Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Wil je even gezellig kletsen of dat ene grappige (auto)filmpje delen? Dat kan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 3171
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 23 okt 2018, 21:22

https://tweakers.net/productreview/1186 ... pack).html

Hier staat ook dat hij er bij zit. Je moet nog wel een kabel van je modem naar de PoE injector. Als je twee gebruikt zit je met twee injectors (twee extra stekkers). Als je een switch met PoE koopt heb je maar één kort kabeltje van modem naar switch nodig en maar één 230v aansluiting in plaats van 2.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:23

die voeding kan naast je modem toch?

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 3171
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 23 okt 2018, 21:25

Klopt. Het is een klein bakje waar een netwerkkabel in gaat en eentje er uit. En een adapter voor de stroom.

(PoE switch is trouwens wel prijzig zie ik net... Een verdeeldoos is stukken goedkoper.)

Gebruikersavatar
WJ
Berichten: 8242
Lid geworden op: 19 mar 2008, 13:17
Locatie: WeeWeeWee

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door WJ » 23 okt 2018, 21:28

Ik heb bij m'n ouders 2 van die Fritz repeaters gekocht, plug je in het stopcontact en even draadloos verbinding maken met de modem en klaar. Klinkt een stuk makkelijker. :P

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 3171
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 23 okt 2018, 21:30

Het voordeel van PoE is dat je geen stopcontact nodig hebt bij je accesspoint / repeater, alleen een netwerkkabel.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:30

ach 5 tientjes voor goed bereik :-)
installeren wordt lastiger

WJ, die heb ik ook, buiten nog steeds niks, moet door 4 muren en de bekabelde kan ik vlakbij de tuinmuur hangen bij de deur, dan zit die vlakbij de tuin.

Gebruikersavatar
Linc (Bas)
Berichten: 779
Lid geworden op: 05 mei 2008, 10:07

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Linc (Bas) » 23 okt 2018, 21:33

Het is niet zo heel moeilijk :D

Je krijg bij die Wifi Acces point een stroomblokje om je gewone ethernet kabel POE te maken. Dus je steekt een korte ethernet kabel in een vrije poort van je huidige netwerk, en de andere kant van de kabel steek je in dat stroomblokje wat je ook in het stopcontact moet steken. Dan steek je nog een andere kabel in dat stroomblokje die je dan weer in je Wifi Acces point stopt.

Je kan er ook pas vlak voor je Wifi Acces Point stroom op de kabel zetten, is maar net wat je handiger vind waar je die stroom adapter wilt hebben.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:34

dat snap ik nog, met installeren bedoel ik meer het configureren van de accespoints :-)

Gebruikersavatar
Linc (Bas)
Berichten: 779
Lid geworden op: 05 mei 2008, 10:07

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Linc (Bas) » 23 okt 2018, 21:37

Mja dat is iets lastiger uitleggen, moet je configuratie software downloaden van hun site en dan op de goede knopjes klikken :)

Maar op youtube staan genoeg video's met stap voor stap uitleg.

Deze bijvoorbeeld:
https://www.youtube.com/watch?v=uhZFzJx8AL4

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:41

Ik denk dat ik dat maar door iemand laat doen die er verstand van heeft, dan weet ik zeker dat het goed gaat :-)
alles gaat over internet hier, zelfs de tv en de invertor zonnepanelen, anders weet ik het wel, werkt er niks meer.

Gebruikersavatar
Linc (Bas)
Berichten: 779
Lid geworden op: 05 mei 2008, 10:07

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Linc (Bas) » 23 okt 2018, 21:43

Staat los van je internet, dus ik zou het knap vinden als je je internet weet te slopen door je acces point verkeerd te configureren. :blink:

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 23 okt 2018, 21:52

niet als het nu ook via wifi met extender loopt :-) en er een nieuwe aansluiting komt met de glasvezel en dus ook nieuw modem, dus moet zowieso iemand komen om alles weer te configureren, zoals email en dergelijke, weer andere provider en dit is iets wat ik altijd verkloot.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 17 dec 2018, 21:52

Iemand verstand van een netwerk en windows 10?

Heb een nieuwe vaste pc en een nieuwe laptop, alles geinstalleerd, overgezet, mail ingesteld en netwerk ingesteld, alles werkte toen de jongen die het altijd voor mij doet wegging.
Maar ineens zien de computers elkaar niet meer, maar ze zien ook de vu solo (dreambox) niet meer en daar moet ik nieuwe software inladen en dat gaat nu niet, mijn oude laptop ziet hem ook ineens niet meer.
Als ik de nieuwe laptop opstart ziet die alles 2 seconden en dan poef alles weg.

Alles al drie keer opnieuw opgestart tot harde resets toe, helpt niet ook de experiabox al opnieuw opgestart.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 29 dec 2018, 11:44

Nou de netwerkaccespunten hangen, en ze branden, stap 1 is dus gelukt :tooth:
Nu kijken of ik ze werkend ga krijgen op de juiste manier met de software :lollerdelol:

Gebruikersavatar
HJ2
Berichten: 2084
Lid geworden op: 21 jan 2010, 18:10
Locatie: Delluf 'shire'

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door HJ2 » 29 dec 2018, 22:42

Luco schreef:
29 dec 2018, 11:44
Nou de netwerkaccespunten hangen, en ze branden
Dat wordt blussen kerel!

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 29 dec 2018, 22:53

lol, ze werken, het is een wonder :-)

Gebruikersavatar
Robin
Berichten: 33149
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Auto: Hyundai Pony

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Robin » 07 mei 2019, 10:37

Heb al gegoogled en 't zou kunnen liggen aan (gratis) antivirus programma's (verwijderd) en controllers, maar m'n screensaver doet t niet?

Windows 8.1

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 3171
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door EvdP » 07 mei 2019, 11:11

Is het de screensaver van Windows 8 zelf of gebruik je een ander programma hiervoor?

Gebruikersavatar
veejay
Berichten: 497
Lid geworden op: 08 mei 2006, 20:12
Locatie: F30-328iA-HE-Luxury - 208 Intuitive 1.6

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door veejay » 07 mei 2019, 11:21

Luco schreef:
17 dec 2018, 21:52
Iemand verstand van een netwerk en windows 10?

Heb een nieuwe vaste pc en een nieuwe laptop, alles geinstalleerd, overgezet, mail ingesteld en netwerk ingesteld, alles werkte toen de jongen die het altijd voor mij doet wegging.
Maar ineens zien de computers elkaar niet meer, maar ze zien ook de vu solo (dreambox) niet meer en daar moet ik nieuwe software inladen en dat gaat nu niet, mijn oude laptop ziet hem ook ineens niet meer.
Als ik de nieuwe laptop opstart ziet die alles 2 seconden en dan poef alles weg.

Alles al drie keer opnieuw opgestart tot harde resets toe, helpt niet ook de experiabox al opnieuw opgestart.
Zitten ze in de dezelde ip range & subnetmask ? Download een netwerk ipscanner tooltje om te testen.

Gebruikersavatar
Robin
Berichten: 33149
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51
Auto: Hyundai Pony

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Robin » 07 mei 2019, 11:22

EvdP schreef:
07 mei 2019, 11:11
Is het de screensaver van Windows 8 zelf of gebruik je een ander programma hiervoor?
Die van Windows 8.1.

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 07 mei 2019, 16:07

veejay schreef:
07 mei 2019, 11:21
Luco schreef:
17 dec 2018, 21:52
Iemand verstand van een netwerk en windows 10?

Heb een nieuwe vaste pc en een nieuwe laptop, alles geinstalleerd, overgezet, mail ingesteld en netwerk ingesteld, alles werkte toen de jongen die het altijd voor mij doet wegging.
Maar ineens zien de computers elkaar niet meer, maar ze zien ook de vu solo (dreambox) niet meer en daar moet ik nieuwe software inladen en dat gaat nu niet, mijn oude laptop ziet hem ook ineens niet meer.
Als ik de nieuwe laptop opstart ziet die alles 2 seconden en dan poef alles weg.

Alles al drie keer opnieuw opgestart tot harde resets toe, helpt niet ook de experiabox al opnieuw opgestart.
Zitten ze in de dezelde ip range & subnetmask ? Download een netwerk ipscanner tooltje om te testen.
Na 5 maanden is het wel opgelost :tooth:

Gebruikersavatar
JP
Berichten: 13979
Lid geworden op: 13 dec 2008, 22:39
Locatie: Ik heb alleen druk als ik naar het toilet ga, ik heb stress als blijkt dat het toiletpapier op is...
Contacteer:

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door JP » 07 mei 2019, 17:16

Oplossing was: uit het raam gooien ?

Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 16691
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Een vraag voor de computer techneuten onder ons

Bericht door Luco » 07 mei 2019, 19:23

JP schreef:
07 mei 2019, 17:16
Oplossing was: uit het raam gooien ?
correct

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 34 gasten