Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 21 okt 2018, 10:51

Ik heb een vraagje over netwerk.
We krijgen binnenkort glasvezel en nu heb ik wel wifi, maar achter in de tuin is het gewoon kut, valt elke keer weg enzo, nu hebben we op het werk een wifi netwerk en zag ik op internet deze wifi acces points:
https://www.paradigit.nl/ubiquiti-netwo ... e8QAvD_BwE
Nu ben ik boven toch aan het verbouwen en dacht is misschien wel handig om dan op de bovenverdieping een punt te hangen en ergens en vlakbij de tuin, maar kan ik ze nu doorkoppelen of moet ik twee aparte kabels trekken en kan elk modem dit aan, voeding liefst via de utp, wie kan me meer info verschaffen die er verstand van heeft?

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 2994
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 21 okt 2018, 12:57

Je modem zal het probleem niet zijn. Doorschakelen kan misschien wel met een switch die PoE doet. Dan heb je de PoE voeding die er bij zit niet nodig.

In Nederland heb je een limiet op zendvermogrn. Ik heb een Engenius Accespoint gehad die je op een hoger vermogen kon laten uitzenden met andere firmware. Niet helemaal legaal maar wel een groter bereik.

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 2994
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 21 okt 2018, 13:05


Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 21 okt 2018, 13:08

ok, maar die ik had neergezet, 2 stuks, met twee kabels moet toch genoeg zijn? switch hoeft dan toch niet?
of twee van die jij aangeeft

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 2994
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 21 okt 2018, 13:21

Klopt.

Even een uitleg over de twee dingen van mijn kant:

Met een switch kan je doorlussen (in "serie" zetten). Als dat niet hoeft, dus allebeide kabels gaan een andere kant op, dan heeft een switch geen zin.

Met een "zwaardere" kom je verder en is één misschien wel voldoende.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 21 okt 2018, 13:25

gaat me nu even om de kabels en of ik nu een of twee pijpjes leg. Cad6 erin zeker?

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 2994
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 21 okt 2018, 13:36

Voor PoE moet je volgens mij altijd "100%" koper draden hebben. En hoger is sneller (dus 6 of 7). Je accespoint zal qua doorgeefsnelheid wel de bottleneck zijn.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 21 okt 2018, 13:45


Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 2994
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 21 okt 2018, 18:02

Bij "Aders" staat 100% koper, dat kan nooit heel verkeerd zijn. Maar ik ben geen UTP kabel specialist. Misschien dat iemand anders her daar verstand van heeft.

Gebruikersavatar
Thomas
Berichten: 383
Lid geworden op: 02 feb 2006, 21:51
Auto: Bmw 1-serie
Locatie: Ede

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Thomas » 23 okt 2018, 00:23

Ubiquiti AP's werken uitstekend. Ik zou wel de LR of Pro nemen. Die kabel gaat wel werken, dat zal geen probleem vormen. Aandachtspunten, je hebt een POE switch nodig om ze te voeden (adapters worden niet meer meegeleverd). Het inregelen van die AP's gaat net even anders, daar hebben sommigen wel even wat hulp bij nodig. Ik kan ze eventueel voor geconfigureerd leveren, moet je even een pm sturen als je meer info wil.

la_fusion
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 sep 2015, 21:53

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door la_fusion » 23 okt 2018, 08:25

Thomas schreef:
23 okt 2018, 00:23
Ubiquiti AP's werken uitstekend. Ik zou wel de LR of Pro nemen. Die kabel gaat wel werken, dat zal geen probleem vormen. Aandachtspunten, je hebt een POE switch nodig om ze te voeden (adapters worden niet meer meegeleverd). Het inregelen van die AP's gaat net even anders, daar hebben sommigen wel even wat hulp bij nodig. Ik kan ze eventueel voor geconfigureerd leveren, moet je even een pm sturen als je meer info wil.
Heb je toevallig daar wat meer info over voor mij? Dat was toch lange tijd wel zo?

JeroenT
Berichten: 1427
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:02

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door JeroenT » 23 okt 2018, 09:19

Ubiquiti is mooi spul, maar wellicht wat te lastig voor de normale gebruiker.

Wat vinden we van de Google Mesh voor thuisgebruik?

indobesar
Berichten: 9220
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:19
Auto: 323ti, 130i
Locatie: Spaceship in silence
Contacteer:

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door indobesar » 23 okt 2018, 09:35

Zou je Google toegang willen geven tot je private netwerk?

JeroenT
Berichten: 1427
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:02

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door JeroenT » 23 okt 2018, 09:42

Ik heb Ubiquiti. :whistle:

Maar Google weet toch al alles.
Facebook, insta, Nest zooi, maar ook de wehkamp, Blokker, telegraaf etc. Zou me er niet zo druk om maken.

indobesar
Berichten: 9220
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:19
Auto: 323ti, 130i
Locatie: Spaceship in silence
Contacteer:

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door indobesar » 23 okt 2018, 10:00

JeroenT schreef:
23 okt 2018, 09:42
Ik heb Ubiquiti. :whistle:

Maar Google weet toch al alles.
Facebook, insta, Nest zooi, maar ook de wehkamp, Blokker, telegraaf etc. Zou me er niet zo druk om maken.
:thumbup:

Klopt, maar dat betekend niet dat je ze een sleutel van de voordeur moet geven. Of laat je ook de hele wijk in je huis rondlopen? :wink:

Gebruikersavatar
Joy
Berichten: 9953
Lid geworden op: 03 feb 2006, 00:24

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Joy » 23 okt 2018, 17:45

Mijn werknemer heeft sinds een tijdje dat in een game het beeld heel lichtjes schokt. Net of de framerate te laag is. Heb er een harddiskcleaner overheen gehaald en de binnenkant stofvrij gemaakt. Dit probleem was er voorheen niet en de hardware moet dit spel met gemak kunnen draaien.
Settings veranderen naar minimale kwaliteit of andere resolutie geeft geen enkel verschil.
Moet je met dit soort geschok de videokaart gaan verdenken op malfunction?

Online
Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 7338
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door WJ » 23 okt 2018, 20:06

Joy schreef:
23 okt 2018, 17:45
Mijn werknemer heeft sinds een tijdje dat in een game het beeld heel lichtjes schokt. Net of de framerate te laag is. Heb er een harddiskcleaner overheen gehaald en de binnenkant stofvrij gemaakt. Dit probleem was er voorheen niet en de hardware moet dit spel met gemak kunnen draaien.
Settings veranderen naar minimale kwaliteit of andere resolutie geeft geen enkel verschil.
Moet je met dit soort geschok de videokaart gaan verdenken op malfunction?
Ik zou eerste eens beginnen met de drivers opnieuw te installeren, zorg dat ze echt compleet verwijderd zijn (echt super belangrijk!). Dan hier; https://www.nvidia.com/Download/index.aspx de laatste downloaden (als het nvidia is).

En is het op windows 10?
Google ook eens op Micro Stutter, en kijk of je het probleem herkent.

Als je videokaart aan het overlijden is krijg je echt glitches, artifacts, rare kleuren en bluescreens. Het stotteren is er ook een van. Maaaaaaaar stotteren kan ook aan de Hardeschijf liggen en zelfs de RAM.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 20:28

Thomas schreef:
23 okt 2018, 00:23
Ubiquiti AP's werken uitstekend. Ik zou wel de LR of Pro nemen. Die kabel gaat wel werken, dat zal geen probleem vormen. Aandachtspunten, je hebt een POE switch nodig om ze te voeden (adapters worden niet meer meegeleverd). Het inregelen van die AP's gaat net even anders, daar hebben sommigen wel even wat hulp bij nodig. Ik kan ze eventueel voor geconfigureerd leveren, moet je even een pm sturen als je meer info wil.
Die in mijn link wordt toch gevoed door de cat6 kabel?

JeroenT
Berichten: 1427
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:02

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door JeroenT » 23 okt 2018, 20:56

De netwerk kabel is gewoon een domme kabel van a naar b en terug.
Poe kan van een switch komen of een poe injector.

Ubiquiti is mooi spul, maar door POE niet voor iedereen heel handig.
En je hebt een pc/laptop nodig om Ubiquiti überhaupt te kunnen configureren. De webinterface draait op de pc. Niet op de WiFi zender zelf.

JeroenT
Berichten: 1427
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:02

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door JeroenT » 23 okt 2018, 21:01

https://www.wifishop.nl/ruckus-zoneflex ... /pid=41840

Deze heb ik al jaren op een locatie draaien. 100% uptime over de laatste 2 jaar op een erg druk WiFi netwerk.
Maar wel prijzig.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:08

ik snap er niks meer van, poe is toch power over ethernetkabel?
op het werk hebben we wifi accespoints die geen extra voeding nodig hebben, hang je aan de netwerkkabel en hij heeft power.

Gebruikersavatar
Thomas
Berichten: 383
Lid geworden op: 02 feb 2006, 21:51
Auto: Bmw 1-serie
Locatie: Ede

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Thomas » 23 okt 2018, 21:10

Klopt Luco, maar standaard staat er geen power op de ethernet kabel. Daar moet je wel voor zorgen door middel van een POE switch of een POE injector of adapter, hoe je het wil noemen.

POE injector;

https://www.coolblue.nl/product/755990/ ... gKNbPD_BwE

LAN poortje sluit je aan op het modem, en op het POE poortje doe je de ethernet kabel van je AP.

Volgens jou linkje wordt de injector meegeleverd met de Lite versie. Lite versie is overigens 24v, dus bovenstaande injector moet je niet gebruiken met de Lite versie weet ik uit ervaring.
Laatst gewijzigd door Thomas op 23 okt 2018, 21:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:12

maar die zit toch in het acces point?
of ben ik nu gek?


Ubiquiti Networks UAP-AC-LITE WLAN toegangspunt
7 reviews
Verlanglijst
Ubiquiti Networks UAP-AC-LITE WLAN toegangspunt

video
1167 Mbit/s Overdrachtssnelheid
Gelijktijdig dual-band 2,4GHz / 5GHz
Inclusief PoE voeding en montagemateriaal
20 dBm (100 mW) aan zendvermogen

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 2994
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 23 okt 2018, 21:16

Even simpel gezegd, de netwerkkabel moet je accesspoint voeden. Dus het apparaat wat de "bron" is moet die voeding geven.

En zoals ik het lees zit er een PoE injector bij.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 15116
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:19

ok, ik laat wel iemand komen denk ik, as weekend eerst de kabels leggen :-)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alex, Dwarsligger, E30man, Knot, romo, SlowCo, smiley, Stefan R, WillemBoer en 26 gasten