C piperine vrijkomt en in het vlees trekt.
Afdekken met alufolie ( dus NIET inpakken ;) ), de barbecue opstoken naar 300/350°C oftewel heet..
De picanha grillen tot een kerntemperatuur van 55°C en vervolgens een minuut of 10 laten rusten.

Aansnijden dwars op de draad.
Daar gaat het nog weleens fout ;)
Ik maak hem ook wel low and slow op mijn egg maar vorige week zoals mijn vrienden in Brazilie gewoon op de BBQ gegooid.
Het was net zo lekker maar echt veel sneller klaar.
Ben je dus met een paar man die honger hebben gewoon op de BBQ , kan bijna niet fout gaan.
Heb je een gezellig avondje met vrienden in de tuin dan kan je low and slow gaan, wijntje er bij etc etc.
Qua smaak net zo lekker.......

PeterB
Berichten: 3257
Lid geworden op: 01 feb 2006, 21:55

Re: Het eten van vlees

Bericht door PeterB » 16 jun 2018, 14:44

Tuurlijk, ik kan ook dwars met een S.

Maar het ging nu om een foolproof methode omdat het de voorgaande keer/keren mislukte.
;)

Beetje voorbereiding en kan het ook low&slow, de barbecue moet toch op temperatuur komen. Net als het vlees.
:whistle:

allen
Berichten: 18302
Lid geworden op: 26 apr 2006, 22:46

Re: Het eten van vlees

Bericht door allen » 16 jun 2018, 17:07

Draadje heeft een mooie positieve wending gekregen. :tooth:

Gebruikersavatar
MarkS
Berichten: 2903
Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41

Re: Het eten van vlees

Bericht door MarkS » 16 jun 2018, 18:17

Ook lekker, draadjes vlees.

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 11742
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: Het eten van vlees

Bericht door WJ » 16 jun 2018, 18:18

Stoofvlees met patatjes in Antwerpen, mmmm

Gebruikersavatar
///Joost
Berichten: 11738
Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
Locatie: Uit lockdown

Re: Het eten van vlees

Bericht door ///Joost » 16 jun 2018, 22:18

Vandaag bij de slager een paar stukjes bavette gehaald en van scratch wat tacos in elkaar gedraaid met zelf gemaakte taco kruiden, guac en salsa. YUMMMMMMM!!!

Afbeelding

SlowCo
Berichten: 3544
Lid geworden op: 23 sep 2008, 09:36

Re: Het eten van vlees

Bericht door SlowCo » 16 jun 2018, 23:55

:shock:
Fris pannetje wel...

Gebruikersavatar
MarkS
Berichten: 2903
Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41

Re: Het eten van vlees

Bericht door MarkS » 16 jun 2018, 23:58

Ik dacht dat het de onderkant was.

Gebruikersavatar
Tim N
Berichten: 7749
Lid geworden op: 24 mei 2008, 17:37

Re: Het eten van vlees

Bericht door Tim N » 17 jun 2018, 01:12

haha denk dat dat Joost zijn DIY olie opvangbak is waar nog een restje 5W40 Castrol in aangekoekt zit ;-)

Gebruikersavatar
350 Z
Berichten: 1983
Lid geworden op: 04 jan 2012, 12:53

Re: Het eten van vlees

Bericht door 350 Z » 17 jun 2018, 09:19

Getverderrie die pan :kotsen:

Robin
Berichten: 51400
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Locatie: 52° 57′ NB, 5° 56′ OL

Re: Het eten van vlees

Bericht door Robin » 17 jun 2018, 09:32

LOL @ carterpan

Eet smakelijk:)

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 39745
Lid geworden op: 02 feb 2006, 22:22
Auto: Nr.50
Locatie: Boven Barcelona

Re: Het eten van vlees

Bericht door Arthur » 17 jun 2018, 11:09

Dit mindert iig het eten van vlees, waar dit topic eigenlijk over gaat?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], ED35, Eric Z, Gisae, Luco en 470 gasten