[11-12-2020] DF @ Zandvoort deel CLI

Hier worden de verschillende circuitdagen van http://www.driving-fun.com aangekondigd.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 7597
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

[11-12-2020] DF @ Zandvoort deel CLI

Bericht door Peter Tunissen » 17 feb 2020, 12:20

Afbeelding

Op vrijdag 11 december organiseert Driving Fun voor de 151e keer een circuitdag op Circuit Zandvoort, echter nu op het nieuwe Formule 1 Grand Prix circuit met nog spectaculairdere bochten.
Circuitdagen zijn bij uitstek de manier om op een veilige, rijbewijsveilige en vooral hele leuke manier je eigen grenzen en de grenzen van je auto beter te leren kennen.

Programma
Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:
08:00 - 08:45 - Inschrijven in Bernie's Bar & Kitchen
08:45 - 09:00 - Briefing (verplicht voor alle rijders)
09:00 - 11:45 - Open pitlane rijden ochtendsessie
11:45 - 12:00 - Briefing voor de middagsessie (verplicht voor alle rijders)
12:15 - 17:00 - Open pitlane rijden middagsessie

Prijs
Deelname aan de hele dag (09:00 - 17:00) kost €520 per auto voor leden en €550 voor niet-leden.
Tweede rijders of bijrijders betalen €20 per persoon.
Een auto delen met meerdere rijders is dus ook mogelijk.
Deelname aan uitsluitend de ochtendsessie (tot 12:00) kost €280 per auto voor leden en €300 voor niet-leden. Deelname aan uitsluitend de middagsessie (vanaf 12:00) kost €380 per auto voor leden en €400 voor niet-leden.

Inschrijven
Inschrijven kan door op onderstaande button te klikken en je gegevens in te vullen.
Je ontvangt dan automatisch via de mail een bevestiging.
Let op: je deelname is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Afbeelding

Eisen
*) Auto's dienen vrij te zijn van vloeistoflekkages en te beschikken over deugdelijk werkende remmen en gordels. Een rolkooi of meerpuntsgordels zijn niet verplicht. Een sleepoog dient wel aanwezig (en liefst vooraf gemonteerd) te zijn.
*) Een helm is verplicht, zowel voor rijders als bijrijders.
*) Iedere rijder die de beschikking over een DFTrackdays lidmaatschapskaart heeft betaalt de ledenprijs (deze kost eenmalig €50, is geldig tot het einde van het kalenderjaar en kan uitsluitend op de dag zelf gekocht worden).
*) Er mag op Zandvoort maximaal 92dB geproduceerd worden; hier kan op gecontroleerd worden.
*) Kinderen onder de 16 jaar mogen niet meerijden op Zandvoort, tenzij ze over een racelicentie beschikken.
*) Betaling dient vooraf of uiterlijk op de dag zelf (pin of contant) te geschieden.

DF circuitdagen
Driving Fun circuitdagen kenmerken zich door een strakke organisatie, maar een gemoedelijke sfeer in de pitstraat en op de baan. Het zijn nadrukkelijk geen racedagen en zaken als elkaar op het scherp van de snede uitremmen en deurklink aan deurklink door bochten gaan zijn verboden.
Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt op onze dagen, van snelle, ervaren racer tot absolute beginner in zijn straatauto en dat kan alleen maar als iedereen rekening houdt met elkaar. De snellere rijder dient rekening te houden met de langzamere rijders en van de langzamere rijders wordt verwacht dat ze zich bewust zijn van mogelijke snelheidsverschillen en hun spiegels goed in de gaten houden.

Circuit
Al sinds 1948 worden er op Circuit Zandvoort nationale en internationale races georganiseerd, maar het circuit kreeg zijn huidige vorm pas in 1999. Het lange Grand Prix circuit is 4,307 km lang en het ronderecord staat op naam van Max Verstappen die in 2017 in de Red Bull RB8 uit 2012 een rondetijd van 1.19.511 liet noteren.
Het circuit was vanaf 1952 in totaal 30 keer het strijdtoneel van Formule 1 races, voor het laatst in 1985.

Rondje Zandvoort
Nadat bekend werd dat op Circuit Zandvoort in 2020 weer een Formule 1 Grand Prix zou worden georganiseerd, werd begin november 2019 met een grondige verbouwing gestart. Nadat deze afgerond was, was Driving-Fun.com op donderdag 27 februari 2020 de allereerste huurder die een circuitdag organiseerde op het kakelverse asfalt.
Meteen na start-finish volgt misschien wel de meest bekende bocht van Nederland: Tarzan. Voor mensen die veel op het ‘oude’ Zandvoort gereden hebben zal het zoeken van het rempunt even wennen zijn. Je komt over het algemeen met meer snelheid dan voorheen door de Arie Luyendijk bocht, waardoor je eindsnelheid net voor je rempunt over het algemeen ook hoger ligt en de bewuste of onbewuste referentiepunten die je misschien had als de witte lijn over het asfalt of de 50-, 100 en 150-borden zijn er niet meer. Mocht je je rempunt missen, dan ligt er in ieder geval een gloednieuwe run-off area voor je klaar, waarmee je achter de grindbak langs weer terug op het circuit komt.
Als vanouds stuur je de Tarzan pas ultra laat in en de apex ligt voorbij 2/3e van de bocht. Probeer aan de binnenkant de curbstone zoveel mogelijk mee te nemen en bij het uitkomen kun je op droog de curbstones links van de baan eveneens vol meenemen. Vervolgens laat je de auto naar het midden van de baan lopen om de volgende bocht, Gerlach, in een rechte lijn aan te kunnen remmen. Deze bocht stuur je blind in, nog voor je ziet hoe het verdere verloop van het circuit is. Sinds de verbouwing is het uitkomen van de Gerlach nog breder geworden, waardoor je enorm veel snelheid mee de bocht in kunt nemen. Je stuurt de Gerlach zeer vroeg in en laat de auto vervolgens helemaal naar buiten rollen.
Het asfalt daalt vervolgens flink, dus je rempunt voor de Hugenholtzbocht komt al eerder dan je zou verwachten. Zorg er wel voor dat je stuur helemaal recht staat, voordat je begint met remmen. Omdat het asfalt zo sterk daalt ligt het gevaar om je hier te verremmen altijd op de loer, maar omdat de Hugenholtz een enorme banking heeft gekregen kun je er met ontzettend veel snelheid in, doorheen en uit komen. In de regen is de lijn met de meeste auto’s helemaal bovenlangs langs de betonnen muur, maar zorg het kleinste foutje wordt dan wel genadeloos afgestraft. Vervolgens kom je op een zeer snel stuk van het circuit. Probeer een zo kort mogelijke lijn langs de rechterkant van de baan te rijden om zo weinig mogelijk meters te maken. De Hunserug en Rob Slotemaker bocht die volgen zijn een zeer snelle links-rechts combinatie die in het droog met de meeste auto's voor een ervaren rijder volgas te nemen zijn. Probeer de auto in ieder geval zoveel mogelijk te laten rollen door de Hunserug en de curbstones aan de binnenkant als clipping point te gebruiken. In de Slotemaker bocht mik je op de tweede 'driehoek' van curbstones en laat je de auto naar buiten lopen op weg naar de enige bocht ter wereld die een eigen fanclub heeft: het Scheivlak.
Het asfalt heeft hier een flinke verkanting, dus laat aan de linkerkant van de baan anderhalf à twee meter liggen om makkelijker in te kunnen sturen. De apex in het Scheivlak ligt heel erg laat en probeer je auto weer zo weinig mogelijk te laten wringen en zo veel mogelijk te laten rollen. Na het Scheivlak laat je de auto een beetje richting het midden van de baan lopen om de Mastersbocht in rechte lijn aan te kunnen remmen. Je kunt de curbstones aan de linkerzijde van het circuit hiervoor meenemen. De Mastersbocht opent helemaal, waardoor je instuurpunt heel erg vroeg ligt. Je rempunt ligt dus ook vroeger dan je zou verwachten. De curbstones aan de binnenkant kun je helemaal meepakken en laat je auto na de bocht helemaal naar buiten lopen tegen of op de nieuwe curbstones die daar liggen. Pas op dat je niet teveel blijft sturen, want overstuur ligt hier altijd op de loer. Vervolgens probeer je de volgende bocht zonder naam weer zoveel mogelijk in rechte lijn aan te remmen. Je instuurpunt is hier vrij moeilijk te bepalen, maar probeer helemaal de binnenkant van de bocht te halen en zorg ervoor dat je bij het uitkomen weer helemaal buiten komt. marshalls posts die je hier vroeger als referentie kon gebruiken zijn verdwenen. De Vodafone bocht die volgt is belangrijk, omdat je veel snelheid mee wilt nemen de bocht uit het rechte stuk op. Zorg ervoor dat je weer in rechte lijn aan kunt remmen en dat je op 2/3e van de bocht de apex tegen of op de binnenste curbstones meepakt. Let op bij het uitkomen van de bocht dat je niet te ver naar buiten uit komt, want de uitloop naast de baan is hier zeer hobbelig, waardoor een crash altijd op de loer ligt.
Het rechte stuk leidt naar de Hans Ernst bocht, de enige chicane van het circuit. Het eerste gedeelte naar rechts kun je de curbstones rechts helemaal meenemen en je bouwt als je het goed doet zoveel snelheid op dat je even moet remmen voor het tweede gedeelte van de chicane. Zorg in ieder geval dat je zoveel mogelijk snelheid mee kunt nemen de bocht uit. De curbstones bij het uitkomen rechts zijn er om gebruikt te worden. Na een kort recht stuk tik je even kort de rem aan en duik je de Kumho bocht in. De curbstones aan de binnenzijde zijn minder breed dan ze waren, maar je kunt (en moet) ze nog steeds meenemen, waarna je met hoge snelheid de Arie Luyendijk bocht, het oude Bos Uit, nadert. Na de verbouwing is dit eveneens een kombocht geworden en is hij met vrijwel alle alle auto’s volgas.
Als je het goed hebt gedaan, kom je op hoge snelheid het rechte stuk richting start-finish op en zit er weer een snelle ronde Zandvoort op!Deelnemers
1. Coureur voor een uur - BMW E36 325i - hele dag
2. Reinier Klein Nibbelink - Westfield - middag - (ARR)
3. Pieter Pluijmakers - BMW 318ti Compact - ochtend - (ARR)
4. Frederik Laumans - Ferrari F355 - middag - (+2h)
5. John Cockburn - E36 M3 - ?
6. John Cockburn - E46 320i ETC - ?
7. John Cockburn - E87 116i - ?
8. Michael Koel - Porsche 911 GT3 RS - hele dag
9. Jaap van Lagen - BMW E36 325i - middag
10. Jaap van Lagen - BMW E36 325i - middag
11. Jaap van Lagen - Peugeot 206GTI Cup - middag
12. Niek van Gils - BMW E46 M3 - 1u
13. Peter Jaap de Lint - BMW E30 Cup - hele dag - (ARR)
14. Peter Jaap de Lint - BMW E36 - hele dag - (ARR)
15. Jonny Roelofsen - BMW M240i Cup - hele dag
16. Daan Aa - BMW M240i Cup - hele dag
17. Sander Vale - Renault Megane RS - hele dag - (ARR)
18. Alex Lesscher - BMW M240i Cup - hele dag
19. Hans Lesscher - BMW M240i Cup - hele dag
20. Fred de Roos - BMW M240i Cup - hele dag
21. Ton van Leeuwen - Mitsubishi Lancer EVO X - middag
22. Emi - BMW E36 325i - middag - (ARR)
23. WRV - Westfield - hele dag
24. WRV - Westfield - hele dag
25. WRV - Westfield - hele dag
26. WRV - Westfield - hele dag
27. WRV - Westfield - hele dag
28. WRV - Westfield - hele dag
29. WRV - Westfield - hele dag
30. WRV - Westfield - hele dag
31. WRV - Westfield - hele dag
32. WRV - Westfield - hele dag
33. Jaco Sekeris - BMW E46 - middag
34. Jaco Sekeris - BMW E46 - middag
35. Bert Raben - DF BMW E36 325i - ? - (ARR)
36. Bira van Haver - BMW E30 325i - hele dag
37. Danny Hoekstra - BMW E46 Compact - middag
38. Hans van Beek - BMW E30 323i - hele dag - (ARR)
39. Joey van Beek - Mercedes SLK - hele dag - (ARR)
40. Moenir Boon - Mercedes SLK - hele dag
41. Han Kirchhoff - BMW 123d - ochtend - (ARR)
42. Jan Frensch - Westfield - hele dag - (ARR)
43. Yves Deplus - Westfield - hele dag
44. Pelle van Waes - Porsche 944 - ochtend
45. Desmond Rengelink - Mazda MX5 - ochtend
46. Marcel Pakvis - BMW E28 535i - middag - (ARR)
47. Tom Calmeyn - Jaguar Etype - ?
48. Mies van Grunsven - Westfield - hele dag - (ARR)
49. Francois Claeijs - Westfield - hele dag
50. Bob Tillekens - BMW 330i - middag
51. Maarten Baardse - BMW M240i Cup - hele dag
52. Alfred Lenferink - BMW M240i Cup - hele dag
53. Michiel Becx - BMW M240i Cup - hele dag
54. Janus van Kasteren - BMW M240i Cup - hele dag
55. Olaf Nijenkamp - BMW E36 325i / BMW M240i Cup - hele dag
56. Wim Blom - Mazda MX5 - hele dag - (ARR)
57.
58.
59.
60.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten