[27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Alle topics van de DF activiteiten uit het verleden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 7285
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

[27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Peter Tunissen » 22 dec 2017, 14:34

Afbeelding

Op zaterdag 27 januari organiseert Driving Fun voor de 106e keer een circuitdag op het lange Grand Prix circuit van CPZ, oftewel Circuit Park Zandvoort.
Circuitdagen zijn bij uitstek de manier om op een veilige, rijbewijsveilige en vooral hele leuke manier je eigen grenzen en de grenzen van je auto beter te leren kennen.

Programma
Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:
12:00 - 12:45 - Inschrijven in VIProom 8
12:45 - 13:00 - Briefing (verplicht voor alle rijders)
13:00 - 17:00 - Open pitlane rijden

Prijs
Deelname aan de hele middag (13:00 - 17:00) kost €260 per auto voor leden en €290 voor niet-leden.
Tweede rijders of bijrijders betalen €20 per persoon.
Een auto delen met meerdere rijders is dus ook mogelijk.

Inschrijven
Inschrijven kan door op onderstaande button te klikken en je gegevens in te vullen.
Je ontvangt dan automatisch via de mail een bevestiging.
Let op: je deelname is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Afbeelding

Eisen
*) Auto's dienen vrij te zijn van vloeistoflekkages en te beschikken over deugdelijk werkende remmen en gordels. Een rolkooi of meerpuntsgordels zijn niet verplicht. Een sleepoog dient wel aanwezig (en liefst vooraf gemonteerd) te zijn.
*) Een helm is verplicht, zowel voor rijders als bijrijders.
*) Iedere rijder die de beschikking over een DFTrackdays lidmaatschapskaart heeft betaalt de ledenprijs (een lidmaatschapskaart kost eenmalig €40, is een jaar lang geldig en kan uitsluitend op de dag zelf gekocht worden).
*) Er mag op Zandvoort maximaal 92dB geproduceerd worden; hier kan op gecontroleerd worden.
*) Kinderen onder de 16 jaar mogen niet meerijden op Zandvoort, tenzij ze over een racelicentie beschikken.
*) Betaling dient vooraf of uiterlijk op de dag zelf (pin of contant) te geschieden.

DF circuitdagen
Driving Fun circuitdagen kenmerken zich door een strakke organisatie, maar een gemoedelijke sfeer in de pitstraat en op de baan. Het zijn nadrukkelijk geen racedagen en zaken als elkaar op het scherp van de snede uitremmen en deurklink aan deurklink door bochten gaan zijn verboden.
Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt op onze dagen, van snelle, ervaren racer tot absolute beginner in zijn straatauto en dat kan alleen maar als iedereen rekening houdt met elkaar. De snellere rijder dient rekening te houden met de langzamere rijders en van de langzamere rijders wordt verwacht dat ze zich bewust zijn van mogelijke snelheidsverschillen en hun spiegels goed in de gaten houden.

Circuit
Al sinds 1948 worden er op Circuit Zandvoort nationale en internationale races georganiseerd, maar het circuit kreeg zijn huidige vorm pas in 1999. Het lange Grand Prix circuit is 4,307km lang en het ronderecord staat op naam van Max Verstappen die in 2017 in de Red Bull RB8 uit 2012 een rondetijd van 1.19.511 liet noteren.
Het circuit was vanaf 1952 in totaal 30 keer het strijdtoneel van Formule 1 races, voor het laatst in 1985.

Rondje Zandvoort
Meteen na start-finish volgt misschien wel de meest bekende bocht van Nederland: Tarzan. Gebruik het 100 meter bord links van het circuit om je rempunt te bepalen (afhankelijk van je auto kan dit rempunt voor of na het 100 meter bord liggen) en laat de auto extreem lang rechtdoor rijden. Insturen gebeurt pas ultra laat en de apex ligt voorbij 2/3e van de bocht. Bij het uitkomen kun je op droog de curbstones links van de baan meenemen. Vervolgens laat je de auto naar het midden van de baan lopen om de volgende bocht, Gerlach, in een rechte lijn aan te kunnen remmen. Deze bocht stuur je blind in, nog voor je ziet hoe het verdere verloop van het circuit is. Je stuurt de Gerlach zeer vroeg in en laat de auto vervolgens helemaal naar buiten rollen.
Het asfalt daalt vervolgens flink, dus je rempunt voor de Hugenholtz bocht komt al eerder dan je zou verwachten. Zorg er wel voor dat je stuur helemaal recht staat, voordat je begint met remmen. Omdat het asfalt zo sterk daalt ligt het gevaar om je hier te verremmen altijd op de loer. En omdat er hier geen enkele uitloopzone is, kun je deze bocht beter vanaf ongeveer het midden van het circuit aanremmen i.p.v. helemaal van de rechterkant van de baan. Bij het uitkomen kun je op droog de curbstones meenemen. Vervolgens kom je op een zeer snel stuk van het circuit. Probeer een zo kort mogelijke lijn langs de rechterkant van de baan te rijden om zo weinig mogelijk meters te maken. De Hunserug en Rob Slotemaker bocht die volgen zijn een zeer snelle links-rechts combinatie die in het droog met de meeste auto's voor een ervaren rijder volgas te nemen zijn. Probeer de auto in ieder geval zoveel mogelijk te laten rollen door de Hunserug en de curbstones aan de binnenkant als clipping point te gebruiken. In de Slotemaker bocht mik je op de tweede 'driehoek' van curbstones en laat je de auto naar buiten lopen op weg naar de enige bocht ter wereld die een eigen fanclub heeft: het Scheivlak.
Het asfalt heeft hier een flinke verkanting, dus laat aan de linkerkant van de baan anderhalf à twee meter liggen om makkelijker in te kunnen sturen. De apex in het Scheivlak ligt heel erg laat en probeer je auto weer zo weinig mogelijk te laten wringen en zo veel mogelijk te laten rollen. Na het Scheivlak laat je de auto naar het midden van de baan lopen om de Mastersbocht in rechte lijn aan te kunnen remmen. Deze bocht opent helemaal, waardoor je instuurpunt heel erg vroeg ligt. Je rempunt ligt dus ook vroeger dan je zou verwachten. De curbstones aan de binnenkant kun je helemaal meepakken en laat je auto na de bocht helemaal naar buiten lopen. Pas op dat je niet teveel blijft sturen, want overstuur ligt hier altijd op de loer. Vervolgens laat je de auto weer naar rechts lopen om de volgende bocht zonder naam weer in rechte lijn aan te kunnen remmen. Je instuurpunt is hier vrij moeilijk te bepalen, maar probeer helemaal de binnenkant van de bocht te halen en mik bij het uitkomen op de marshallpost. De Vodafone bocht die volgt is belangrijk, omdat je veel snelheid mee wilt nemen de bocht uit het rechte stuk op. Zorg ervoor dat je weer in rechte lijn aan kunt remmen en dat je op 2/3e van de bocht de apex tegen of op de binnenste curbstones meepakt. Let op bij het uitkomen van de bocht dat je niet te ver naar buiten uit komt, want de uitloop naast de baan is hier zeer hobbelig.
Het rechte stuk leidt de Audi S bocht, de enige chicane van het circuit. Het eerste gedeelte naar rechts offer je op door hoog te blijven, zodat je het gedeelte naar links maximaal aan kunt vallen en zoveel mogelijk snelheid mee kunt nemen de bocht uit. De curbstones hier zijn er om gebruikt te worden. Na een kort recht stuk tik je even kort de rem aan en duik je de Kumho bocht in. De bocht kun je veel minder scherp maken dan je zou verwachten door de curbstones aan de binnenkant helemaal mee te nemen, waarna je met hoge snelheid de Arie Luyendijk bocht, het oude Bos Uit, nadert. De apex ligt hier weer vrij laat, halverwege de curbstones aan de rechterkant van de baan en de auto balanceert hier op het randje van de grip. Bouw je tempo hier rustig op en probeer deze bocht niet meteen volgas te nemen, want er is hier zo goed als geen uitloopzone, in het geval je de controle verliest. Als je het goed doet, kom je op hoge snelheid het rechte stuk richting start-finish op en zit er weer een snelle ronde Zandvoort op!Belangrijk op Zandvoort
Zandvoort is een veilig circuit. Desalniettemin zijn en er een paar punten die maximale concentratie vergen, omdat er weinig uitloop is of omdat het circuit verraderlijke trekjes kan hebben.
* Het aanremmen van de Hugenholtz bocht is al genoemd. Het circuit loopt hier sterk bergaf en er is geen marge voor fouten. Bij het uitkomen van de Hugenholtz ligt een stuk gladder asfalt. Met name in de regen kan dit voor onbalans in de auto en voor overstuur bij achterwiel aangedreven auto's zorgen.
* Het Scheivlak moet je in de meeste auto's al aanremmen voor het hoogste punt van de baan, dus voordat je de bocht ziet. Bovendien kan hier ook onbalans in de auto komen als het stuur niet recht staat of als de als je te ver links zit bij het aanremmen van de bocht.

Zandvoort is een circuit met flinke hoogteverschillen. Kijk dus zeer regelmatig in je speigels, want snellere auto's lijken af en toe uit het niets te verschijnen. Bij uitstek geschikte punten om je spiegels te checken zijn op het rechte stuk, bij het uitkomen van de Hugenholtz bocht (je kan daar ook uit je linkerooghoek achteropkomend verkeer zien, dat net op dat moment uit de Gerlach bocht komt en op het rechte stuk na de Vodafone-bocht. Uiteraard moet het in je spiegels kijken niet beperkt zijn tot deze punten, maar hier zou je er een gewoonte van kunnen maken om iedere ronde standaard in je spiegels te kijken.

De toegangswegen naar het circuit worden in de zomer ook gebruikt door dagjesmensen en badgasten. Probeer dus op tijd te vertrekken om de ergste drukte voor te zijn of boek een hotel. Recht tegenover de ingang van het circuit zijn enkele goede hotels.

Deelnemers
1. Coureur voor een uur - BMW E36 325i
2. Jarno Iprenburg - BMW E30 328i (ARR)
3. Sacha de Goede - BMW E30 325i (ARR)
4. Autosportinfo - DF huurauto
5. Frans Voros - BMW 120d
6. Raimond Brakenhoff - BMW E30
7. Wilbert Groenewoud - ? (ARR)
8. ThomasGTT - BMW E30 - d
9. Arno Bultman - Mazda MX5
10. Sebastiaan Brongers - BMW E30 (+1ui)
11. Wim Blom - BMW E30 (ARR)
12. Joshua Kreuger - BMW E30
13. Bas Ooms - Hansen GTR (ARR)
14. Hilde Blaauw - Peugeot 206GTI Cup
15. Koen Bogaerts - BMW E36 325i
16. Emile van Westing - BMW E30
17. Koen de Wit - BMW M3 GT4
18. Marco Braakman - Porsche 944 (ARR)
19. Jan-Wim de Koekkoek - Porsche 944 (ARR)
20. Dave Rietdijk - BMW E46 328i (ARR)
21. Michael Oppermann - BMW 1serie
22. Joost Perquin - Porsche 911 GT3
23. Koen Bogaerts - BMW E36 325i
24. Ron Renes - Lotus Esprit
25. Philipp Haac - Porsche 911 GT3 (+2ui)
26. Doortje Herber - Suzuki Swift
27. Frans Voros - ?
28. Frans Voros - ?
29. Frans Voros - ?
30. Hans Molenaar - BMW E46 328i
31. Rob Koning - Porsche 911 GT3 (ARR)
32. Sybrand Koning - Suzuki Swift (ARR)
33. Floris Dullaart – Porsche 911
34. Mark van Schaick (ARR)
35. Jelle Koeten - Seat Ibiza TDI met broodtrommel
36. Zichao Wang - Honda Civic FK2
37. Nils Bargemann - BMW M3
38. Simon Hall - Nissan GTR MY17 SKD
39. Hans van der Linden - BMW E36 Compact
40. Piet Warmerdam - BMW E36 325i
41.
42.
43.
44.
45.

Gebruikersavatar
witje
Berichten: 1432
Lid geworden op: 05 aug 2014, 12:53

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door witje » 26 jan 2018, 19:30

Effe een kijkje nemen :)

Gebruikersavatar
Alexsti
Berichten: 597
Lid geworden op: 18 jan 2007, 19:14

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Alexsti » 27 jan 2018, 00:41

Ook aanwezig om de veiligheid te waarborgen als marshal zijnde...

Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 7285
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Peter Tunissen » 27 jan 2018, 07:59

Leuk, tot zo mannen!

Gebruikersavatar
Alexsti
Berichten: 597
Lid geworden op: 18 jan 2007, 19:14

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Alexsti » 27 jan 2018, 20:28

Was een mooie gemixt hoeveelheid auto's vanmiddag, de Lotus Esprit was gaaf :D ook waren er de snelle GT2/3 , GTR , Viper TVR etc. en wat BMW's in alle soorten...alleen de temp. was wat kouder als ik ingeschat had....brrr... :hmmm:

Gebruikersavatar
Kasteel
Berichten: 4363
Lid geworden op: 15 feb 2006, 10:17
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Kasteel » 27 jan 2018, 23:01

Ik liep toevallig met de hond, idd ijskoud, maar mooie opkomst idd, genoeg auto’s en veel bijzonders :)

Gebruikersavatar
witje
Berichten: 1432
Lid geworden op: 05 aug 2014, 12:53

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door witje » 27 jan 2018, 23:37

Morgenochtend effe filmpje uploaden (25 min)

Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 7285
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Peter Tunissen » 28 jan 2018, 11:07

Vanuit de organisatie begon het als een behoorlijk hectische dag, met wat huurauto perikelen, maar nadat dat opgelost was, was het echt weer een ouderwets heerlijke dag, met alleen maar blije gezichten en vrijwel geen schades!

Na alle drukte nog even een paar rondjes in de Hansen GTR kunnen rijden en wat een feest was dat zeg! Met een paar flinke upgrades levert de motor nu zo’n 50pk meer en een anders afgestelde tractiecontrole maakt dat de auto nu echt heerlijk controleerbaar is. Glijdend Bos Uit uitkomen en toch gewoon het gevoel van volledige controle hebben, heerlijk!
De S65 draait nu 9000rpm en schreeuwt het echt uit, behoorlijk indrukwekkend om dat blok zo ongeveer aan je rug geschroefd te hebben.
Verder totaal nog niet met afstelling of rondetijden bezig geweest, maar met passagier door druk verkeer heen toch alweer een 1.51.1 gereden, dus die 1.45 gaat er dit jaar nog wel komen. :df: :)

Gebruikersavatar
MarkS
Berichten: 1588
Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door MarkS » 28 jan 2018, 11:55

witje schreef:
27 jan 2018, 23:37
Morgenochtend effe filmpje uploaden (25 min)
Staat ie er al op?

Gebruikersavatar
Peter Tunissen
Berichten: 7285
Lid geworden op: 01 feb 2006, 14:47
Locatie: Weert
Contacteer:

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Peter Tunissen » 28 jan 2018, 12:04


Gebruikersavatar
MarkS
Berichten: 1588
Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door MarkS » 28 jan 2018, 12:11

Ga ik die eerst ff kijken ... ;-)

Gebruikersavatar
witje
Berichten: 1432
Lid geworden op: 05 aug 2014, 12:53

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door witje » 28 jan 2018, 13:46


Gebruikersavatar
MarkS
Berichten: 1588
Lid geworden op: 24 mar 2014, 22:41

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door MarkS » 28 jan 2018, 14:34

Mooi!

Gebruikersavatar
Marsnel
Berichten: 438
Lid geworden op: 11 aug 2008, 22:19
Auto: Civic B18c | E91 335D
Locatie: Waddinxveen

Re: [27-01-2018] DF @ Zandvoort deel CVI

Bericht door Marsnel » 30 jan 2018, 21:39

Aardig filmpje zo.
Die Hansen GTR is een behoorlijk serieus apparaat. :D

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast