Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Dit is ons algemene autoforum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
nickdoesburg
Berichten: 261
Lid geworden op: 23 jul 2013, 11:38
Auto: E28 M60 V8 Turbo
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door nickdoesburg » 27 mei 2019, 12:42

Het leek me wel leuk om eens een verslagje te maken van de Mille Miglia meegemaakt vanuit een support team van een van de deelnemende auto's. Vermoed dat hier wel wat mensen zitten die het leuk vinden om te lezen. Geen idee of dit de goede plek ervoor is op het forum maar anders hoor ik het wel ;)

Vorige week heb ik voor de eerste keer de Mille Miglia mee mogen maken. Niet als deelnemer maar als serviceteam voor een deelnemende auto. Heb in het verleden al wel rallyservice gedaan maar een dergelijk evenement had ik nog niet eerder mee gemaakt. Ik dacht het is wellicht wel leuk om er een klein verslagje van te typen om mijn ervaring te delen, want wat een evenement is dat zeg..

Voor de mensen die het niet kennen is het bijna niet uit te leggen, de combinatie van de meeste exclusieve oldtimers in Italië in een setting waarin eigenlijk alles kan en alles mag.. Ooit in 1927 begonnen als race, van Brescia naar Rome en weer terug (met een record van iets meer dan 10 uur in 1955, iets wat zelfs met de huidige wegen echt onvoorstelbaar is) Uiteindelijk verboden in 1957 vanwege de vele dodelijke slachtoffers..

Sinds enkele tientallen jaren wordt de Mille weer gehouden maar dan als “regularity” rit, waarbij de deelnemers op bepaalde plekken een exacte snelheid moeten rijden. Echter tussen de regularities gaat het vaak nog steeds zo hard als het gaat, inclusief politiebegeleiding, overal inhalen, vliegen over drempels etc. (met soms miljoenen kostende klassiekers) . Wat een mega spektakel, de deelnemers zijn vaak niet bang, zowel voor hun kostbare bolide maar vooral ook voor persoonlijk letsel. Er wordt behoorlijk wat risico genomen, zeker als je bekijkt in wat voor sigarendoosjes sommigen zich voortbewegen.

Anyway, hoewel wij helaas niet de rally als deelnemers hebben meegemaakt (zo houden we mooi nog wat te dromen) maar als serviceteam er wel continue dicht op / tussen hebben gereden is het denk ik wel leuk om daar e.a. over te vertellen evenals over de service zelf.

Eerst maar eens die kant op met het service busje
Afbeelding

Zo hard als het gaat uiteraard, valt niet tegen met de halve werkplaats achterin :mrgreen:
Afbeelding

Afbeelding

De Mille start op woensdag in Brescia, de voorafgaande maandag en dinsdag worden de auto's verzameld en gekeurd in de Fiera in Brescia. Wat er gegeven moment allemaal in de hal staat is echt ongelooflijk. Als het mag meedoen is het sowieso al bijzonder maar er staan echt een paar hele bijzondere parels tussen. Super gaaf om te zien. Het valt ook niet mee om er tussen te komen, de enige manier om verzekerd te zijn van een deelname is om een auto in te schrijven met een chassisnr dat ooit daadwerkelijk aan de race heeft deelgenomen tussen 1927 en 1957. Die zijn uiteraard redelijk schaars.. Je kan ook een model inschrijven dat ooit heeft meegedaan maar daarvoor schijnt een lotinglijst te zijn van ongeveer 1500 auto's. Je moet dus een beetje geluk hebben om mee te mogen doen in die catagorie. De boel sponsoren schijnt overigens ook nog wel te helpen :mrgreen:
Nadat je je een aantal uur hebt vergaapt aan de auto's de hal zijn de maandag en dinsdag verder overigens wel een beetje saai voor het serviceteam, buiten de technische keuring en wat stickers plakken gebeurd er verder niet zo veel.

Aangekomen in de hal:
Afbeelding

En dan de auto die wij mochten runnen tijdens deze Mille, de 1952 Ferrari 340 America Spider Competizione.. over bijzondere auto's gesproken :mrgreen: Een van de belangrijkste Ferrari's uit het jaar 1952, in hetzelfde jaar ook deelgenomen aan de Mille Miglia, 24 uur van Lemans en de Targa Florio.. Super gaaf om te doen en vereerd om eraan te mogen werken. Ik heb deze auto gerund samen met 1 van mijn compagnon's, mijn derde compagnon was als monteur verhuurd aan een ander team.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Op naar de keuring, iets wat opzich wel meevalt met dergelijke auto die redelijk bekend is in deze kringen en voorgaande jaren ook heeft meegedaan. (incl bosje zegelringen om de stuurkolom)
Afbeelding

Afbeelding

Na de keuring is er dinsdagmiddag en woensdagochtend nog een verzegeling op het "Piazza della Vittoria" in het centrum van Brescia. Hierbij krijgen de deelnemende auto's een zegel om de stuurkolom. Is hedendaags een beetje flauwekul maar vooral traditie (en schijnt te goed te zijn voor de waarde van de auto). Vroeger tijdens de originele race was het zegel om te voorkomen dat halverwege de race de auto werd omgewisseld voor een frisse. Overigens lastig om het plein op te komen zonder keycard maar als je de deelnemende auto gewoon het plein op duwt kom je er ook zonder keycard makkelijk op :mrgreen:

Afbeelding

Afbeelding

Op woensdag is het dan eindelijk zover, halverwege de middag starten de eerste auto's. Overigens werken de startnummers op bouwjaar; de oudste deelnemer heeft het laagste nummer. Er wordt gestart op nummer volgorde met een tussenpoos van 20 sec. Er zijn ongeveer 455 deelnemende auto's dus het hele veld starten duurt ongeveer 2,5 uur. Geeft meteen aan hoe mega groot event dit is..
Grappig om te weten is dat de nummering vroeger anders werkte. Het startnummer "614" op de Ferrari betekende namelijk dat deze om 14 minuten over 6 's morgens moest starten.

Voorafgaand aan de start is er nog een lunch bij het Mille Miglia museum in Brescia, waar alle auto's zich verzamelen rondom en op het binnenplein van het museum. Erg gave setting;
Afbeelding

Overigens in in het museum ook genoeg gaafs te zien:
Afbeelding

Klaar voor de start:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het bizar hoeveel Nederlanders er rond lopen..als je een onbekende aanspreekt maak je goeie kans als je in het nederlands begint te praten.

Even na de lunch begint de start op de Viale Venezia, iets waar je als service team niet zo makkelijk bij komt omdat je na de start graag snel achter je auto wilt aanrijden zodat je dichtbij bent als ze service nodig hebben. Het valt niet mee om de deelnemers bij te houden, sommige auto's lopen echt als een kogel en met politiebegeleiding worden er echt meters gemaakt. (ook zonder begeleiding trouwens). Vaak probeer je ergens een shortcut te pakken als de deelnemers door een stadje rijden of een lusje zodat je er weer even voor kan komen. Binnen mum van tijd rijden ze dan overigens weer voor je maar dan ben je wel altijd aardig in de buurt. Zo is het ook een mooi spelletje om te spelen voor de servicecrew. De eerste etappe is voor een groot deel in het donker, starten om 15:44 en rond 23:09 binnen komen.

Aankomt in Milano Marittima, wachten voor het podium:
Afbeelding

Auto heeft het tot dat moment uitmuntend gedaan, komen wat geluiden vanuit het vrijloop lager maar klinkt op dat moment nog niet heel spannend.
Afbeelding

Na het podium gaan we onderweg naar het hotel van de rijders, want ons werk zit er uiteraard nog niet op. Ook als er geen klachten zijn van de rijders wordt de auto elke avond helemaal doorgelicht, uiteraard alle oliën/water maar ook de complete wielophanging moet worden nagelopen op loslopende bouten e.d. Verder natuurlijk uitgebreide visuele controle van allerlei componenten, banden e.d.
Nog voor we bij het hotel aankomen worden we gebeld; de auto staat stil met een te warme motor. Hmm, het zal wel aan de lofzang een paar minuten eerder gelegen hebben over hoe goed de auto het wel niet deed :mrgreen:. Eenmaal aangekomen bij de auto (ideaal die livelocatie via whatsapp) blijkt dat de elektrische fan het niet meer doet. Na wat meten blijkt er een probleem in de voeding te zitten, dus deze even snel overbrugd zodat de auto en rijders naar het hotel kunnen en we daar rustig dit kunnen oplossen en de auto zelf kunnen servicen:

Afbeelding

Afbeelding
Zo vindt je jezelf terug ergens op de stoep van een hotel, midden in de nacht, sleutelend aan een kapitale classic. Heerlijk, dit soort evenementen. We voeren de service uit en leggen een nieuwe voeding voor de Fan. Het vrijlooplager is na het podium (veel langzaam verkeer) ook meer geluid gaan produceren maar daar kunnen we op dat moment helaas niet zoveel aan doen. Na de service zoeken we ook snel het hotel op, inmiddels 2:30 in de nacht en voor ons gaat de wekker ook weer om 6:30. De Mille Miglia staat ook voor de serviceteams niet voor niks bekend als "heftig"

De volgende dag gaan we weer lekker op pad. Het vrijlooplager lijkt na wat gepiep bij de opstart niet veel geluid meer te maken dus dat lijkt nu goed te gaan. Prachtig gebied, het wordt al iets heuvelachtiger dus voor ons ook een stuk interessanter om alles bij de houden met het busje. Die krijgt het overigens ook aardig te voortduren. Halverwege de ochtend worden we weer gebeld ivm wederom koelingsproblemen. Dit keer blijkt de temperatuurschakelaar ook niet meer goed zijn werk te doen. We besluiten deze fragiele regeling even te omzeilen en de navigator de koeling manueel te laten bedienen. De dynamo is nog steeds van een origineel type dus er moet enigszins verstandig om worden gegaan met gebruik van de ventilator maar gelukkig is dat zeker toevertrouwd.

Eind van de ochtend worden we weer gebeld: het koppelingspedaal zit vast. Oei, nu wordt het toch wel erg interessant. We zijn er snel bij en proberen snel diagnose te stellen:
Afbeelding

Afbeelding
Na wat afdekplaatjes hier en daar te hebben verwijderd en een hele hoop gepiel met een spiegeltje kunnen we zien dat de geleidebus waar het vrijlooplager op geperst zit is vastgelopen op de as van de versnellingsbak. We proberen er nog beweging in de krijgen maar dat is helaas een kansloze actie, hij zit muurvast en daarmee is dus de koppeling niet meer te bedienen. Verder rijden is op dit moment onmogelijk. Het lijkt het erop dat het einde oefening is; het is niet precies bekend wat voor vrijlooplager erin zit en de meest plausibele opties lijken na een eerste belronde niet voor handen in italie. Omdat verder rijden op dit punt geen opties is wordt er een plan de campagne gemaakt; een serviceteam die toevallig met trailer de route meerijd neemt de auto mee naar Rome, de bestemming van de rally voor die dag. Ondertussen wordt er transport geregeld om de auto verder te brengen, omdat de kans dat we die avond in Rome de auto konden repareren bijna nihil was.

Wij rijden direct naar Rome en komen ruim voor de rest van de karavaan aan bij het hotel, waar daardoor gelukkig nog ruimte zat is. Daar beginnen we meteen met demontage van de bak, omdat we moeten weten wat voor vrijlooplager er precies in zit en of we überhaupt de geleidebus nog los kunnen krijgen:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Nu blijkt dat er precies is gebeurd wat we dachten, het vrijlooplager is vastgelopen waarna de geleidebus is mee gaan draaien (vandaar ook geen piepend geluid die morgen). De geleidebus is daardoor zo warm geworden dat hij is vast gaan zitten op de bus van de bak. Zo vast dat we hem alleen met een trekker konden demonteren. Gelukkig is de bus van brons en heeft die verder geen schade aan de bus van de bak gemaakt. Na demontage kunnen we vrij gemakkelijk het opgeperste lager van de geleidebus hameren met behulp van wat losse stanley mesjes. Op het lager staat het e.a. geschreven zodat we gericht kunnen gaan zoeken.

Na een uitgebreide google sessie en het aan elkaar knopen van diverse referentienummers komen we er de volgende ochtend achter dat het een lager betreft die ook is gebruikt in bepaalde Triumphs. Je verwacht het niet. Daar sta je dan in Italie met je Italiaanse auto, opzoek naar een engels lager :mrgreen: Na een nog veel uitgebreidere sessie vinden we uiteindelijk een specialist in engelse auto's die hem op de plank heeft liggen. Hij ligt alleen 600 kilometer noordelijker, zo'n 50 kilometer boven Venetie terwijl wij op dat moment nog in Rome zitten. We besluiten het erop te wagen, het lager dat daar ligt heeft licht afwijkende maten dus het is nog niet 100% zeker of het gaat werken maar op dat moment is het de enige optie om nog kans te hebben op reparatie van de auto zodat die in ieder geval de laatste dag nog kan rijden. De Ferrari gaat op transport van Rome naar Bologna (waar de rally die dag stopt), wij gaan op pad naar het lager. De winkel dacht dat het een grapje was dat we echt uit Rome naar hun kwamen rijden voor een lagertje; "We are leaving Rome now"..."Your must be kidding" maar we waren toch echt serieus :D

Ruim 800 kilometer later arriveren we rond 19:30 weer in Bologna met het nieuwe lager in onze handen. De Ferrari is op dat moment al gearriveerd dus we kunnen meteen aan de slag. Er is regen voorspelt dus eerst maar een tentje neerzetten.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Vanaf dit moment gaat eigenlijk alles super voorspoedig, we krijgen de geleiderbus weer mooi gangbaar en het lager past perfect:
Afbeelding

We monteren de bak en alle andere randzaken weer, even motor starten om te proberen en succes! Het lager werkt weer perfect. Redelijk simpel klusje maar na alle moeite om het lager te regelen toch wel erg gaaf dat het gelukt is. Rijders ook erg enthousiast want die hadden niet meer verwacht nog te kunnen rijden. We lopen de auto verder nog even na en rond 23:30 zijn we weer klaar, netjes op tijd dus.

Nemen nog even een kijkje bij de collega service teams / vrienden (die die nacht tot ong 3:00 doorgingen), erg gaaf sfeertje zo met alle bijzondere auto's en zeer vermoeide monteurs die ondanks dat toch nog vrolijk zijn :)
Afbeelding

De volgende dag staat de auto weer aan de start! Zoals gezegd erg cool na het avontuurtje met het druklager. Dat het regent mag de pret eigenlijk niet drukken want iedereen is blij dat de Ferrari het weer doet :)

De laatste dag loopt verder vlekkeloos, erg spectaculair met de regen, met heel veel publiek. Lunchstop in Parma:
Afbeelding

Afbeelding

En aangekomen in Brescia! (Dit is de parkeerplaats vlak voor het podium waar we helaas niet snel genoeg bij konden komen).Was me het avontuurtje wel..mega gaaf om mee te maken. Jammer dat de Ferrari 1,5 dag heeft moeten missen maar wel voldaan gevoel dat hij uiteindelijk weer heeft kunnen rijden. Hopelijk volgende keer iets vlekkelozer. In ieder geval wel weer een mooi verhaal en goede herinneringen :mrgreen:

Afbeelding
Up to next year!
Laatst gewijzigd door nickdoesburg op 27 mei 2019, 15:58, 2 keer totaal gewijzigd.

Online
Gebruikersavatar
Luco
Berichten: 22233
Lid geworden op: 09 mar 2011, 22:16
Locatie: 1978 De Z 1300 is de grootste motorfiets die men produceert tot op dat moment. De Mastodont

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Luco » 27 mei 2019, 12:51

Gaaf zeg, ik begreep dat er ook veel mensen illegaal proberen mee te rijden achter de reguliere deelnemers.

Online
Gebruikersavatar
Martijn_bmw
Berichten: 17049
Lid geworden op: 22 nov 2009, 13:32
Auto: BMW 435i & Z3
Locatie: Baarn

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Martijn_bmw » 27 mei 2019, 12:55

super gaaf verhaal en ervaring om mee te maken zeg!

En natuurlijk cool dat het gelukt is om de ferrari toch nog rijdend te krijgen

Gebruikersavatar
Niels
Berichten: 20945
Lid geworden op: 13 feb 2006, 23:04
Locatie: Grunn...

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Niels » 27 mei 2019, 12:57

Geweldig :clap: Prachtig om te zien, thnx for sharing en verslaglegging. Top ook om de Ferrari weer rijdende te krijgen. Wellicht technisch gezien niet mega complex maar in de totale setting niet eenvoudig :thumbup:

Online
Gebruikersavatar
///Joost
Berichten: 11078
Lid geworden op: 21 nov 2010, 00:26
Locatie: In lockdown

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door ///Joost » 27 mei 2019, 13:02

Nick, wat ontzettend gaaf zeg!

Wat een superevenement om mee te maken, en ik denk dat ze zich geen betere monteurs hadden kunnen wensen. Ongelofelijk, dat verhaal over dat lager. Tof dat jullie 'gewoon' hebben kunnen finishen. Bedankt voor het posten. Meestal lees je alleen over de buitenkant van de MM, maar gaaf om zo een kijkje achter de schermen te nemen. :df:

Online
Jussi
Berichten: 3076
Lid geworden op: 09 jan 2010, 17:18

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Jussi » 27 mei 2019, 13:05

Extreem cool en leuk verhaal, Nick. Dat zijn herinneringen voor het leven.

Gebruikersavatar
Robin Hartog
Berichten: 8474
Lid geworden op: 29 sep 2008, 20:02
Contacteer:

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Robin Hartog » 27 mei 2019, 13:27

Geweldig verhaal zeg! Wat een ervaring moet dat geweest zijn. Mooi ook om even 800km te rijden voor een onderdeel. :tooth:

Online
Gebruikersavatar
Fabian
Berichten: 5883
Lid geworden op: 12 mar 2006, 21:46
Locatie: Breda, z3 2.8 QP Rotrex, E82 1M, E89 Z4 2.3, E34 M5 3.8
Contacteer:

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Fabian » 27 mei 2019, 13:34

Super gaaf. Paar jaar geleden ook de hele stoet gevolgd/meegereden met de Z4 samen met vrouwlief. Het meest geweldige automotive event dat er is, gewoon weg geweldig. Zeker nog een keer!

Leuk om je uitgebreide verslag te lezen, hulde!

Gebruikersavatar
SvB
Berichten: 618
Lid geworden op: 22 sep 2007, 18:28
Locatie: Utrecht

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door SvB » 27 mei 2019, 14:08

Geweldig !!
Ik heb hier maar 1 woord voor "Respect" :tooth:
Mille Miglia is super, hoop volgend jaar weer in Brescia te zijn en in Peschiera weer langs de route te staan.

Gebruikersavatar
Tristan
Berichten: 12668
Lid geworden op: 10 feb 2006, 15:06

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Tristan » 27 mei 2019, 14:14

Heel gaaf en lekker om doorheen te lezen! Mijn pa heeft vorig jaar meegereden als navigator en zelf 2 dagen meegereden in de stoet. De manier waarop daar (lees: hard en asociaal) gereden wordt kan alleen maar in Italie. Als je geluk hebt krijg je zelfs een politie escorte waarbij alle andere verkeer van de weg wordt gedrukt.

Gebruikersavatar
Estoque
Berichten: 539
Lid geworden op: 29 aug 2011, 15:59
Locatie: Knäckebröd aan het eten

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Estoque » 27 mei 2019, 14:37

Super gaaf! Zag al wat interessante foto's voorbij komen op Instagram.

Online
Gebruikersavatar
frankie
Berichten: 1055
Lid geworden op: 23 nov 2008, 14:17
Locatie: BMW city

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door frankie » 27 mei 2019, 14:52

Wat gaaf zeg! Ik ben, als zovelen, alleen nog maar als toeschouwer bij de MM geweest en dat was al super.

Thomas H
Berichten: 645
Lid geworden op: 17 mei 2008, 10:45

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Thomas H » 27 mei 2019, 14:59

Eens met alle lofzang hierboven. Super tof om naast de bewegende beelden die al verschenen op Instagram ook een verslag te lezen!

Ik las op een niet zo’n betrouwbare Facebook pagina dat er 3 doden waren gevallen tijdens de Mille? Niet door officiële deelnemers, maar mensen die de rit onofficieel meerijden. Krijgen jullie daar nog wat van mee?

Gebruikersavatar
Robin
Berichten: 39621
Lid geworden op: 01 feb 2006, 15:51

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Robin » 27 mei 2019, 15:26

Ik mis Fred Flintstone nog op de foto. Terug naar 't Stenen Tijdperk?
Al die ouwe meuk is straks geen stuiver meer waard!

Oh nee dit is niet het Tesla draadje:)Geweldige ervaring lijkt me dat, prachtige klassiekers, the smell of petrol and rubber. Dank voor het delen! Skitterend spul!

Kentekencheck: 340 Spider America Competizione 1952
Laatst gewijzigd door Robin op 27 mei 2019, 15:29, 1 keer totaal gewijzigd.

Frank_Sch
Berichten: 1023
Lid geworden op: 02 mei 2017, 18:10
Auto: BMW E93 2007 US

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Frank_Sch » 27 mei 2019, 15:27

Mooi hoor :clap:

Bedankt voor het beschrijven van deze avonturen.

Richardt.
Berichten: 5310
Lid geworden op: 03 sep 2009, 11:29
Locatie: Emmen e.o.

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Richardt. » 27 mei 2019, 15:29

Als service team misschien wel net zo tof als zelf mee rijden, gaaf hoor. Dank voor het verslag! :df:

Online
Gebruikersavatar
Peric
Berichten: 7892
Lid geworden op: 26 apr 2006, 12:28
Locatie: Driebruggen

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Peric » 27 mei 2019, 15:45

Errug gaaf avontuur om mee te maken.
Thanks for sharing. :thumbup:

Gebruikersavatar
Wouter81
Berichten: 8495
Lid geworden op: 12 okt 2006, 11:29

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Wouter81 » 27 mei 2019, 15:58

Dit leest als een jongensboek. Wat ongelooflijk gaaf dit! Bedankt voor het delen!

Gebruikersavatar
stradale
Berichten: 170
Lid geworden op: 25 okt 2010, 10:35

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door stradale » 27 mei 2019, 19:13

Heel erg gaaf verhaal! Wat een mooi evenement ook.

Gebruikersavatar
Tim N
Berichten: 7713
Lid geworden op: 24 mei 2008, 17:37

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Tim N » 27 mei 2019, 20:26

Leuk dat je het hier deelt Nick :clap:

Gebruikersavatar
EvdP
Berichten: 3862
Lid geworden op: 24 mei 2010, 21:23
Locatie: Groningen

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door EvdP » 27 mei 2019, 20:41

Schitterend verhaal, bedankt voor het delen.

Online
Zed240
Berichten: 1874
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:32

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Zed240 » 27 mei 2019, 21:51

Heel erg gaaf Nick! Bedankt voor je verslag. Echt een droom. :)

Gebruikersavatar
Joop
Berichten: 8090
Lid geworden op: 04 mar 2007, 23:20

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door Joop » 27 mei 2019, 22:17

Leest lekker weg...
...en erg leuk (maar lijkt me ook best intensief) om het vanuit de servicekant mee te maken..

Blijft wel een gaaf evenement, waar ik zelf ook nog wel eens iets van dichtbij zou willen meemaken.

Online
Gebruikersavatar
RJK
Berichten: 2852
Lid geworden op: 17 aug 2009, 20:51

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door RJK » 27 mei 2019, 23:08

nickdoesburg schreef: 27 mei 2019, 12:42 Na een uitgebreide google sessie en het aan elkaar knopen van diverse referentienummers komen we er de volgende ochtend achter dat het een lager betreft die ook is gebruikt in bepaalde Triumphs. Je verwacht het niet. Daar sta je dan in Italie met je Italiaanse auto, opzoek naar een engels lager :mrgreen:
Hahaha, heerlijk! Onwijs gaaf dit en zeker een evenement dat ik ook nog eens moet bezoeken. Bedankt voor het delen!

la_fusion
Berichten: 324
Lid geworden op: 26 sep 2015, 21:53

Re: Serviceteam verslag Mille Miglia 2019

Bericht door la_fusion » 28 mei 2019, 08:16

Erg mooi verslag, jaren geleden al eens wat uitgebreider over gelezen. Met name de geschiedenis van het evenement en het feit dat er zo ontzettend hard werd gereden.. onvoorstelbaar! Vergelijkbaar met de coast to coast ritten in Amerika. Je kunt je er gewoon niets bij voorstellen hoe hard dat dat gaat over zo'n lange tijd.

Wel eens bij de Tulpenrally op uitnodiging geweest maar verbaas mij daar dan ook altijd weer over het feit dat je met een hoop geld toch een hoop gedaan krijgt. Ik bedoel, normaal zou je gewoon wat langer wachten op zo'n lager en dan rustig de rally uitrijden..

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bart //M, BobTheFish, eBoonstra, ErikS, Jeroen, Mark 320iS, RJK, ThomasGTT en 43 gasten